• Albertina83

    Fler som ser yngre ut än vad dom är?

    Jag har alltid fått höra att jag se yngre ut än vad jag är. Folk brukar tror att jag är tonåring, att jag inte ens är myndig fast jag är 27 år.
    Min mamma säger att jag ska ta det som en komplimang när folk tror jag är yngre. Men jag har alldrig tagit det som en komplimang. Fast jag tycker inte längre att det är så jobbigt som när jag var yngre. Jag är så van så jag bryr mig inte så mycket längre. Senast idag fick jag frågan kan jag få prata med dina föräldrar? Det var när jag släppte in en gubbe som skulle byta kallvattenmätare hos min syster. På stället där jag praktisera har folk frågat vad jag gå få linje på gymnasiet och vad jag vill bli när jag blir stor.
    När jag var 19 år var jag på praktik, då fick jag frågan om hur gammal jag är. Jag sa 19 år och då sa hon jag trodde du var 12 år. Det tog jag som en förolämpning för jag tyckte det var onödigt att säga mer när jag sagt hur gammal jag var. Skulle jag sett lite yngre ut skulle jag kunna ta det som en komplimang. Men det är inte roligt när folk tror jag fortfarande är tonåring fast jag är en vuxen kvinna. Tonåren var ett helvete för mig pga mobbning och jag mådde jättedåligt psykiskt. Mitt liv ser helt annorlunda ut nu. Jag mår mycket bättre och är lyckligare än jag varit på länge.

  • Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?
  • Albertina83

    Visat leg har jag inte gjort på länge för jag är inte intresserad av att gå ut och festa och jag går inte till systemet längre. Jag är absolutist sen 3 år tillbaka. Men innan fick jag alltid visa leg. Där jag praktisera är dom flesta yngre än mig, runt 20 år. Jag märker att jag är äldre med tanke på hur dom pratar, samtalsämne som festande, idol, dokusåpor.
    Fast dom flesta skulle nog tror att jag är ungefär i samma ålder som dom troligtvis lite yngre.
    Jag har inga barn än men skulle jag bli mamma så skulle folk nog tror att mitt barn är min lillasyster eller att jag är tonårsmamma.

  • KatjaB

    jag är 29 år och får visa  leg när jag köper snus till min man, haha. jag tycker ju inte att jag ser så ung ut visserligen, men jag är ju medveten om att jag ser ung ut. 


    Retar mig inte direkt på det, enda gångerna är väl när fröknar på dagis har trott att de pratar med en väldigt ung förälder som man kan "tillrättavisa". Men annars så tycker jag ju om mitt ansikte och tycker att jag ser hyfsat  bra ut. Sen när alla andra blivit gamla o fula kan ju vi i den här tråden ståta med att vi ser ut att vara 23 år, haha


  • Catlife

    Jag vet hur det känns! Jag arbetar som myndighetsperson och när jag pratar med folk i telefon så tar de mig verkligen på allvar, men när de sedan möter mig säger de allt som oftast "Det var väl inte vi som pratade i telefon?" eller, lite mindre fint, "Hur gammal är du?". Har också fått höra att jag skulle vara en medföljande dotter till mina kollegor om vi går två på hembesök och liknande, någon brukare har frågat om jag verkligen är myndig (jag är 23) och jag får självklart alltid visa leg. där det är både 20- och 18-årsgräns på krogen/systemet.

    När folk säger "Du ser ung ut" när jag jobbar säger jag alltid "Ja, det är jag också, men det kan vi inte göra så mycket åt, det går nog över. Ska vi börja nu?"

  • serenity

    får också alltid höra att jag ser yngre ut.. är nyss fyllda 26.. och når 159 cm över marken.. har en underbar son på 3 år, när jag har med mig honom behöver jag sällan visa leg. men är det bara jag, så ber dom alltid om leg när det är 18/20 års gräns.. ibland kul att se ung ut - men inte alltid..


  • Houdini

    Jag är nu 45 år gammal så nu börjar jag bli ganska nöjd med att se yngre ut än jag är ;)

    Jag vet precis hur ni känner det fick också visa leg senast när jag var 30.

    Det är ju inte det att man blir sur över att folk tycker man ser ung ut utan att de behandlar en annurlunda än jämnåriga. Men det finns tyvärr inget att göra åt det.

    Min exsvärmor fick visa leg som fyra barnsmor  då var mydighetsåldern 21 men ändå hon hade fyra barn hängande i kjolarna, och det skilljer 7 år mellan den äldsta och yngsta

  • tonårsmorsa

    Jag har också alltid blivit tagen för yngre än vad jag är och det har väl inte alltid varit så kul. När jag var yngre (fram till 25 ungefär) gjorde det mig enormt irriterad att folk trodde jag var yngre än jag var. Nu när jag passerat 40 känns det riktigt bra att tas för yngre. Kan vara rätt kul att se folks reaktioner när jag har sönerna med mig också. Många kan ha svårt att få ihop att lilla jag (ca 155 cm) är mamma till dem (ca 175 cm).

  • jazzie78

    Jag är 32 och får också höra att jag inte ser ut som det. De flesta har gissat 24-25....och jag får alltid visa leg på bolaget....
    Jag tar inte illa upp utan njuter av detta... dagen då de slutar fråga om leg kommer den också :o)
    ................*skrattar*...................

  • Albertina83

    Min mamma har oxå fått höra att hon ser yngre ut än hon är. Hon fyller 57 år imorgon men jag tycker hon ser yngre ut. Jag tycker det är svårt att ser hur gamla folk är. Gillar inte att gissa folks ålder för det är svårt att veta, en del ser yngre ut och en del kan ser äldre ut än vad dom är. Det stämmer det Houdini skrev att det som gör en mest sur är att när man behandlas annurlunda än jämnåriga. Jag vill ju behandlas som den vuxna 27 åriga kvinna jag är och inte som en tonåring. Jag tycker själv jag inte ser så himla ung ut men det är nog för att jag känner mig äldre på insidan. All skit jag gick igenom när jag var yngre fick mig att mogna.

  • Sandrisen80

    Jag är lång, 175cm, men hör ofta att jag ser ut å vara yngre än va jag egentligen är. Jag är nyss fyllda 30, men visar ibland leg på systemet (När inte barnen e med åker jag på det), men oftast handlar det bara om att folk tror att jag är 3-5år yngre än vad jag är... Tror det är min personlighet, jag är rätt "lätt" i sättet, på sättet jag pratr...

  • eho2011

    Åh, tråden där jag känner mig hemma! Häromåret frågade en i styrelsen i vår BRF (vi var nyinflyttade) när hon ringde på, om mina föräldrar var hemma... nej det här är min lägenhet... Är snart 30 år, 176 cm lång så längden behöver inte säga något om hur folk gissar ålder! Klär mig normalt för min ålder, inte tonårsaktigt. Får alltid visa leg på systemet, senast även när jag köpte alkoholfritt vin pga graviditet! Men jag börjar tycka det är helt ok nu, när man passerat 30 snart så är det väl bara roligt tänker jag. Och den större delen av livet är det ju en lyx att se ung ut, bara upp till 25-30 som det känns riktigt segt.

Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?