• Albertina83

    Fler som ser yngre ut än vad dom är?

    Jag har alltid fått höra att jag se yngre ut än vad jag är. Folk brukar tror att jag är tonåring, att jag inte ens är myndig fast jag är 27 år.
    Min mamma säger att jag ska ta det som en komplimang när folk tror jag är yngre. Men jag har alldrig tagit det som en komplimang. Fast jag tycker inte längre att det är så jobbigt som när jag var yngre. Jag är så van så jag bryr mig inte så mycket längre. Senast idag fick jag frågan kan jag få prata med dina föräldrar? Det var när jag släppte in en gubbe som skulle byta kallvattenmätare hos min syster. På stället där jag praktisera har folk frågat vad jag gå få linje på gymnasiet och vad jag vill bli när jag blir stor.
    När jag var 19 år var jag på praktik, då fick jag frågan om hur gammal jag är. Jag sa 19 år och då sa hon jag trodde du var 12 år. Det tog jag som en förolämpning för jag tyckte det var onödigt att säga mer när jag sagt hur gammal jag var. Skulle jag sett lite yngre ut skulle jag kunna ta det som en komplimang. Men det är inte roligt när folk tror jag fortfarande är tonåring fast jag är en vuxen kvinna. Tonåren var ett helvete för mig pga mobbning och jag mådde jättedåligt psykiskt. Mitt liv ser helt annorlunda ut nu. Jag mår mycket bättre och är lyckligare än jag varit på länge.

  • Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?
  • Albertina83

    Det är konstigt att ingen har sagt nåt om åldersskillnaden mellan mig och min fästman. Det är 6 års åldersskillnad. Men med tankte på att de flesta tror jag är tonåring och min fästman är 33 år och han ser ut att vara i den åldern så är jag  förvånad att ingen sagt nåt.

  • Jeliqa

    Känner igen mig. Jag får ofta höra att jag ser betydligt yngre ut än jag är. Senast var på en inomhus julmarknad jag var på med svärmor. I kassan tittade kassörskan på mig, vände sig till min svärmor och sa "Det är gratis för barn under 15 år, hur gammal är flickan?". Det tog jag verkligen som en förolämpning. Jag såg tydligen inte ens gammal nog ut att bli tilltalad själv. Haha.

  • Kattpoet

    Jag är  34 år och jag blev alltid tagen för äldre tills jag fyllde 20  och sen dess folk har gissat att jag är runt 7-10 år yngre än vad jag är.  Jag tar det som en komplimang,  om folk att  tror att jag 20 när jag är 34 och jag är bara en tvål och vatten människa och det  har aldrig varit nära en anti skrynklekräm.

    Ibland blir det komiskt,  som när en 16 åring försökte flörta med mig för han trodde jag var max 20 när jag just fyllt 30.
    Eller när man blir anklagad för falsk leg när man visar på systemet att man är 32.

    Jag har en muskelsjukdom så i min värld kan jag inte se så ugn ut eftersom jag ibland  har samma hastighet som en rollator tant. 

  • Albertina83

    När jag var på besiktning av huset jag och min fästman ska köpa så var min mamma med. Som vanligt tror folk jag är tonåring, han som besiktade huset trodde att det var min mamma som skulle köpa huset.
    För han trodde att jag inte var tillräckligt gammal för att ha flyttat hemifrån. Han blev förvånad när han insåg att det är jag och min fästman som ska köpa huset. Snart fyller jag 28 år, man kan ju undra hur länge till folk kommer tror att jag är tonåring. Jag känner mig inte som en tonåring, det att jag tagit mig igenom mobbning och psykiskt ohälsa med livet i behåll har fått mig att mogna.

  • MaddeåMats

    Jag är 33 och visar fortfarande leg på systemet (blir lika glad var gång jag får visa det och brukar säga Tack! )

  • Aniara4

    Här är en till! Det gör väl för det mesta ingenting, det enda som är tråkigt är ju om man inte blir tagen på allvar i yrkessammanhang. Men för mig innebär det att folk inte tycker det är så konstigt att jag pluggar, vilket de kanske hade reagerat på om jag hade sett ut som min ålder.

    Däremot blev en av fästmannens kollegor nyligen väldigt förvånad när han fick veta min ålder, han trodde jag var MYCKET yngre. Så då började förstås fästmannen noja över att hans kollegor i allmänhet kanske tror att han är en snuskgubbe och barnarövare? (Det skiljer i verkligheten bara 4 år mellan oss.)

  • Aniara4

    (Kollegorna vet förstås också att jag pluggar, vilket kanske inte heller styr deras tankar i riktning mot att jag skulle vara snart 40...)

  • daydreamer

    Jag är 29 och får alltid visa leg på ställen där det är 18årsgräns. Alltid på systembolaget också. Och när jag åker buss tar chaufförerna för givet att jag ska ha en ungdomsbiljett (7-19 år). På mitt jobb var det några som trodde att jag var 16 år. :/ Det är nästan inte roligt längre.

  • Humlan66

     Jo folk tror att jag är yngre än vad jag är med, men ser det inte som nått problem längre

  • Kattpoet

    Grannen sa till oss Skönt att de  finns någon i samma ålder som oss här, hon är lika  gammal som dottern... Det syns inte på oss att vi är så gamla som vi är.

    Min make blev tagen för att vara yngre än mitt ex, min make fick ett gott skratt åt det hela medans exet såg förnärmad ut, det nämligen så att  maken är 9 år äldre än exet. 

Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?