• Albertina83

    Fler som ser yngre ut än vad dom är?

    Jag har alltid fått höra att jag se yngre ut än vad jag är. Folk brukar tror att jag är tonåring, att jag inte ens är myndig fast jag är 27 år.
    Min mamma säger att jag ska ta det som en komplimang när folk tror jag är yngre. Men jag har alldrig tagit det som en komplimang. Fast jag tycker inte längre att det är så jobbigt som när jag var yngre. Jag är så van så jag bryr mig inte så mycket längre. Senast idag fick jag frågan kan jag få prata med dina föräldrar? Det var när jag släppte in en gubbe som skulle byta kallvattenmätare hos min syster. På stället där jag praktisera har folk frågat vad jag gå få linje på gymnasiet och vad jag vill bli när jag blir stor.
    När jag var 19 år var jag på praktik, då fick jag frågan om hur gammal jag är. Jag sa 19 år och då sa hon jag trodde du var 12 år. Det tog jag som en förolämpning för jag tyckte det var onödigt att säga mer när jag sagt hur gammal jag var. Skulle jag sett lite yngre ut skulle jag kunna ta det som en komplimang. Men det är inte roligt när folk tror jag fortfarande är tonåring fast jag är en vuxen kvinna. Tonåren var ett helvete för mig pga mobbning och jag mådde jättedåligt psykiskt. Mitt liv ser helt annorlunda ut nu. Jag mår mycket bättre och är lyckligare än jag varit på länge.

  • Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?
  • SaJo1981

    Jag fick senast för en månad sedan visa leg vid köp av en red bull på ica!!! Vad år det 15-16års gräns? Fyller 30 i år och hade vid tillfället mina två barn med mig.... Har också alltid haft det så här, som tonåring tyckte jag det var ett helvete, hur kul var det att alla trodde man var 12-13 år nör man i själva verket var 19! Man kan ju trösta sig med att ju äldre man blir desto mindre stör det än, nu börjar tycka det e rätt trevligt faktiskt eftersom jag börjar närma mig det magiska strecket från20-30! dock stör jag mig fortfarande är dom frågar vid köp av red bull eller när man ska åka kommunalt, jag menar visst jag ser yngre ut det vet jag men det e en jäkla skillnad på 14 och 29! min yngre syster blir ens aldrig tillfrågad och hon fyller 19 till sommaren!

  • Albertina83

    Jag har fått visa leg när jag köpt ipren, skulle säkert få visa leg om jag skulle köpa red bull.
    Går i längre till systemet för jag är absolutist sen 3 år tillbaka men när jag var yngre granskade dom mitt leg väldigt noga. Dom verkade tror att jag hade falsk leg eller att jag hade min systers när jag visade leget för jag fick säga mitt personnummer, dom kollade om jag sa samma personnummer som på leget. Fast jag och min syster ser knappt ut som syskon, vi är inte alls lika varandra när det gäller utseendet.
    Folk har trott att jag ljugit om min ålder, när jag var 19 år så var jag på dejt och den killen sa att jag ljög. Han sa att jag inte kunde vara 19 år. 
    Min fästman har från början trott på mig, tagit mig på allvar. Min fästman har alldrig sagt att jag ser ut som en tonåring. Han ser mig som den vuxna kvinna jag är. 

  • Merrick

    Jag är 33, får fortfarande visa leg om jag ska köpa snus/cigg och på systemet.. Ser det som att det bådar positivt för framtiden?? Ha ha.. Både mamma och framförallt mormor ser mycket yngre ut än sina åldrar.... 

  • Albertina83

    Min mamma ser yngre ut än sin ålder. I framtiden när jag är i hennes ålder så är det positivt att jag ser yngre ut.

  • Salat

    Min mamma fick visa leg, dom trodde inte på henne då hon sa hon skulle ha pensionärsbiljett på toget Skrattande

  • Sebastiána

    Jag är 40, men folk tror att jag precis fyllt 30 . Det är nog både utseendet och att jag är lite barnslig. det har hänt att folk som inte känner mig och min syster trott att det är jag som är lillasystern. Jag vet inte om jag ska bli förnärmad eller smickrad. Ser jag ung ut eller är jag omogen?

  • Sebastiána

    Det är svårt att gissa ålder. Därför måste de alltid fråga om leg på Systemet... egentligen... och därför har det uppstått situationer där en nitisk kassör vägrat sälja öl till en 70-åring för att denne inte kunnat visa leg. Absurt.

  • Elintheres

    För mig är det tvärtom, fick för någon månad sen höra av en vakt som var in på jobbet att jag såg ut att vara 32, han själv är 30. :P
    Annars är det blandat, hälften tycker jag ser yngre ut, får visa leg på systemet, men minst lika många tycker jag ser mycket äldre ut än mina 25år.

    Men som sagt, det är svårt att gissa ålder.

  • zvartaliljan

    Jag har alltid sett äldre ut än vad jag är, framförallt kroppen som då mognade tidigt. När jag var 12 år var jag 176cm lång och fullt utvecklad med bröst o allt. Så då fanns det de som trodde jag var runt 16-18...inte många som gissade på 12.
    krogen kom jag lätt in på när jag var 15, aldrig några problem.

    Nu är jag 25 o jag har liksom fastnat där vid 15 någonstans Jag ser precis likadan ut...kollar jag på 10 år gamla kort så ser man inte mycket mer skillnad än på figuren (negativt...gått upp i vikt).

    Nu när jag går på systemet får jag visa leg trots att jag har mina två barn (5 och 1 år) med mig! De flesta gissar på att jag är runt 18 så när de sen hör att jag har två barn så blir alla superchockade över 5-åringen o kommer med kommentarer som "ooooj då var du verkligen en JÄTTEUNG mamma" med värsta chockade minen för de tror ju då jag fick barn när jag var 13-14.

  • dfk

    Jag är 38 själv och har ofta fått visa leg på bla systemet, nu var det senaste gången för något år sen. Ibörjan tyckte jag det var hemskt! Stod där och kände mig urfånig och famlade efter leg. Men nu var det något år sedan sist. Kanske är jag vuxen nuSkrattande
    Det är ju visserligen bra att de tar ansvar och är noggranna men nog ser man att det är en 37-åring?...

    Har hänt många gånger att människor som inte känner mig blir förvånade av att jag har barn i  tonåren och det har hänt att jag känt mig förnärmad när det blir frågor kring det. Men... hur gammal är du... jag trodde knappt du hade barn..typ.
    Det är lite konstigt för när jag var yngre fick jag alltid höra att du är så mogen till ditt sätt. Kände mig alltid några år äldre i mina jämnårigas sällskap. Jag tyckte det var jobbigt med alla "flamsiga" jämnåriga. Trivdes mycket bättre i äldres sällskap.
    Fast jag fick ändå ofta frågan när jag började gå ut på krogen att.. det här är ju inte du... lånat syrrans leg!?.. En gång blev jag tom nekad av att komma in på ett uteställe. Det var ju inte så kul direkt.
    Jag lider inte utav nu men man kan känna sig lite fånig vissa gånger, när det blir en diskussion kring hur gammal man är.
    Jag är ändå 173cm lång och jag klär mig inte i tonårskläder. Jeans kan väl alla åldrar ha?
    Intressant diskussion!

Svar på tråden Fler som ser yngre ut än vad dom är?