• Mahy
    Äldre 21 Sep 09:30
    292821 visningar
    1548 svar
    1548
    292821

    Vinterbrudar - 2012

    Hej hej, En till som ska gifta sig i vinter :) blir februari, fast vi har endast kommit så långt att vi ska titta på lokalen på fredag...och sen provade jag klänning igår...Så det är rätt klart...hmm blir lite smått stressad när ajg ser hur långt alla andra har kommit! Men men...

  • Mahy
    Äldre 21 Sep 09:50
    #64
    Red skrev 2011-09-21 09:42:04 följande:
    Hejsan, kul med en till! Har ni något datum?

    Ni hinner säkert! Lokal och klänning är ju absolut några av de viktigaste sakerna (och som man bör boka i god tid) så ni är ju en god bit på väg Glad
    haha tack :) Vi har inte bestämt ett specifikt datum utan det blir någon helg i feb, men helst 2a helgen! och lokalen vi ska titta på har alla helger lediga i feb än så länge! jag hoppas verkligen på den här lokalen, jag ÄLSKAR verkligen det här stället, och det kommer bli helt underbart med all snö! (knacka i trä) Jag måste bara få min sambo att vilja lika mycket som jag :) Men vi har alltid samma samk så det borde funka :)

    Sj när är ditt datum?
  • Mahy
    Äldre 21 Sep 10:22
    #68
    Annixa skrev 2011-09-21 10:12:40 följande:
    Hejsan, du ligger ju nästan före oss! Skrattande Vi gifter oss den 25/2-12 och det vi har gjort är boka kyrka å lokal, ska testa klänning den 6okt! sen har vi inte kommit så långt
    Skönt en till! Började bli lite stressad av det verkar som nästan alla bokar kyrka och lokal 1,5 år innan! Jag har aldrig varit bra på att vänta så att börja planera och boka så långt i förväg skulle aldrig funka! Vi ska gifta oss borgligt så vi slipper i allafall hitta kyrka :) Fast det känns lite skumt första i släkterna som gifter sig borgligt! Men vi tillhör inte samma religon så det skulle bara inte funka! Plus att vi är rätt ickereligösa och det skulle kännas skumt att lova nåt framför en präst jag inte tror på!

    Var ska ni ha bröllopet?
  • Mahy
    Äldre 21 Sep 10:26
    #70
    Red skrev 2011-09-21 10:23:17 följande:
    Vi gifter oss 25/2-2012 Glad

    Vi skickade ut save-the-date kort i juli och jag såg nu att challigrafen skall byta nyans på vår pappersserie. Måste alltså lägga på ett kol och beställa inbjudningskorten i helgen!  Vi tänkte skicka ut inbjudningarna i slutet av november för att "hinna före" julkorten. När tänkte ni skicka ut era?
    Vi tänkte skicka ut korten i början/mitten av november! Känns som att det verkligen räcker! Dock kommer jag ringa alla släktingar som inte bor i Sverige så att de kan boka biljetter! De vet att jag ska gifta mig men inte när :) Pappa har försökt avråda till bröllop i feb för han tror att släktingarna kommer att förfrysa! :) Men vi får väl fixa fram jackor och värmekuddar åt dem :)

    Hur har ni som ska gifta er jan/feb tänkte med tema? jag skulle vilja ha snöflingor men jag är rädd att det ska för juligt!
  • Mahy
    Äldre 21 Sep 10:28
    #71
    Mahy skrev 2011-09-21 10:26:46 följande:
    Vi tänkte skicka ut korten i början/mitten av november! Känns som att det verkligen räcker! Dock kommer jag ringa alla släktingar som inte bor i Sverige så att de kan boka biljetter! De vet att jag ska gifta mig men inte när :) Pappa har försökt avråda till bröllop i feb för han tror att släktingarna kommer att förfrysa! :) Men vi får väl fixa fram jackor och värmekuddar åt dem :)

