• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    Hejsvej!
    Så kul med både Heloise och Ingis! Heej! Fy så dålig kg har varit på att skriva de senaste dagarna.... *skäms* Jag har varit så förbenat trött bara. Fikar/lunchar med goda vänner och vilar upp mig i soffan. Hemmet faller ifrån sigsjälv och maken surar... Men jag orkar faktiskt inte just nu...

    Här i stan har festivalen startat. Musik, mat och kultur hör till fördelarna, helikopter som kör väldigt nära, piss i alla hörn och matos 24/7 hör till nackdelarna när man bor mitt i smeten. Men det är bara en vecka till....
    Ikväll ska vi till min pappa med min bror och hans kids. Det blir tacokväll. Ska bli kul att träffas och prata lite.

    Min stora tjej fyller 4 på måndag- oj vad tiden bara flyger fram! Hon har blivit så stor och förståndig och med sin egen steka vilja som hon kan argumentera för. Hon leker bra med sin lillebror, även om det bara är hon som ska bestämma hur och vad han ska leka. Men han fogar sig, -till en viss gräns!

    Berätta nu lite om era planer för helgen, hur har ni det och vad rör sig i era liv? Kraaaam!

  • ingenjörsbruden

    Ska på marknad här i byn, lite karuseller o lite marknadsgodis kanske? Som tur är varar den bara fre kväll till lördag kväll o inte så länge dom Hvidis festival.

  • passionsblomman

    Hellooo tråden!

    Oj, några dagar bara for förbi! Här har Blompojkens bästis från Stockholm hunnit vara hela förra veckan och igår skjutsade jag honom till bussen. I förrgår fick de gå på bio och så mötte vi upp för att gå ut och äta ihop. Igår var vi på banken för att höra om lån till att fixa badrummet-det vore roligare att göra det lite ordentligt när det nu ändå tvunget måste göras.
    Ja, och så fotboll fotboll fotboll, lite fixande i hönshuset och all denna mat man jämt måste laga.
    Och så har jag i omgångar och med stor möda klippt allt gräs på hela tomten, vilket var så jobbigt att armarna skakat i flera dagar. Gräset var på sina håll rätt långt kan man tillägga, förutom det faktum att jag ju har ont i mina armar. Jag påmindes starkt om varför jag brukar överlåta just klippandet åt sambon.
    Så har jag knipsat och klippt en massa på olika träd och buskar, för att kunna varva gräsklipp, hönsskit och kvistar i en, vad jag inbillar mig, lagom blandning för en fluffig och bra kompost. Hönorna hoppar förövrigt runt i den, till synes just så nöjda som jag hade hoppats.
    Emellan klippandet har det varit veritabla hällregn, allesamman slagna med hästlängder av det hysteriska oväder som drog in här ikväll. Man kan inte fatta att det är möjligt för regn att banka ner i backen på det sättet. Eller att åska kan pågå så länge.
    Åskat har det gjort av och till i flera dagar och jag har fått dra ur alla sladdar. Eftersom datorn är hundra år och ytterst långsamtstartad, har det då inte blivit av att plugga in den alls. Lite film, lite friidrott och en sväng till bibblan för en ny hög böcker har jag också fått med. Jag tror jag ska ta och välja ut en och gå och lägga mig och läsa.
    Hoppas det inte regnar så här imorgon, för då ska Blompojken spela match. Det är så  mycket mer gemytligt att titta på match utan ösregn.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hemskt nog så var det dessutom Blompojken som hittade dem, eftersom han glad i hågen ville få släppa ut dem idag innan han skulle till skolan. Han blev ju helt förstörd.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård