• Anonym (Nyfiken)

    Hög inkomst = dyrt bröllop? Låg inkomst = billigt bröllop?

    Jag hade en väldigt intressant diskussion på jobbet idag om hur mycket pengar folk hade lagt, eller var villiga att lägga, på bröllop. Då vi är kollegor i samma lönesituation och jag har viss koll på vad deras partners jobbar med blev jag klart förvånad över hur de resonerade. På mitt arbete stämde inte alls mitt påstående om att inkomsterna bestämmer bröllopsbudgeten, så nu vill jag veta om jag är helt ute och cyklar som tycker inkomst borde vara en avgörande faktor..

    Vad får ni, på ett ungefär, tillsammans in efter skatt och vad kommer ert bröllop att kosta (ej inräknat resan)?

  • Svar på tråden Hög inkomst = dyrt bröllop? Låg inkomst = billigt bröllop?
  • Egalia

    Just nu är vi bägge studenter och får ut ca 16.000 kronor i månaden gemensamt. Vår budget är 55.000 kr för 70 gäster vilket vi har fått ihop genom eget sparande (ca 30.000 kr) och bidrag från våra föräldrar. Vi hade planeringar på ett mycket enklare bröllop med picknick men det var våra familjer som uttryckte att de ville bidra så att vi kunde ha en ordentlig fest.

    Som bröllopsresa så ska vi bara åka på en liten vandringstur i fjällen ett par dagar. Kanske åker vi någonstans på vår ettårsdag istället, när vi (förhoppningsvis) bägge har jobb.

  • Annary

    Vi har ut ca 42 000 kr tillsammans. Budgeten låg inledningsvis på 100 000 kr för ca 65 gäster men det ser redan nu ut som den inte kommer att hålla.

    Håller med Annalgel om att även med hyfsade inkomster så är det så att med de levnadskostnader man ådragit sig i form av hus, bil och övrigt så kommer det bli ganska tufft att spara ihop pengarna!

    Sen känner jag väl att runt 100 000 kr är gränsen för vad jag personligen anser är rimligt att lägga på en dags festligheter. Det är trots allt en dag i ens liv det handlar även om det givetvis är en dag att minnas för evigt!

  • Chicita

    jag skulle kunna tänka mig att det kan vara tvärt om också...
    De som har pengar och kanske kan lyxa till det med restaurangmiddagar, resor, fina bilar, bra boende mm kanske inte tycker att det är värt pengarna för en dag.

    Medans de som inte har så mycket pengar kanske sparar, lånar och tigger ihop pengar för att en dag i sitt liv få vara princessor / prinsar och känna sig som miljonärer.
    Pengabrist kan få en att vara mer kreativ också och kanske lägga mer tid på egenhändigt tillverkade saker. För att få den där lyxkänslan under en dag. Medan det kanske inte är värt tiden det tar att tillverka saker för en som har pengar att betala med 

  • smulanz

    Vi har inte alls mycket i lön, just nu är det sambon som jobbar mest, visst jag får ju ut lite jag med men inte mycket att hurra för.
    Men vi tar hjälp av familjen till väldigt mycket... vi är inte ute efter att skina så... men ha väldit roligt med våran familj och nära vänner.
    Jag har en som bakar, en som gör hår och smink och en som hjälper med dekoration och lite smått och gott.
    Sen ska vi ha buffe vilket gäster betalar själva med att vi avstår från presenter aftersom vi (jag är lite äldre) och vi har det mesta, detta är mest som fest och knyta vårat band =).
    Så man gör lite som man själv behagar =).

    bonusfamily.blogg.se/brollop/

  • Anonym (akademiker)

    Vi tjänar tillsammans ca. 45 000 efter skatt. Ibland något mer. Vårt bröllop kostade 165 000 i runda slängar, resa ej inräknat.

  • Anonym (civ ing)

    Vi tjänar ca 55 000 efter skatt tillsammans. Eftersom vi gifte oss i New York är det svårt att räkna bort resan, den var ju liksom grejjen Cool

    Hur som helst vårt bröllop kostade ca 70 000, inklusive vår och bästa vännernas resa till New York samt fest hemma.

  • Anonym (zorrobasset)

    Vi tjänar ca 30000 i månaden och vi har en budget på ca 15000 inkl "resa". Kommer att gifta oss borgerligt och ha våra föräldrar som "vittnen", enkelt kaffe och tårta fika efteråt och sen åker vi på spaweekend.


    Vi skulle definitivt kunna spendera en hel del på vårt bröllop om vi hade velat ha ett sådant bröllop, men det vill vi ju inte :) Så vår inkomst är alltså inte det som spelar någon roll här!!


     

  • Anonym (vikarie)

    Min sambo är arbetslös, får cirkus 7k i månaden och jag jobbar enbart som vikarie på en tidning. Min inkomst varierar beroende på hur mycket jag får jobba. Det kan vara allt från 0 till 20 dagar på en månad.

    Vi satte egentligen ingen större budget när vi skulle gifta oss, men när jag räknar på allt som allt, inkl vigselringen gick det på cirka 25 000 kronor och vi gifte oss hemligt, utan att bjuda någon.

    Fotografen fick vi gratis.

  • Anonym (mammaledig)

    Min sambo jobbar och har ut ca 22.000 efter skatt, jag är mammaledig och får ut ca 7.000 efter skatt.
    vårat bröllop som vi nu planerar har en budjet på ca 150.000-200.000kr

  • Anonym

    Vi gifte oss för 4mån..


     


    Jag hade då knappt ca 4500kr i månaden föräldraledig


    Maken, ca 38000 efter skatt


     


    Vi lade 17k på festen och 20k på mina ringar.


    Även om vi hyfsat lätt hade kunnat få ihop mer (från det att vi bestämde oss för bröllop tog det 1mån så var vi gifta) så tycker vi inte att det är värt att lägga nå mer pengar än så.


     


    Resa är inget vi tänkt på än.. har små barn som vi ännu inte vill vara borta länge från. men har kompisar som bor i Florida så vi har tänkt hälsa på dom nån gång nästa år.


    Hur mycket vi lägger på den är inte bestämt.. men jag har dock sagt att jag INTE far med mindre än 20k i fickpengar till enbart MIG ;)

Svar på tråden Hög inkomst = dyrt bröllop? Låg inkomst = billigt bröllop?