    Hur har ni som ska gifta er jan/feb tänkte med tema? jag skulle vilja ha snöflingor men jag är rädd att det ska för juligt!
    Hur mycket har ni betalat för era inbjudningar? Vi är lite osäkra på om vi ska min moster göra dem åt oss, (vi betalar allt matrial) eller om vi ska fixa på typ vistaprint, Vill inte att de ska kännas "billiga"
  • Mahy
    Äldre 21 Sep 11:09
    #73

    Jo men det är så jag känner med, att det ska kännas som vi, Hemma har vi grönt, brunt och vit, så vi är sugna på skogstema, alltså inte all folk ska klä ut sig, men mer att dekorationerna ska ha lite skogstema. Min blivande svärmor är florist, (gör endast bröllop) och hon är fantastisk och underbar smak, så hon har total makt när det kommer till allt sånt vilket känns rätt skönt :) Även om hon visar upp hur hon har tänkt och kräver godkännande från oss :)

    Och idag äntligen hörde det andra stället av sig! Vi har 2 favvo ställen och jag blev lovad en offert i slutet av förra veckan, men idag ringde jag, och det visade sig att de hade haft problem med att deras utskick hamnade i spamkorgen, så nu har vi tid bokad till på måndag, det känns jätteskönt! Nu kan vi pusta ut och nästa vecka lär det vara bokat! Skönt! Då känns det som man pusta ut lite, :) allt annat är det ju lugnt med :)

  • Mahy
    Äldre 21 Sep 13:03
    #75

    Jag hörde samma sak! Feb är inte alls poppis! Tack och lov :) Vad skönt att ha kyrkan bokad! Jag längtar tills vårt  allt är bokat!  Är den Backen kyrkan i Umeå? jag tycker om Umeå riktigt mycket! Jag var där i somras och hälsade på! Helt underbar stad! Vi hade vädret på vår sida oxå, så det var riktigt härligt! och inte en enda mygga ;)

  • Mahy
    Äldre 21 Sep 13:13
    #79
    Red skrev 2011-09-21 13:10:13 följande:
    Vi kunde också välja och vraka bland våra lokaler! Sedan tycker jag att det är ganska skönt att slippa "tävla" med alla andra bröllop som brukar vara på sommaren.
    Jag håller med, Jätteskönt! Plus att jag bara vet att skulle jag gifta mig på sommaren kommer det vara året regnigaste eller kallaste dag! Gifter jag mig på vintern så förväntar jag ju mig kyla och rusk :)
    Red skrev 2011-09-21 13:08:48 följande:
    Jag tror våra kort kostar 20 kr styck inklusive kuvert och sedan kostar trycket 275 kr i engångskostnad. Beroende på hur många gäster man har blir ju trycket en stor del av totalsumman. Jag blev glad när jag insåg att vi bara behövde hälften så många kort som jag räknat med, glömde bort att folk bor ihop Glad
    Hmm...nu känner jag mig dum...Först nu när du skrev det gick det upp för mig....

    Var ska ni gifta er?
  • Mahy
    Äldre 21 Sep 14:23
    #84
    Red skrev 2011-09-21 13:29:49 följande:
    Precis så känner jag med vädret! Blir det bitande kyla och snö är det ju en bonus, men blir det regn och rusk har vi det ändå mysigt där inne med tända ljus och brasa Glad Vi planerar dessutom att fotograferas inomhus.

    Vi skall gifta oss i Halmstad, både vigsel och fest blir på Heagård www.heagardsskafferi.se/
    Ohh vilket underbart ställe! Det är något sådant vi letar efter, synd att vi bor i Linköping :)

    Vi får väl alla tipsa varandra om snygga vinterskor! Jag vill oxå ha stövletter eller kängor, Vita med fluff :)....Drömmer mig bort....
  • Mahy
    Äldre 21 Sep 15:13
    #87

    Vad ska du ha för färg på klänningen? Jag skulle vilja ha ett par svarta mormorskängor, fast till nu i vinter :)


    Red skrev 2011-09-21 15:01:04 följande:
    Ja, det får vi göra, ut och leta alla Glad Fast jag vill ha svarta eller tan-färgade, hoppas att det kommer i butikerna mer och mer nu!

     

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012