Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Vill bara säga att jag inte har glömt bort denna tråd utan har helt enkelt bytt jobb och har m a o inte lika mycket surftid . Kommer att berätta lite om vår Italienresa snart och sen även börja planera sommarsemestern. Så här sen har jag nog aldrig varit.

    Har ni andra planerat och bokat klart inför sommaren?

  • Lapinette

    Anne - låter väldigt härligt och intressant. Var det inte snart ni skulle till St Petersburg? Vad är planerna där? Jag har varit där men det var en så där 15 år sedan. Borde nog uppdatera mig och ta en tur igen. Till London var det ju däremot inte så länge sen sist (exakt 1 år sedan) men det vet ni ju redan och Istanbul vill jag till - en vacker dag hamnar vi nog där!

    Fick veta nu i veckan att vi ska åka på kick-off med respektive på mitt nya jobb sista helgen i augusti, till någon stad i Europa. Har hört att det har diskuterats lite och Barcelona, Madrid, Berlin och Prag har nämnts men fick även höra att en av ägarna har lagt in förslag om Bordeaux (me like!). Dessutom skulle det bli extra intressant eftersom en av delägarna är vinimportör och således kan ta in oss på vingårdar som kanske normalt inte tar emot folk.

  • Lapinette

    Fast närmast på tur är Gotland om en vecka. Hoppas nu bara att det inte blir snö och drivis utan att vi kan få lite sol och härligt väder när vi är där. Första natten ska vi bo i Visby på detta hotell http://www.hotel1.nu/comers/pages/. På kvällen har vi bokat bord på http://www.50kvadrat.se/. Ser verkligen fram emot den middagen för menyn passar mig som i handsken .

    Sen drar vi vidare till Ljugarn och Smakrike (rekommendation här på bt) http://www.smakrike.se/. Har bokat deras svit och ska även äta där på kvällen.

    Sen vad vi ska se och göra dagstid har vi inte bestämt än. Ska nog kolla runt lite i helgen men om ni har lite Gotlandstips är de välkomna.

  • Lapinette

    koko - spana kan man ju alltid göra .

    St Anna, vad mysigt. Jag har min släkt där nere i de trakterna.

    Och Italienberättelsen .. tänkte skriva den igår men så prioriterades något annat.

  • Lapinette

    Åhhh.. vad ska ni se? Vi såg ballet, Don Quixote ... eller hur det nu stavas? Det var otorligt vackert!

  • Lapinette

    nenne - den som väntar på något gott!


    Kan meddela att Gotland visade sig från sin vackraste sida i helgen.

  • Lapinette

    Och ett till kort inhopp. Varför har vi en förmåga att boka resor till länder med vulkaner och tsunamis? Har ju vår Islandsresa inbokad i nästa vecka ... och vet just nu inte om vi kommer dit eller ej och om vi inte kan åka vill vi hitt'på något annt men vad gör man med så kort varsel?

  • Lapinette

    Jösses, hinner aldrig vara här numera . Har både en rapport för Toscana/Rom och Gotland att skriva. Tittar in här idag för att säga att det verkar som vi kommer iväg till Island .


    Tinga - hade det inte blivit Island var vårt alternativ en sväng till Västkusten med Ferdinand . Är er rutt i sommar helt bokad? Jösses, inte ens det har jag hunnit med. Planen är nästan spikad men vi har inte bokat några hotell alls.

  • Lapinette

    Tittar in från Reykjavik. Trots att det är kallt och mulet så saknar jag faktiskt inte alls sommarvarma Sverige. Det finns så storslagen natur och mysiga hästar här . Har idag ridit islandshästar hela dagen. Upp till varma källor där man kunde bada .. vi var lite lata och la oss i gräset och tittade på istället.

    Igår tog vi det ganska så lugnt med att gå och kika i affärer och sen åkte vi till Blå lagunen och tog ett bad. Det var en absurd färg mitt bland en massa lavablock, mitt ute på ett fält. Flöt omkring där ett tag men sen drog vi hem igen och tog på oss löparskorna (faktiskt). Lite träning innan vi åkte ned till Reykjavik city för massor av sushi och sashimi på Domo. Gick sedan vidare till Hotell 101 (tror jag det hette) för en drink. Så trevliga ställen, god mat och folk som är öppna och pratar med en.

    Vår första heldag åkte vi den klassiska Gyllene cirkeln dvs Pingvellir, Geysir och Gullfoss. Helt klart värt att göra. I Pingvellir vandrade vi runt lite och njöt av den fascinerade naturen. I Geysir så fångade vi självfallet en vattenkaskad på bild men det mest otroliga var ändå Gullfoss. Jösses, vilket vattenfall! Så stort, dundrande!

    Gällande maten så åt vi första kvällen på vårt hotell, Vox som ligger i Hilton. En avsmakningsmeny, enbart fisk. Gott men det tog lite väl lång tid att få de sista rätterna. Igår åt vi lunch på ett restaurang i Reykjavik, Fish company. Jättemysigt ställe och god mat och sen på kvällen (som jag redan nämnt) blev det sushi i mängder på Domo. Jag höll på att glömma ett ställe. En liten fiskeby som heter Stockkseyri som har den bästa lobstern på Island. Restaurangen heter Fjörubordid. Jag kallar det dock inte för lobster utan det liknande mer havskräftor men vi fick 12 var och först serverade en skaldjurssoppa och till efterrätt den godaste chokladkakan jag någonsin ätit. Mums!

    Imorgon ska vi dra iväg ganska långt för att se och upptäcka ytterligare vidunderlig natur men nu måste jag dressa upp mig för en middag nere på Vox. Hejdå!

Svar på tråden Tur & retur