Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Tinga - bara flygbiljetten blir ca 5 000 kronor för oss två så jag tror vi får mycket mer för pengarna om vi stannar i Sverige. Jag vägrar flyga Ryan när vi ska fira 5-årig bröllopsdag! Har varit på väg in för att kolla priser där flera gånger, får slå mig själv på fingrarna för jag vet sedan hur jag svär när jag ska ta ned till Skavsta. Nej, om vi ska fira så ska det vara trevligt och kännas skoj hela vägen.

    Och i sådana fall blir det första gången vi firar utan en stjärna (Michelin) men den får vi ta i Tokyo istället .

  • Lapinette

    Vad kul med planering!  Så här ser vår rutt eventuellt ut i sommar:

    - Karnelunds (2 nätter)
    - Würzburg (1 natt) för att sedan köra Romantische strasse
    - Füssen/Schwangau (1 natt)
    - Engelberg (4 nätter) för att vandra i bergen och bada i insjöar
    - Colmar (2 nätter) för att prova viner i Alsace
    - Strasbourg (1 natt) för att hälsa på släkt
    - Volmerange les Mines (2 nätter) ännu mera släkt
    - och så drar vi mot Stockholm och tar en natt på vägen

    Eventuellt gör vi resan tvärtom dvs. att vi avslutar med Karnelunds istället för att börja med det men vi måste diskutera lite och bestämma oss för vilka veckor vi ska ta innan vi börjar med bokandet. MEN först!!! så måste vi boka det sista hotellet i Japan (vet inte varför det ska vara så svårt) och sen Reykjavik.

    Telis, såg verkligen vackert ut men det ligger lite för långt österut för att passa in i vår rutt men jag håller med om att alpsjöar är mycket vackra. Jag kan även slå ett slag för Annecysjön (i Frankrike) och Bled plus Bohinj (i Slovenien). Så vackra sjöar med höga berg runt om och med klarblått vatten.

  • Lapinette

    Sen har vi Gardasjön, lago di Como och lago di Maggiore i norra Italien som är vackra sjöar (har besökt dem alla ). Oj, nu gick jag igång på sjöar.

  • Lapinette

    Tinga - jag gillar också hav men tycker det är många som "glömmer bort" de vackra sjöar som finns i sin stress att nå Medelhavet. Har mer och mer blivit en bergsmänniska på senare år och där finner man floder och sjöar.

    Gällande Alsace så är det bättre med Colmar om ni vill besöka vingårdar men samtidigt bara måste ni besöka Strasbourg som är en så vacker stad. Fast det kanske räcker med en eftermiddag där. Flanera runt i de gamla kvarteren och promenera i någon av dess parker. Synd att du inte är med på fb så kunde du se fotona jag har lagt in.

  • Lapinette

    Telis - vi skidälskare passerar ofta Annecy på vintern. Annecy är en underbart pittoresk stad med kanaler (franska Venedig), blommor som hänger över broarna ned mot vattnet, gamla små hus och uteserveringar. Sedan är sjön otroligt grön/blå och det är nära upp till vandring och utflykter i bergen. Love it!

  • Lapinette

    Hi, hi ... väntade bara på att Telis skulle komma med sitt Kreta-inlägg. Själv har jag varit på Kreta men mååånga år sedan. Vi bodde utanföra Chania på ett supermysigt hotel. Det var i september så lite folk på stranden och en härlig promenad i Samariaravinen.

    Vi var i Köpenhamn för fyra år sedan men det känns som jag inte har några speciella restaurang eller fikatips. Vi firade bröllopsdag så den kvällen minns jag vart vi åt men det var ett "snofsigt" ställe. Minns att vi åt smörrebröd i något stort varuhus (tips från en guidebok) samt en god pasta på ett litet undangömt ställe. Men här kan du säkert finna lite tips http://www.visitcopenhagen.se/.

  • Lapinette

    Har inte planerat så mycket resor på sistone då jag är i jobb-bytar-tagen. I allafall, nu fick jag en förfrågan från maken om att hänga med till Milano en helg. Milano är min hatstad no1. Så jag tänkte höra här om det är någon som gillar Milano och varför. Bara för att se om jag kan bli övertygad om att åka dit igen. Det enda bra jag hittade nu när jag googlade var att min favvoväska har tre affärer i centrala Milano .

Svar på tråden Tur & retur