• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Heloise

    Hej!
    Vad härligt att se er att tråden är lika livlig som förut!

    Jag tänker faktiskt inte dra den där "jag ber om ursäkt för att jag itne varit här på hundra år". Fast jag vill be Blomman, underbara blomman om ursäkt, för dig skulle jag varit där för  och för det skäms jag!
    Så var det sagt, skäms som en hund( se avatar fast mindre glad då). Jag kan inte ge några förklaringar annat än, ibland springer livet och tiden iväg och man tänker idag, bara barnen somnat och så somnar man själv framför tvn, så tänker man imorgon och så sker samma sak.

    Nu ska jag läsa ikapp lite så jag vet vad som händer och fötter!

  • passionsblomman

    HEJ HELOISE!!! *stora välkommentillbakakramen*

    GUD vad jag har saknat dig! Några ursäkter behövs dock inte-bara berätta hur du har det!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Heloise skrev 2013-08-13 15:50:11 följande:
    Och jag dig/er! Skriver mer ikväll när kidsen somnat!
    *ser fram emot att kidsen somnar*



    *lagar lasange*

    Det ska vara mycket bechamelsås i lasange!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Heeeeeej Heloise!!!!
    Jag har ju turen att följa dig på Facebook men Gud så kul att se dig här också! I vårt rätta element

    På tal om lasange så tänkte jag prova denna www.tablespoon.com/mobile/recipes/rigatoni-pasta-pie-recipe/1/ roliga varianten av pasta med köttfärssås, självklart kommer det komma till en hel det bechamel på toppen och kanske om man kan få halva pastan fyld också... Om man börjar med att hälla ett tunt laget sås, så kanske... Mmm... Åh! Denna Hunger...

  • Norrskensflamman

    Sådär! Med Google Chrome går det mycket bättre.

    Åh, vilken lyx det är med egna ägg Blomman!! Jag ser framför mig hur mysigt du och dina hönor + tupp har det där i hönshuset, du med kaffekoppen i handen Kaffe 

    KUL att så många hittat tillbaks efter sommaren

    Vad var det nu jag skulle berätta... JO! Vi var ju i Umeå i helgen. Sov på hotell. Åt på restaurang. Strosade på stan. Gick på pub (men jag gick hem med flickorna när det började bli mindre lämpligt för barn). M stannade kvar med sin småkusin som bor i stan.

    Nästa dag var det Noliamässa och Stjärnskott. T var sååååå spänd och nervös... Och blev så himla liten och osäker när hon såg att hon var yngst, de andra var typ 14 - 16 och jättevana redan och duktiga. Men hon vågade iaf gå upp på scenen och sjunga den sång hon valt och det gick helt okej för att vara första gången i lite större format Sedan var det publikrösterna som avgjorde vilka 3 som fick sjunga en gång till, och såklart gick hon ju inte vidare. Men hon är glad och nöjd ändå för allt spännande som hon fått vara med om! BAra det att få se hur det går till bakom scenen, hon lärde känna ett par av de andra tjejerna, hon blev intervjuad av lokaltidningen, fotograferad, OCH så fick hon gå backstage och hänga med Anton Ewald och få både autograf och bli fotograferad med honom!! Bara en sån sak! De andra fansen fick köa i en timme säkert för att få en autograf...

    M:s mamma o pappa kom också dit, åkandes 36 mil för att hejja på T och hjälpa till med K som ju också behövde underhållas. Bonusfarmor och bonusfarfar kallar de sig Hjärta

    Idag har jag varit med bilen på service och så flög 3200 spänn iväg. Och då var det ändå inget annat än oljebyte, bromsklossar, nån lampa, vindrutetorkare... Surt som f-n  

    Kjell, voj, voj så fort tiden går Jag fattar inte att min T är TIO år. Snart är hon tonåring!

     

  • Hvidbrud

    Alltså.... Jag snubblade in på en av våra gamla trådar från 2007... Jag skrattar så tårarna trillar!!! Minns ni historien när Ingis make frågade om kattbajset??!?!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård