• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor

    *Vinkar till alla i tråden*

    Hämtade  hem Amaretto igår och var på inofficiellt samtal i andra församlingen, samt lämnade mina ansökningshandlingar. Nu är det rull fulle med begravning, dop och Lucia, samt förbereda liten padda där hemma för utställning i Danmark på söndag!

  • Fru sy
    Daa skrev 2011-11-28 13:14:23 följande:

    När parvlarna var förkylda och förkylda och förkylda på ett sådant sätt att jag inte ville att de skulle träffa andra småttingar kände jag mig mer och mer isolerad för varje mammafika och öppen förskola jag missade. Så skönt det var när vi äntligen fick träffa lite folk.


    Precis så känner jag nu! Vi missade allt roligt i förra veckn och det ser ut att bli samma denna vecka. På fredag när mannen är hemma ska jag iaf åka och handla så jag får se lite folk... Orvar har fortfarande feber, har haft de en vecka nu. Och en hemsk sådandär slemhosta. Vi var inne på barnakuten igår och de tror att det bara är ett virus men ska tillbaka på torsdag om det inte är bättre.

    Nu sover han gott i vår säng, jag borde nog göra han sällskap för nätterna har varit lite kämpiga sedan han blev sjuk.
  • Fru sy
    Fru Bygg skrev 2011-11-28 13:48:30 följande:
    JA!!!!
    Om vi tar en dag när maken jobbar hemifrån så kan jag ju ha bilen och komma ner till dig lättare. Vi får hitta en dag i nästa vecka! Ninnnis, du kan väl också komma!! *lockar!*
    Jag vill oxå! Men nästa vecka kommer min mamma så det ska bli mysigt att umgås med henne. Jag funderar på om jag tar tåget ner till Malmö någon dag efter jul och nyår. Skulle det funka att ha en dag/några timmar på stan då med några av er? Kanske shoppa lite på rean som brukar vara efter jul?!?
  • Fru sy

    Muggles: Vi har oxå en frustrerad kille här. Han vill krypa och ta sig framåt, men lyckas inte än. Han rullar massor,så han tar sig fram på det viset men man märker att han liksom vill mer. Ålar pyttelite, men snurrar mest runt som en visare när han ligger på magen... men han är väldigt söt när han ligger där och snurrar runt...runt...runt

  • Fru sy

    Lanovia: Håll ut, jag tror bebisen kommer titta ut på torsdag! Förresten så tänker jag planera in en tur till götet efter helgerna någon gång. Då hoppas jag att jag får möjlighet att träffa dig och den nya familjemedlemmen.

    Nej sova en stund var det ju jag skulle göra! Hoppas jag hinner titta in senare

    Kramar till alla

  • Daa

    Hej, Fru Sy.


    Åh, så jobbigt för lille Orvar. Hoppas att han blir frisk snart.


     


    Parvlarna sover ute i en stillastående vagn. Jag litar inte på babyvakten så jag måste springa ut hela tiden och titta till dem. Vilsen i tillvaron: vi har haft våra rutiner så länge och nu vill parvlarna något annat. De vill ha frukost först åtta (nej, det klagar jag inte över. ) (men hur de kan börja med det båda två samtidigt fattar jag inte. Kommer de överens på något sätt? ). De har inte ätit lunch ännu, för de somnade tvärt när jag gick från mammafikat. Väcka eller vänta... Det dröjer väl ett tag innan vi förstår vad parvlarna vill ha för rutiner nu, så vi får vara lite vilsna ett tag. Har gjort mig redo för att möta hungerkravaller vilken minut som helst. Under tiden sitter jag här och skickar kramar till alla i tråden.

  • Daa

    Lanovia: håll ut. Den kommer. Den börjar nog jobba på det om någon timme om den ska hinna ut innan midnatt.


     


    *kramar om*


     


     


    *Stoppar om Fru Sy med en härlig filt*

  • Daa

    Två parvlar inne: en vaken utan hungerkravaller, en som sov utan att röra en min fastän jag klumpigt drog upp vagnen på farstubron. Batteriet tog slut i babyvaktens sändare, så jag fick ta in även den sovande parveln. Hon får en stund till, sedan måste det bli lunch.


    *intresseklubben antecknar*

  • Daa

    Muggles: trist när det är så jobbigt med småtjejerna. Tror du att några dagars paus från gåstolarna kan göra dem mer spännande (gåstolarna, alltså ). Det fungerade för Fälga, som annars föredrar att befinna sig utanför gåstolen och stå mot den eller t o m knuffa den framför sig, alternativt krypa in under och fastna där (fast det där sista tycker hon inte är så kul, men det brukar bli konsekvensen ).

  • Daa
    Norrskensflamman skrev 2011-11-29 08:42:46 följande:
    Morron i tråden!
    JObbar hemifrån idag...

    Lanovia

    Syrinx, din klänning låter underbart vacker. Hoppas man får se bild sen på det färdiga resultatet Och 26 maj är en fantastisk dag att gifta sig på... Lilla K föddes då för snart 7 år sedan........... ♥

    Igår var min musiker förbi på kvällen. Han såg till att jag tog mig i säng i tid och inte satt och dumsurfade halva natten. Jag slumrade till i hans armar och han var så söt när han skulle åka hem; Han släckte ner lamporna i hudagset, bredde om mig och pussade mig försiktigt godnatt och åkte iväg hem tyst o stilla... ♥. Han är verkligen ett hälsopiller för min själ och mitt hjärta.

    Suck. NÄ, nu är det väl dags att ta tag i jobbet då...

    Kram till alla fina trådisar!

    Mysmusikern... *blir alldeles glad att läsa dina inlägg*


     


    Oj. Två vakna parvlar: matdags!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård