• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Egentligen är det ju Knoll o Tott som ska guldhamstern, men jag är ju beredd på att den kanske är kul ett par månader... Men jag är lika sugen jag på att få ha ett djur hemma, som är van att alltid haft nåt djur; hund, häst, katt, kanin, höns. Guldhamster är nytt för mig, men M har ju haft en för massor med år sedan. Så jag läser på och surfar runt på hamstersidor, hamsterbloggar och ja... hänger på ett hamsterforum bland en massa ungar Men man lär sig massor! Jag vill kunna en del om de djur jag skaffar. De blir ju en familjemedlem.
     

  • Hvidbrud

    Grattis flamman! Två år redan! Det var i cowgirl-outfitten om jag inte mins fel... Och hunden! Hua! Men så härligt att höra om bonusfarföräldrar och stora duktiga tösen som står på scen! Heja heja!

  • Heloise

    God kväll ladies and präster! Höns blomman- härligt! Klurar på hund här hemma( jag icke panzer). Hur är det med maltesers, fäller de? Hur mår du nu? Grattis igen hvidis Flamman: 2 år my god! Duktiga T och vad härligt med engagerade bonusfarföräldrar . Vi mår bra. S går korta( typ mellan oss el från bord till soffa). Hon börjar fsk( samma avd som E) 30/9 till mammans stora sorg. Men om vi skolar in henne i januari så får hon med största sannolikhet inte gå på samma fsk som E, antagligen i andra änden av stan dessutom. E pratar mer och mer, favoriterna just nu: mamma, kom nu! Mamma sluta nu, dissen( s) ajajaj, den min, akta nu/dig. Stopp, sluta, stanna! Hon är inne i en jättehärlig fas. Fast det tråkiga smyger sig på . Hon är väldigt medveten om mat nu och jag har kommit på henne med att ta ifrån bänkar/ kylen etc. Så nu börjar det bli dags att göra om köket. Det är tungt, jävligt tungt men vi visste ju att detta skulle komma. No more waiting liksom. Jag har sökt jobb på försäkringskassan, för jag måste bort ifrån mitt jobb, jag har ångest av att återvända dit. Dessutom tror jag att kag skulle passa bra på försäkringskassan. Panzer jobbar kvar och vi bor kvar i smurfhuset även om vi ff letar större! Jo just det jag har börjat på gym, jag gillar det också ! Får skriva mer ngn annan dag. E går ff upp 4-5, det är mördande jobbigt . Så det är nattinatti för mig nu! Sov sött

  • Klockarbol

    Hej i tråden!

    PB - lyxigt med egna ägg! Och ja, höns är inte några snälla djur så nån kommer att bli hackkyckling, det hör liksom till. Så länge inte blodvite uppstår så är det ingen större fara.

    Hvidis - Grattis!!!

    Heloise - Jättestor *KulAttSeDigIgen*-kram!

    Flamman - Så modig hon är din T!  *hjärtar*
    2 år, tänk så tiden går!

    Snart är det 2 år sedan mitt ärkeex åkte ut.
    Jag befinner mig mest i ett stadie av 'Har jag inte kommit längre?' och känner mig rätt misslyckad även om jag sakligt vet att jag har fyllt ett halvt kollegieblock med sådan't jag faktiskt HAR gjort - både praktiskt och ekonomiskt.
    Den här sommaren är ett strålande exempel på att inte alls så mycket som borde/skulle/behövdes/ville göra har blivit gjort.
    Fönsterbåge, farstudörr och ytterdörr är fortfarande halvfärdiga - delvis beror det på att det har varit för varmt för att måla men delvis beror det på att jag har sölat. Massor med saker som verkligen hade behövts göras är inte ens påbörjat och detta är sista semesterveckan.

    Undrar stillsamt om det är för att jag inte är lika arg längre som det inte blir lika mycket gjort lika fort längre? Eller om det helt enkelt syntes mer att nåt blev gjort förra året eftersom både huset och tomten var fullt med sopor?

    Nåvars, lite till ska väl hinnas de här sista semesterdagarna och sen gäller det väl att inte stanna av utan att fortsätta med något litet varje kväll så blir det nog bra till sist Glad

  • Klockarbol

    I måndags kväll kom jag och flickorna hem efter årets semesterresa, här är den i sammandrag:

    Semester 2013.

    Rastplats Västerås – Kaffe och prickigkorvmacka.
    Karlsdal – fika i gröngräset.
    Karlskoga – Östra kyrkogården, vacker!
    Karlstad – checka in Scandic Klarälven, liiiitet rum, middag på O’Learys, promenad vid Klarälven. VARMT på rummet!

    Tanka i Årjäng – gränspassage – störtskur i Norge – McDonalds i Asker – broar – tunnlar – Vatten!

    Langesund – checka in Quality Hotel Skjærgården, får, höns, kaniner, marsvin, stoooort rum, duscha, bada, duscha, tacobuffé på hotellet. VARMT på rummet.
    Frukost, duscha, bada, duscha, shopping, hamburgerlunch, shopping, mjukglass, shopping, sallad på rummet, duscha, bada, duscha, promenad. VARMT på rummet.
    Upp 06.30, frukost 07.05, duscha, bada 07.35, duscha, frukost nr 2, packa, checka ut 11.00.

    47 mil i ösregn.

    Karlskoga – middag på en pub, packa upp, bädda i. VARMT i lägenheten.
    Sovmorgon, frukost, lampbyte på bilen, Skogskyrkogården, shopping, McDonalds, till Karlstad, shopping, bilantennen söndersliten, shopping, V8shopen stängd, Phil Collins, silvertejp på Mekonomen, Phil Collins, åter mot Karlskoga, middag och film i soffan. VARMT i lägenheten.
    Sovmorgon, frukost, finkläder, makeup, gummistövlar, Phil Collins.
    Jungfrubodarna – bröllop i solsken, vackraste brudparet, massor med gäster, massor med mat, ösregn till dessert, kaffe & tårta, efter regn kommer sol, tidig sorti, Phil Collins, bakelse och film i soffan. VARMT i lägenheten.
    Frukost, packa, fullt i bilen, städa, lämna nyckel, mot Jungfrubodarna, Phil Collins, frukost nr 2, många kramar, ännu mer fullt i bilen.

    E18 mot Stockholm, Phil Collins, regn till Örebro, Phil Collins, skoaffär & glass, Phil Collins, uppehåll, Phil Collins, åskregn i Järna, Phil Collins, till storebror.

    Stockholm – verktygslåda, antenn bortom räddning, filmkväll och godis. VARMT hos storebror.
    Frukost, till Mojan, Phil Collins, storhandla, lunch, leta ny antenn, bouppteckningsförrättning, middag, till storebror, P3!, packa bilen full, mot Uppsala, P3!, passerar Arlanda, Phil Collins…

    22.25 Hemma igen!

    7 dagar – 190 mil.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård