• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Syrinx
    Leksi skrev 2011-11-25 23:33:50 följande:

    Härligt med köp av bröllopskläder Syrinx!! Hur är status på din klänning då? Köpt, sydd, beställd eller bara i fantasin än så länge? Vi gifte oss den 23 maj 2009, det var väl där i krokarna ni skulle gifta er också? Mellan hägg och syrén… *drömmer mig bort till våren*


    Ja! Solig Status på min klänning är att den hänger i garderoben! Jag ska ha min mammas klänning, men den behöver ju bli lite omsydd för att passa mig förstås. Vi har en tid bokad hos en sömmerska den 12 december, då hon ska kolla hur klänningen ser ut och vad som går att göras. Jag skulle vilja öppna upp den till en båtringning, men behålla de långa ärmarna med vackra, tajta manschetter, och dessutom "flytta" skärningen från empirskärning till att vara figursydd ner till höften. Så jag hoppas att det kommer att fungera! 

    Åh, ja då är det precis samma tid! Vi gifter oss 26 maj, och jag hoppas att syrénen har börjat blomma litegrann. Tänk vad vackert det vore... *drömmer mig också bort till våren*

    Hur gick det med pepparkaksbakningen hos mamma igår förresten?
  • Syrinx
    Norrskensflamman skrev 2011-11-28 17:50:05 följande:
    Vet du, jag blir mer o mer kär... Han är verkligen BÄST!!! Helt underbar faktiskt... Ibland måste jag nypa mig i armen för att allt känns så bra och enkelt o lätt på nåt vis.
    HÄRLIGT!!! Hjärta Det är så roligt att läsa att du har det så bra! 

    Vad bra att vattkopporna börjar dra sig tillbaka också. Hoppas lilla K är helt återställd snart!
    Däremot tycker jag det är så vansinnigt lågt av föräldrar att snacka skit om sina ex/barnens andra förälder! *morrar* Förstår att T var ledsen efter att ha hört sådant i helgen! 
     
  • Hvidbrud

    Syrinx: vad vacker planen pm din klänning låter. Förra året slog syrenerna ut den 15 maj (som lille j hade väntat på innan han behagade titta ut).

  • Syrinx

    Start september, åh det låter jättegott med mandelmassa i lussebullarna! Jag vet att min mammas man brukar göra lussebullar som "vanliga" bullar, alltså ihopsnurrade, och fylla dem med mandelmassa. De ska vara fantastiskt goda - jag har aldrig fått möjlighet att smaka eftersom de alltid varit slut när jag varit på besök!  

    Angående högt tempo, så dristar jag mig till att säga (trots att jag inte har barn själv) att jag tror att man ska hitta en balans där man självklart ser till hur ens barn mår och vill ha det, men även ser till att så långt det är möjligt bejaka sina egna behov och önskemål. Om du blir understimulerad av för lite att göra, ska du självklart göra mer. Som sagt, så långt det är möjligt för barnens skull. Men om din lilla verkar nöjd och glad med att komma med när du jobbar är det väl bara bra. De elaka kommentarerna på t ex Ebba von Sydows blogg tror jag precis som Mugglan att det handlar om avundsjuka!

    Jag vet ju att om (förhoppningsvis när, och helst inom en inte alltför avlägsen framtid) fästmannen och jag får barn, så kommer vi iallafall att ha med en liten på repetitioner, konserter och turnéer. Vi kommer troligtvis inte ha fast jobb båda två de närmaste åren, så då blir det ju frilansverksamhet med allt vad det innebär. Dessutom är vi ju båda uppvuxna mer eller mindre på det sättet, och det har ju gått bra.  

  • Syrinx

    Hvidis, tack! Jag hoppas att det ska fungera i realiteten också. Haha, lille J ville väl ha något vackert att titta på när han väl kom ut!  

  • Syrinx
    muggles skrev 2011-11-27 20:08:38 följande:
    JAg är helt säker på att hon har mykoplasma. Maken åkte ju på lunginflammation och han har fått en antibiotika som man ger om man misstänker mykoplasma (även om ingen odling gjordes). Moa är fortfarande inte bra. Hon är pigg på förmiddagarna men sämre (mellan 39-40 gr feber) varje eftm/kväll. Imorgon åker jag in med henne till doktorn (för tredje gången!) och kräver att de gör en odling på henne. Hon är helt kraftlös nu och allmäntillståndet blir långsamt sämre. Hon sover uselt på natten för hon hostar så. I natt fick hon alvedon kl 01 och kl 05 för att kunna slappna av lite. Stackarn!

    Blomman: kul att ni sålt rekord ,grattis!

    Syrinx: när gifter ni er?
    Men hu, så otäckt det låter! Stackars Moa! Hur gick det hos läkaren, fick ni medicin? Självklart ska ni kolla upp ordentligt efter så många dagar med feber! 

    Vi gifter oss 26 maj, på pingstafton, utanför Vadstena där jag är sommaruppvuxen.  
  • Norrskensflamman

    Morron i tråden!
    JObbar hemifrån idag...

    Lanovia

    Syrinx, din klänning låter underbart vacker. Hoppas man får se bild sen på det färdiga resultatet Och 26 maj är en fantastisk dag att gifta sig på... Lilla K föddes då för snart 7 år sedan........... ♥

    Igår var min musiker förbi på kvällen. Han såg till att jag tog mig i säng i tid och inte satt och dumsurfade halva natten. Jag slumrade till i hans armar och han var så söt när han skulle åka hem; Han släckte ner lamporna i huset, bredde om mig och pussade mig försiktigt godnatt och åkte iväg hem tyst o stilla... ♥. Han är verkligen ett hälsopiller för min själ och mitt hjärta.

    Suck. NÄ, nu är det väl dags att ta tag i jobbet då...

    Kram till alla fina trådisar!

  • lanovia 08

    Jag är här. Just nu helt bombsäker på att bebisen inte tänker komma ut. Väldigt dumt att tänka så dagen före BF jag vet. Vi testade en ny färdknäpp igår men hände ingenting. inte så mycket som en värk.

  • muggles

    Lanovia: jodå ut kommer den... Hang in there...

    Syrinx: låter som en vacker klänning! Moa fick penicillin igår trots att inget syns på sänkan (sänkan normal) och inga bakterier hittades i halsprovet. Maken läste dock på nätet att ibland syns inte mykoplasman på sänkan(?). Nu har hon fått medicin i ett dygn och är klart bättre.

    Jisses vad småtjejerna var jobbiga igår. Jag längtade tillbaka till jobbet! Jag som senaste veckorna haft lite ångest över att jag börjar jobba redan om några månader... På kvällen skickade maken ut mig på en promenad bara för att jag skulle få komma ut lite.

    Nu sover småtjejerna iaf klart bättre på nätterna, inga uppvak varje halvtimme el så. Och när de vaknar till kort så somnar de om själva, underbart! Nackdelen är att de då också har förkortat natten (kanske har den blivit komprimerad för att de sover längre hack?). Imorse vaknade de 05.15 och maken lyckades inte söva om dem. Så istället för att somna 8.30 för förmiddagssömnen så somnade de redan 07.30. Men som tur är sover de fortfarande så vi har chans att klara av den här dagen. Utsövda tjejer är glada tjejer...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård