• Mahy

    Vinterbrudar - 2012

    Jag kommer ha 2 buketter i så fall den ena vissnar :)

  • Mahy
    Red skrev 2011-10-10 10:05:27 följande:
    Planeringsuppdatering Glad

    - Inbjudningskorten har kommit och var jättefina. 
    - Klänningen är provad med alla accessoarer.
    - Mb2 hittade kläder i helgen så nu är han färdig Glad
    - Vår vän har fått tillstånd att viga oss!!
    - Min mamma har också hittat klänning i samma butik som jag.
    - Sminkös är bokad

    Att göra:
    - Kuverten skall addresseras och de skickas i slutet av november.
    - Skall försöka gå ned något kilo.
    - Förbereda vigselakten eftersom vi har borglig vigsel
    - Bestämma musik så att våra musiker kan börja öva
    - Klänningen skall provas igen i januari
    - Ringa min frisör i början av november för att boka provuppsättning
    Så skönt att ni har fått så mycket gjort nu!

    Vi har nu finally bokat lokal, och kyrka, Vi ille ju ju ha borgligt men det gick inte i slutändan :( Så nu är kyrkan bokad! Men det är i allafall världens finaste kyrka enligt mig :) (den är rosa) Vi har även bestämt 2 låtar som ska spelas under cermonin, vi har bestämt vilka inbjudningar vi ska ha och ska sätta oss och beställa dem nu i veckan! Vi har även pratat med tjejen som vi ville skulle göra vår tårta, hon gör inte så många per år så det är inte så lätt att få henne! Men vi lyckades! ´Känns som att vi börjar komma någonstans!
  • Mahy
    Red skrev 2011-10-10 14:14:50 följande:
    Visst är det kul när det går framåt och man kan bocka av på sin "att göra lista" Glad Varför gick det inte att ha borglig vigsel?
    För att lokalen vi hade tänkt ha vår vigsel i, var helt plötsligt upptagen...Och alla andra tillräckligt stora lokaler var jättedyra :( Och stadshuset är bara öppet mån-fre plus att de bara tillåter 10 personer på vigseln...och det känns trist! jag har släkt som flyger in för att komma på bröllopet, känns riktigt riktigt trist att de inte får vara med! Och det för kallt att gifta sig ute i feb...Men men...Det är bara att se det positiva i det! Kyrkan är ju fantastisk vacker! Blir väldigt stämmningfullt och tack vare detta kan alla mina små kusiner och vänner som egentligen bara var inbjudna till bröllopsfesten komma oxå! Men ajg kan inte fatta att det ska vara helt omöjligt att gifta sig borgligt på ett mysigt sätt utan att betala stora summor om man inte vill gifta sig på stadshuset! Tror folk att bara för att man vill gifta sig borgligt vill man ha ett budget bröllop?
  • Mahy
    pärlan01 skrev 2011-10-11 09:02:47 följande:
    när jag har sett andras klänningar vill jag visa den klänningen jag ska ha, bara längtar till den kommer Glad


    Ohh så fin! Helt underbar :) Coolt med det röda! Får lägga upp min snart :)
  • Mahy
    Januaribrud skrev 2011-10-11 08:09:07 följande:

    Igår eftermiddag skickade jag våra inbjudningar! Ska bli så kul att se vad vi får för reaktioner nu på eftermiddagen då våra gäster har hämtat sin post. Vi har hållt bröllopsplanerna hemliga för alla utom våra föräldrar så det är många som kommer bli överraskade


    Vart hade du beställdt era i från? Vi håller på nu att göra våra...Så svårt! Texten vill vi lättsam och inte för uppstyltad...Vi satt i 3 timmar igår...Men det känns liksom inte helt klockrent....Är det nån av er som ska toastmaster? Skrev ni ut deras nummer?
  • Mahy

    Pärlan01, förstår det den var jättefin :) m2b betyder man to be, eller svenska blivande man :) red, min m2b är jätte anti hemsida, han tror det blir ännu ett stressmoment, men jag börjar tycka inbjudan ser så plottrig ut! Vi funderar på att skrivaall info på baksidan, typ som infoblad, jag är bara rädd att nån missar infon!

  • Mahy
    Januaribrud skrev 2011-10-11 12:55:48 följande:
    Min sambo ville inte heller ha någon bröllopssida så det slutade med att vi skickade med ett infopapper med inbjudan. Jag vek ihop det "tredelat" och knöt ett sidenband runt och fäste det på insidan av vårt kort. Men då är ju vårt kort tredelat. Har man ett kort som är enkelt finns ju bara baksidan att fästa på.

    Det var en smart lösning! ja vårt är ju bara ensidigt, och då måste vi skriva det på baksidan, Men men...De ringer väl och meddelar om de ska komma eller inte då får man fråga om de har läst infon...Plus att alla som kommer är nära släkt och vänner :) de flesta lär ju våga fråga :)

    och idag äntligen har mina brudtärnor börjat beställa sina klänningar! Så skönt...har varit lite trubbel med det...försök få 7 tjejer att enas...suck...men nu har vi lösningen att alla måste ta samma färg men alla får välja tyg och modell själva :) vill att de ska kunna använda dem igen!

  • Mahy
    malin martin skrev 2011-10-11 20:36:25 följande:
    Vi väntar på menyförslag från köksmästaren ... lite nyfikna hur era tankar går runt maten??

    Det vi har tänkt är 2 rätters förrätt och varmrätt sedan bröllopstårta. Det vi önskat oss är att det ska vara vilt kött på varmrätten och mest troliga rökt röding på förrätt. Till tårtan har vi funderat på blåbär/hallon mousse.
    Men som sagt spännande att höra andras tankar kring maten...berätta om era planer/idéer.
    Vi har oxå tänkt två rätters, skagen toast till förätt och fläskfile med potatisgratäng till huvudrätt ,och sedan tårta :) Smak på tårta har vi inte tänkt på än :) får bli ett senare problem!
  • Mahy

    Rina, vi har tänkt ha ett bröllopsbar, legogubbar! Vi hadetänkt ha en tårta som ser ut som att den är byggd av lego :) red och evelina, er mat lät jättegod! Vi var sugna på buffe, men det funkar inte där vi ska vara, så vi tog något enkelt som finns i båda våra länder :)

  • Mahy
    tessie01 skrev 2011-10-12 23:05:12 följande:
    Vi har ocksa planerat 2 ratters och sedan brollopstarta. Vi har manga gaster som reser fran utlandet sa vi har en "svensk meny" men toast skagen och sedan algfile med hasselbackspotatis.

    Vi tankte bjuda pa champagne vid ankomsten och sedan vin/ol till maten. Sedan far alla kopa egna drinkar i baren. Hur gor ni med alkohol - har ni oppen bar hela kvallen?  
    Vi kommer bjuda på varmchoklad med någonting vid ankomst, Vi kommer bjuda på vin till maten, men vi kommer ha bar till självkostnads pris. Jag och min sambo ör lite rädda för vad som kan hända vid öppen bar :) Jag har en heldel britter som kommer och jag vet hur det blir när de får öppen bar...Plus ett par till som är lite för glada i att "festa" så vi hoppas att dessa människor kommer att hejda sig lite om det kostar lite. Och jag kommer faktiskt att prata en av dem innan bröllopet för att förklara för henne att jag orkar inte med henne när hon dricker...Människan blir gråtmild, grining osv...och jag klarar inte av det på mitt bröllop....Varför ska människor alltid dricka så himla mycket?
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012