• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • MSW

    September: härligt med tickande hjärta och sprattlande fötter! -------- Flamman: hoppas både du och pappa orkar med morgondagen och att det känns fint! ---- Blommis: ville se bilder på hönshuset och hönsen när det blir klart! ----- Annars verkar vi här hemma hamnat i total osynk och det tar på energireserverna! I morn är jag och barnen hemma ihop iaf, och där är synken bättre! Hoppas att det känns bättre till helgen..

  • passionsblomman

    Nämen se där-både MSW och Leksi också-vad kul att se er!

    Nu har jag målat andra varvet i hönshuset, så nu är det vitt som värsta Lantlivs-artikeln och shabby-shicslarvigt nog för att nog kunna bli en stådsmässig bostad åt de små hönorna. Det är iallafall garanmterat snyggare och trevligare där nu än det någonsin var då det var utedass, vågar jag påstå. Fast det är ju inte klart än förstås.

    Fasen vad jobbigt det är att måla! Jag har ont som attan i amarna-och i skinkmusklerna efter att ha klättrat upp och ner på stegen. Ajajaj!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Ha ha ha! Titta vad jag snubblade över! Orginalkällan!

    ingenjörsbruden skrev 2008-09-09 16:58:32 följande:

    *pjoingpjoingpjoing* Efterdyningar från studsmattan... Guuuuuuud va ni skriver!!! O gottiga frukostar o en massa motion!!!Får dåligt samvete direkt!! Bra då skubbar jag inte med träningen ikväll!!!Jag tar min herbalife-shake till frukost men kör jag GI så blir det havregrynsgröt, yoghurt med hemmagjord musli eller omelett.Syndade igår.....åt en halv chokladkaka m marabou helnöt....men har man "indianer i dalen" så har man!! Lite synd får man väl tycka om sig själv eller?! ska kanske förklara....indianer i dalen är kodspråk för mens.... så mannen vet när rödskinnen har kommit när jag gör ett indianrop!! Man får inte roligare än man gör sig!?! Men idag ska jag o indianerna ut o träna iallafall!!! MASSOR!!!

    Älskade Ingis...

    Så är det fredag igen. helg med maken ser jag fram emot. Önskar att jag var lite piggare så att jag kunde röja och städa och fixa hemmet lite så han inte behöver göra allt i helgen, men jag har två nästan friska marodörer på halsen hela dagen och vi måste till dagis och tömma deras hyllor och lämna sommarpressent/avslutningspressent till fröknarna. Mina barn flyttar båda upp en avdelning nämligen, e på avdelningen innan skolan och j på mellan. Jag har inga småbarn mer! Nästa vecka ska de till ett annat dagis med barn från rektorsområdet, veckan efter kommer deras faster och kusin och passar i en vecka (eftersom jag inte fick semester) och veckan efter det är det semester för dem med sin pappa. Sen får jag lov att vara ledig i två veckor med dem här hemma Ser fram emot utflykter och att få besöka vänner och familj.

    Hulliganerna sover tydligen fortfarande... 12 timmar nu. St bådar gott! Pigga glada ungar med massor av tålamod, det gillar jag!

    Flamman: tänker på dig och dina närmsta idag. Jag hoppas att ni får ett vackert farväl av din mamma och att din pappa håller ihop och att du finner styrka i din sång och tro. Många långa varma kramar till dig fina flamman.

  • lanovia 08

    Skönt med utsövda barn Hvidis. Vi fick hem två ljuvliga igår som sovit tre nätter hos farmor o farfar. Trötta var dem men sova kunde de inte. Kl var över 23 innan E kom till ro.... tir hin ska vara med farmor o farfar idag.

  • lanovia 08

    Hvidis, J börjar bli stor. Det ör så kul att föja dem mär tankar o ord utvecklas. Inga småbarn nä... hade imte ni funderingar på fler barn?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård