• Mahy

    Vinterbrudar - 2012

    Annixa skrev 2011-11-07 12:41:21 följande:
    Jäklar hade helt glömt bort hinderprövningen har haft så fullt upp med annat! Måste fixa det så det inte glöms bort.

    Jag tror jag kommer ta min sambos efternamn, fast jag tycker mitt är mkt finare Skrattande
    men om du tycker ditt är finare varför tar ni hans? Bara en fråga! inte ifrågasättande :)
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-07 13:01:09 följande:

    Haha, ja det är ganska mycket.... Jag har skrivit om det i ett par svärmorstrådar här på bt, men kan sammanfatta det här också.


    För att sammanfatta det så gav hon mig aldrig någon chans eftersom hon tyckte så mycket om mb2s gamla flickvän. De första fem åren vi var tillsammans hade hon fortfarande bilder på henne i hallen. De bjöd aldrig in bara mig och mb2 på middag så vi kunde lära känna varandra utan vi blev bara medbjudna när där var en massa andra människor där.


    I princip pratade hon aldrig med mig, hon igonererade mig så mycket hon bara kunde. Jag tror inte hon visste sådana enkla saker som vad jag pluggade/jobbade med, hur gammal jag var eller vad jag hade för fritidintressen. Om hon någon gnång var tvungen att tilltala mig var hon kort och snäsig. När vi åt middag med andra pikade hon gärna indirekt mig. Hade hon gjort det direkt hade såklart min sambo blivit arg, men nu gjorde hon det mer i stil med att tex klanka ner på vegeterianer eftersom jag varit det när jag var yngre etc.


    Hon gjorde aldrig någon ansatts att försöka vara trevlig emot mina föräldrar när de såg på födelsedagar. Mb2s brors flickvänns föräldrar bjöds med på både det ena och det andra men aldrig mina. Eftersom inte jag fanns fanns väll inte de heller.


    Eftersom vi bara träffades i stora grupper ville jag inte ställa till några scener. Mb2 förstod aldrig vad hon gjorde förrens vi kom hem och jag påtalade det. När han försökt prata med henne om det slog hon bara ifrån sig. Tillslut fick jag nog och sade att jag tänker intte umgås med henne på det sättet längre. Antingen får hon be om ursäkt för en massa elakheter hon sagt, lova att bättra sig och sedan anstänga sig för att lära känna mig, eller så bryter vi all kontakt.


    Så det gjorde vi. Samtidigt förlovade vi oss och började planera vårt bröllop. Till slut insåg hon att vi varit tillsammans i 8 år, vi skulle gifta oss och vara tillsammans för evigt och hon skulle inte vara bjuden. Då svalde hon sin stolthet och bad om ursäkt, men jag vet inte om hon förstår hur dåligt jag mått över detta under alla år. Nu umgås vi på prov som jag kallar det.


    Så nej, det efternamnet vill jag inte ha!


    Usch vilken hemsk människa! Men vad tycker resten av hans familj? Ibland undrar jag hur de tänker! Det finns ju en anledning till varför man gör slut! Och borde de inte bara vara lyckliga över att deras barn faktiskt har träffat någon som gör dem lyckliga?

     Jag har haft en svärmor när jag var yngre som var riktigt vidrig, och det gick så pass långt att jag i slutändan gjorde slut med pojkvännen i fråga för att vårt förhållande blev hela tiden lidande.

     Så jag beundrar dig att du orkar! och jag förstår verkligen att du inte vill ha samma efternamn!
  • Mahy

    jag la bara till datumet :) Nu när vi finally har bestämt oss :)

    Selma: 31.12.2011
    Iia: 07.01.2012
    Evelinas: 07.01.2012
    Januaribruden: 14.01.2012
    Januaribrud: 21.01.2012
    pärlan: 28.01.2012
    Mahy: 11.02.2012
    RiNa: 04.02.2012
    Red: 25.02.2012
    Annixa: 25.02.2012
    malin martin: 25.02.2012
    Dannis82:25.02.2012
    JennyL: 10.03.2012

  • Mahy
    Januaribruden skrev 2011-11-07 20:39:19 följande:

    Det löste sig!!!!!
    Vi fick en nytt datum från dem på Stockholms stads vigseltjänst, papprena ska vara inne om en månad. Blivande åkte till skattekontoret och lämnade in hindersprövningen och efternamnsblanketten också och dem skrev "Brådskande" ¨på våra papper, så förhoppningsvis har vi dem om två veckor.


    Hade inte Stockholms stads vigseltjänst varit så trevliga och tillmötesgående så vet jag inte vad vi hade gjort... :(

    Efternamnsblanketten ska in tillsammans med hindersprövningen- glöm inte det.
    Vi tar min blivandes efternamn. Jag har två innan, mellannamn och efternamn, och tycker det ska bli SÅ SKÖNT med bara ett efternamn!


    Grattis!!!! Underbart att det löste sig!!!!!
  • Mahy

    Haha *rodnar* aja :) vi pratade lite ikväll om namn, som det ser kommer han ta mitt och lägga till sitt som mellannamn :) Ska be honom skriva ut allt imorgon så vi kan skicka in det den här veckan :)

  • Mahy
    Red skrev 2011-11-08 07:52:36 följande:

    Haha, ja så tänker jag också! Men hon har börjat fatta nu och då känns det mest komiskt att hon tror att allt ska vara glömt bara sådär och att vi ska "leka vänskapsleken".


     


    När vi jobbade med texten till hemsidan höll mb2 med om att det vore bäst om min mamma var kontaktperson. Sedan tvekade han lite och sa att "då kanske min mamma (min svärmor) känner sig utanför". Ja, det är ju det hon är! Hon känner inte 50% av brudparet så då är det klart att man är utanför!


    haha helt rätt! Hon har inte varit intresserad av dig/er innan bröllopet då ser jag verkligen inte varför hon ska ha något ansvar...Att få vara med att hjälpa till vid ett bröllop är ju en ära! och vad har din svärmor gjrot för att förtjäna den äran??
  • Mahy
    andyosandy skrev 2011-11-09 13:13:02 följande:
    Åh, herregud!
    Vi bestämde oss igår! Är vi för sent ute?
    12/12 - 2012 klockan 12:12 (OBS: Mgisk dag och magisk tid) gifter vi oss på en strand någonstans i ett främmande varmt land!
    Jag är rädd på något vis rädd. Rädd att allt ska gå fel. Rädd att vi inte hinner planera klart allting. JAG VET INGENTING!
    Åh, jag behöver hjälp! Hur ska ekonomin gå ihop? Åh, det blir så svårt att andas.
    Jag är så lycklig, så lycklig.
    Andas :) precis som evelinas så började vi planera nånstans i sep/okt och vi ska gifta oss i början av Feb :) Har ni bestämt vilket land?
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-09 15:18:30 följande:
    Undrar jag med! Om man inte har några speciella krav på ovanliga blomsorter eller liknande borde det väll räcka att gå dit en månad innan?
    Jag tror efter att hört andra brudar ska det räcka med någon månad innan, Men kanske skönt att ha det överstöka, och tänk på att februari är den dyraste månad på året när det kommer till roser och dylikt! pga av Valentine! Vi har pga detta fått tänka om lite, från början skulle det mest vara vita roser men nu ska vi ha vita tulpaner istället (vilket jag nog föredrar då det är min favvoblomma) Fast buketten ska vara med vita roser, (som den bild jag visade) Men allt annat tulpaner!

    Hmm med tanke på valentine ni kanske borde ringa och fråga hur lång i förväg ni behöver beställa då?
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-10 07:54:44 följande:

    Evelinas:


    Räknade lite på dina mängder. Jag är ju absolut ingen expert men såhär tänker jag iaf :)


    Brudskål: Man brukar räkna 6 glas cchampange per flaska. Isf har ni till 42 glas vilket jag tycker känns i minsta laget. De flesta brukar bjuda på påfyllning av brudskålen och även om ni har några chafförer är det ju vanligt att man kan dricka 1 glas champange så pass tidigt på kvällen och ändå köra senare på natten. Jag hade nog iaf velat ha 10 flaskor =60 glas =40*1,5


    Till maten: Jag minns inte riktigt vad ni skall äta och känner ju inte era gäster, men har ni inte ganska liten andel vin (med alkohol)? Sedan har ni 8+8=16 16*5=80 glas alkoholfritt vin.


    Bar: Här har ni ju rejält :)


    Jag känner ju som sagt inte er eller era gäster, men är det så många som dricker alkoholfritt vin? Till maten och i baren har ni sammanlagt 38 flaskor, det är ju nästan en flaska per vuxen gäst? Jag älskar vin, men dricker inte så gärna alkoholfritt, tycker det smaka saft. Om jag kör eller inte vill dricka av annan anledning dricker jag mycket hellre lättöl eller cider.


     


    Jag tycker det är jättesvårt med att veta hur mycket folk dricker! Du som verkar ha lite koll Red, kan inte du kolla på min lista och säg vad du tycker! Vi kommer vara ca 73 stycken till maten, och sedan ett 30-tal till i eftersläpp, Alla är över 18, endast ett fåtal kommer vara nyktra. Eftersom de flesta sover över eller fixar skjuts hem :)

    Till maten
    30 Flaskor vin till maten. (en blanding mellan rött, vitt och rose)
    40 flaskor öl
    20 cider.

    Hur mycket tror du vi behöver till brudskålen? Vi lär vara kanske 100 stycken.?


    Mängd till baren.


    Öl 540 stycken.
    Cider 200 stycken
    Vin 70 stycken.

  • Mahy
    Red skrev 2011-11-10 10:52:16 följande:

    Jag hjälper dig gärna att göra ett överslag, men vill poängtera att jag inte är någon expert :) Hur gör ni med maten, är det buffe? Har för mig det..


    Till maten:


    Då har ni ca 150 glas vin, vilket blir nästan exakt två glas per gäst. Skulle alla vilja ha vin är det kanske i minsta laget till en hel middag, men eftersom ni har en hel del öl antar jag att ni som känner era gäster vet att en del föredrar öl! Så jag tror ni har så det räcker.


    Till baren:


    Här har ni absolut tillräkligt! Om ni skulle ha 100 gäster och alla skulle dricka kan de ju dricka följande per person: 5,4 öl, 2 cider och 0,7 flaska vin! Då skulle jag gått i däck för länge sedan ;)


    Till brudskålen:


    Som jag skrev till Evelinas beror det ju helt på om man vill kunna erbjuda påfyllning eller ej. Jag tycker det är väldigt trevligt och som gäst på bröllop tycker jag det känns generöst och festligt. Men om du räknar med att alla dricker ett glas och att hälften tar påfyllning blir det:


    100 gäster x 1,5 glas = 150 glas. 150 glas / 6 glas per flaska=25 flaskor


     


    haha du lär nog vara bättre än vad jag är, Jag har en tendens att överdriva...(Både i mat och dryck) När jag hade 20 års fest hade vi hälften kvar...

    Vi kommer inte ha buffe utan 2 rätters, (Förrätt och efterrätt) Känns som att folk dricker mindre då? Men det är väl lika bra att köpa lite extra 2 glas är kanske för snålt! Bättre att ha för mycket än för lite!
    Jo men jag skulle inte heller kunna dricka så mycket utan att som sagt gå i däck...och just på bröllop brukar i alla fall jag dricka rätt lite, mest för att det skulle fruktansvärt pinsamt om man skulle börja bubbla på lite för mycket eller gå i däck...Men som sagt alla är ju inte lugna, och vissa dricker mycket så u never know! och fruktsvärt om det skulle ta slut!

    Jag vill kunna erbjuda påfyllning! Känns som du säger mer generöst!

    tack för hjälpen!
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012