• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • MSW

    Vinkar! Tack för söta kommentarer och så roligt att få reda på lite om er också!! Sitter med lilla L i famnen och funderar på om det möjligen kan gå att lägga ner henne (hon kikar i mellan åt, jag gissar att det är för att kolla så jag inte har vågat lägga ner henne ) så jag kan fortsätta slå in småpaket till A's julkalender..

  • Fru Bygg
    Hvidbrud skrev 2011-11-28 14:14:29 följande:
    Vad roligt! E är hemma tis tors då och dagis de andra dagarna.
    Maken jobbar hemifrån på torsdag, så då kan jag ha bilen. E är på dagis då mellan 9-14, så jag kan under den tiden....
  • Fru Bygg
    Oj, nu såg jag att E är hemma tis och tors. Är det tråkigt för henne om det bara kommer bebisar då? Vet inte om jag vågar köra själv med både E och N, så jag får nog ha E på dagis.
    Ska vi se längre framöver, eller vad tror du?
  • passionsblomman

    Hejom fejom!



    Hurra för ljusstakar och stjärnor i alla fönster när man går genom byn med hunden om kvällen!
    Hurra för saffranslängd med mandelmassa och russin!
    Hurra för risgrynsgröt med kanel och hemmagjort äppelmos!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Lanovia: Gud så spännande. Något häder inom ett par dagar tror jag. Men fan också att folk alltid ska måla upp en bild och tro sig veta hur allt blir. Jovisst, oftast går det fortare med tvåan.... men inte alltid. Men man kan ju ha det lite i bakhuvudet iaf att så kan det vara. T födde jag i tre dygn och K fick jag värkar på e.m och kom in ett på natten nån gång och sen var hon ute på 45 min ungefär. För att de tog hål på fosterhinnorna och skulle ge mig epidural. Men de hann aldrig. Men det finns ju de som fått hålla på längre med tvåan än med ettan... så man kan aldrig veta. VARJE förlossning är UNIK!

    Jobbigt med förkylda småttingar, som avlöser varandra. Man känner sig så isolerad och bara att få gå ut och hämta tidningen och få frisk luft i lungorna brukar kännas himmelskt.

    Fru Bygg, skönt att det börjar kännas lite bättre. Ett trendbrott, helt klart.

    Jag har vabbat med lilla K idag och jag hade tänkt jobba hemifrån, men vet ni; jag har sovit ända till 12. Förutom när jag steg upp o gjorde K frukost. Jag var så trött för jag hade inte kunnat somna förrän 3 inatt.
    Imorgon håller jag henne hemma för de har bad och hon är fortfarande full i fula, röda, irrriterade skorpor. Men imorgon ska jag jobba lite däremot.
    På em har jag o K plockat fram lite stjärnor o stakar och jag bytte gardiner UTAN att putsa de vedervärdigt randiga rutorna, i hennes rum o mitt sovrum. Det är minusgrader ute så jag tänkte att jag putsar om det blir nån "bliddag" efter jul.

    Exet terrar mig fortfarande en hel del, men jag tar det mer med ro nu. Däremot var T ledsen efter att ha varit hos pappa i helgen. Hon tycker det är jobbigt att han säger så dumma saker om mig.

    Nu ska jag göra middag åt lilla K och sen fara o hämta T från teatern.

    Kram!

  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2011-11-28 12:06:57 följande:
    Flamman: han låter så urmysig din musiker, man blir nästan avis!
    Vet du, jag blir mer o mer kär... Han är verkligen BÄST!!! Helt underbar faktiskt... Ibland måste jag nypa mig i armen för att allt känns så bra och enkelt o lätt på nåt vis.
  • Syrinx
    Lanovia, åh vad spännande! Håller tummarna för att det är något på g! *studsar upp och ner i soffan* 

    Daa, hej, det var länge sedan vi var här samtidigt! Så kul att du tog dig tid att lyssna  Ja jag fullkomligt älskar Debussy, allt han skrivit är otroligt. Det låter mysigt att göra advent hemma, och skönt att det går lättare än förra året. Hur går det med sömnen nu? 

    Fru Bygg, vad härligt att höra att det fungerar bättre för er nu! Jätteskönt att det verkar ha fungerat så bra att föra in rutiner för lilla N. 

    Ninnis, hur gick dopet igår?  
  • Syrinx
    passionsblomman skrev 2011-11-28 16:42:58 följande:
    Hejom fejom!



    Hurra för ljusstakar och stjärnor i alla fönster när man går genom byn med hunden om kvällen!
    Hurra för saffranslängd med mandelmassa och russin!
    Hurra för risgrynsgröt med kanel och hemmagjort äppelmos!
    *instämmer* Tomte
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård