• Albertina83

    Fler som ser yngre ut än vad dom är?

    Jag har alltid fått höra att jag se yngre ut än vad jag är. Folk brukar tror att jag är tonåring, att jag inte ens är myndig fast jag är 27 år.
    Min mamma säger att jag ska ta det som en komplimang när folk tror jag är yngre. Men jag har alldrig tagit det som en komplimang. Fast jag tycker inte längre att det är så jobbigt som när jag var yngre. Jag är så van så jag bryr mig inte så mycket längre. Senast idag fick jag frågan kan jag få prata med dina föräldrar? Det var när jag släppte in en gubbe som skulle byta kallvattenmätare hos min syster. På stället där jag praktisera har folk frågat vad jag gå få linje på gymnasiet och vad jag vill bli när jag blir stor.
    När jag var 19 år var jag på praktik, då fick jag frågan om hur gammal jag är. Jag sa 19 år och då sa hon jag trodde du var 12 år. Det tog jag som en förolämpning för jag tyckte det var onödigt att säga mer när jag sagt hur gammal jag var. Skulle jag sett lite yngre ut skulle jag kunna ta det som en komplimang. Men det är inte roligt när folk tror jag fortfarande är tonåring fast jag är en vuxen kvinna. Tonåren var ett helvete för mig pga mobbning och jag mådde jättedåligt psykiskt. Mitt liv ser helt annorlunda ut nu. Jag mår mycket bättre och är lyckligare än jag varit på länge.

  • Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?
  • emzerus83

    Jag får också alltid höra att ja ser mkt yngre ut...får alltid visa leg på bolaget trots att jag är 28 år och förut när man betalade med kontanter på bussen så frågade de nästan alltid barn eller vuxen. Och gränsen gick vid 16 år!!! det var inte särskilt kul att få höra!!!!
    Jag har inte kommit till att det är smickrande än, iaf inet när d etror att man är under 20 år :)

  • Albertina83

    Jag har alldrig haft ett jobb pga social fobi. Jag har praktiserat på ett bageri i flera år nu och det att jag praktisera gör ju att folk tror jag är tonåring. Dom som jobbar på bageriet vet min ålder . Men kunder, bekanta till dom på bageriet har frågat vad jag går för linje på gymnasiet. Har även fått frågan vad jag vill bli när jag blir stor.
    Min fästman är 6 år äldre än mig. Det är konstigt att ingen har sagt nåt om ålderskillnaden, för ska man utgå i från hur gammal folk tror jag är så ser det ut att vara ungefär 15 års åldersskillnad. Fast min fästman och resten av min familj tycker inte jag se ut som en tonåring. Fast min familj ser mig så ofta så dom tänker inte på hur ung jag ser ut.  Min fästman tycker det är roligt att jag ser så ung ut, han tycker jag är vacker.

  • Albertina83
    emzerus83 skrev 2011-04-15 14:55:57 följande:
    Jag får också alltid höra att ja ser mkt yngre ut...får alltid visa leg på bolaget trots att jag är 28 år och förut när man betalade med kontanter på bussen så frågade de nästan alltid barn eller vuxen. Och gränsen gick vid 16 år!!! det var inte särskilt kul att få höra!!!!
    Jag har inte kommit till att det är smickrande än, iaf inet när d etror att man är under 20 år :)
    När jag åkte buss så tog dom för givet att det skulle vara barn, så dom frågade inte ens barn eller vuxen.
    När jag sa vuxen så sa dom du menar barn.
    Jag har inte heller kommit till att det är smickrande än, alla som inte känner mig tror jag är under 20 år.
  • Smuppra

    Jag ser något yngre ut än jag är, men ni verkar se ännu yngre ut. När jag fyllde 18 och skulle på krogen fick jag alltid visa leg först, om jag var 18 år var definitivt alla mina kompisar det- verkar de ha resonerat (jag är ½ år äldre än dem dessutom...). Och flera gånger har min kompisar gått in på ett 18-års ställe och så fort jag kommer, två steg bakom, dyker dörrvakter upp som ropar "legitimation!". Var kom de ifrån?!

    Fler som blir stoppade som sällskap på systemet? När jag har glasögon på behöver jag nästan aldrig visa leg på systemet, men utan glasögon måste jag alltid. Är jag med som sällskap med vänner, MB, äldre syskon eller tom med mamma, har de blivit nekade att handla om inte jag kan visa leg. Så frustrerande! Jag vill inte behöva stanna utanför och vänta på dem- då känns det verkligen som att de ska langa till mig ju!

    Men jag ser som sagt bara ut att vara några år yngre än jag är. Eller tja, jag är 23 och nyligen trodde min farmors kompis att jag var 16 år, men de är gamla så var säkert den dåliga synen som orsakade det... Men 19-20 tror jag jag ser ut som. Det är oftast okej för min del, då ser jag kanske ut som 25 när jag är 30, 40 när jag är 45 osv, det är ju helt okej. Men som sagt frustrerande ibland... Förstår hur ni måste känna er när ni är närmare/över 30 och fortfarande inte tas på allvar!

  • Chicita

    Jag blir 38 i höst, och fram tills för några månader sedan så fick jag fortfarande visa leg på systemet.
    Jag får i och för sig fortfarande göra det om jag handlar i grannstaden av någon anledning. Men efter senaste månadernas provsmakning av viner så har dom börjat lära sig att jag inte är så ung som jag ser ut Tungan ute 

    Jag och en kompis gick förbi en minimässa med reptiler när hon fortfarande bodde i stan, jag var väl 32 då och hon 33 och dom frågade om vi skulle ha hel eller halv biljett (halv biljett var under 15 år)... Samma ibland på bussen så frågar dom om hel eller halv biljett...
    Men jag har vant mig nu, det var jobbigare när man var yngre.
    Jag fick mitt leg beslagtaget av en vakt när jag var 18 så mina kompisar fick komma och hjälpa mig. Vakten var övertygad om att jag bara var 12-13 år och att jag hade lånat "syrrans leg", jag som inte ens har en syster *S*
    Men nu är det mest kul om nån tror att jag är yngre. Jag tycker att det är roligt att chocka dom lite med hur gammal jag egentligen är Flört 

  • AnnaoDennis

    Jag är 30 år och jag får visa leg när jag köper cigg eller på systemet, jag har 3 barn, deras namn har jag på handleden, jag sitter i kassan själv och får ofta frågan vems namn jag har på handleden av kunder, när jag säger att det är mina barn kan dom inte förstå det. ud 3 barn du som r så ung. haha.

    Men för att få försvara människor som sitter i kassan så är det jäkligt svårt att se nåns ålder, så då frågar man hellre efter leg en gång för ofta.

  • Salat

    Tänk så här, du kommer nog förmodligen alltid se yngre ut än vad du är... och det kommer du tycka om när du blir äldre, jag lovar!!Skrattande  

  • Zelmah

    det är ju så svårt att gissa ålder alltså! Själv tycker jag att det är skitsvårt. Tas ibland för att vara yngre än vad jag är men de som träffat mig i umgängeskretsar har oftast trott att jag varit äldre när man har snackat med dem o så. Tror mycket beror på sammanhanget man träffar personen, hur man klär sig vilken typ att kontakt man får om om det är ett första intryck eller en reflektion med eftertänksamhet. Tror tillexempel att leg på systemet kollar de hellre 10 gånger för ofta än 10 gånger för sällan. Ofta när jag blir leggad så tycker jag att samliga i kön som är mellan 20 och 35 blir leggade.... (jag är 27) när jag var i 10-12 årsåldern trodde många att jag var äldre än vad jag var pg a tidig utveckling men sen i tonåren o nedre 20 årsåldern fick jag ofta höra tvärtom. Jag tror att det har MYCKET att göra med att jag är så liten i kroppen, då tror folk automatiskt att man är yngre bara för att man är kort och smal. (jobbar o praktiserar på skola och när barnen kommer upp i 10-11 årsålderna är de flesta större än mig så...) Många kortisar får leva med att folk tror att de är yngre eftersom längd signalerar vuxenhet inom naturen  och i socialisationen. Vi har lärt oss undermedvetet att långa människor är äldre och inger mer pondus. Sen är det ju vanligt att äldre människor har svårt att bedömma ålder på unga, men mest förolämpad blir man nog ändå när "gubbar" eller män "lillar" en och på nåt sätt omyndigförklarar på ett undermedvetet sätt och ser än som en tonårsflicka som saknar förstånd eller eget driv.

    Men själv tycker jag inte att jag ser så himlans ung ut längre... har ju massa rynkor i pannan! haha

    Men förstår verkligen frustrationen att bli tagen för yngre än vad man är. Särskilt är man är en vuxen människa och blir bemött som ett barn.

  • Albertina83

    Det som är mest frustrerande är inte att se yngre ut, utan det är att bli bemött som ett barn eller en tonåring.
    Jag vill ju bli bemött som den vuxna kvinna jag är.
    När jag blir äldre tror jag att jag kommer tycka om att se yngre ut. Men man kan ju undra hur många år till det dröjer innan folk tror att jag är vuxen.
    Skulle jag skaffa barn så skulle jag säkert bli tagen för tonårsmamma.

  • EJMO

    I somras fick min väninna som är två år äldre än mig barn och då hennes man jobbade dagen efter var jag med henne på sjukhuset. När läkaren och en sköterska kom in för att ta prover på bebisen sa de "och här har vi storasyster" till mig. Kunde så klart skratta åt det, det blev ju ganska komiskt, men när jag inte blir tagen på allvar och folk inte lyssnar på mig blir jag så frustrerad och känner mig hjälplös. Det är oftast lite äldre personer (framförallt män) som jag har problem med. Bland annat har jag en lärare som aldrig lyssnar på mig. Om jag svarar på en fråga så går han alltid vidare och frågar en person till. Även om de säger exakt samma sak som mig så får de rätt och jag fel. Det har hänt flera gånger att mina klasskamrater utropat "men det var ju det Madde sa". Suck! Till saken hör väl att jag är liten till växten och har ganska ungdomlig stil men han vet ju mycket väl att jag är 25 och att jag har erfarenhet i ämnena han undervisar.
      

Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?