Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Tinga - vi tänkte föreslå pappa att komma hit i sommar. Han hade planerat att åka hit förra sommaren men skadade då sin fot och tyckte det var trist att vara här om han inte kunde vara ute och promenera på stan (som han gillar).

  • Lapinette

    Anne - Vi bodde på Hilton vid Bayswater och var nöjda. Framför allt superbra frukost som kunde intas i mysiga soffgrupper .

    koko - det bästa hotellet vi har hittat ligger i Cortona. Tyvärr skulle jag vilja hamna lite mer åt "vänster" på kartan, runt Siena men där är det antingen för dyrt eller så är hotellen bokade inför Påsk. Är ju för en gångs skull inte ute i god tid.

    Bila norröver eller söderut. Ni får helt enkelt singla slant! Vi har inte bokat något inför sommaren ärn även om rutten är upplagd. Vet inte vilka veckor vi ska ta utan bör nog börja mitt nya jobb innan vi bestämmer något.

  • Lapinette

    Anne - hittade det här i ett dokument om London.


    Svenska Dagbladet står det om det bästa boendet i London. Jag hittar bara en bildspecial på nätet: www.svd.se/resor/nyheter/artikel_2687089.svd men jag kan göra en kort sammanfattning.

    Metropolitan - Londons i särklas hippaste designhotell.
    Läge: vid Hyde Park
    Pris: räkna med minst 200 pund natten
    www.metorpolitan.como.bz

    UMI Hotel - hög serviceanda i en viktoriansk pelarfasad. Familjehoell med en aning spartanska rum.
    Läge: Notting Hill
    Pris: varierar men enkel från 59 pund, dubbel från 79 pund
    www.umihotels.co.uk

    The Strafford - elegant hotelljuvel av klassisk engelsk modell.
    Läge: St James intill Green Park med Picaccadilly fem min bort.
    Pris: lägst 245 pund för enkel och 255 för dubbel
    www.shirehotels.com

    Lord Milner - är en B&B med lyx som har vunnit pris för personlig service.
    Läge: Belgraviakvarteren, nära Victoria station
    Pris: från 110 pund - måste bokas långt i förväg
    www.lordmilner.com

    Kensington House Hotel - viktoriansk miljö blandat med modern inredning.
    Läge: gångavstånd till Albert Hall och Kensington High Street
    Pris: enkelrum från 99 pund och dubbel från 135
    www.kenhouse.com

    Travelodge - en kedja som erbjuder rum med okey säng och badrum.
    Läge: gångavstånd till West Ends teatrar och Covent Garden
    Pris: från 29 pund upp till mas 105 pund
    www.travelodge.co.uk

    Rembrandt Hotelt - är ett hotell i mellanklass med neutral färgskala, minibar och fruktbricka.
    Läge: South Kensington nära Albert Hall
    Pris: varierar ofta ca 166 pund för dubbelrum
    www.sarova.co.uk

    Sen skriver man att bäst för pengarna är B&B www.athomeinlondon.co.uk

  • Lapinette

    Inte fasen tittade jag bland mina egna mappar innan vi bokade i Lodon!

  • Lapinette

    Tinga - låter som underbara presenter allihop, Göta kanal, Skottland (fast utan whiskey för min del ). Såg att några av hotellen nere i Toscana även hade matlagning på schemat om man kände för det. Kan dock bli lite dyrt som du säger. Det måste väl finnas något liknande här i landet istället? Vet att min företag (tyvärr innan jag började jobba här) var på en av restaurangerna i stan och lagade mat tillsammans med en kock. Annars är väl ett besök på ett topprestaurang aldrig fel. Fast då får man ju inte laga själv utan "bara" sitta och njuta.

    Vi har också i princip fastställt vår tripp i sommar men har inte bokat något alls. Vet inte ens vilka veckor vi ska ta ledigt så innan dess går det inte heller att boka. Ska nog börja mitt nya jobb först. Annars har jag ägnat massor av timmar i veckan åt hotell till Toscana och Rom. Igår kväll bokades de sista hotellen. Känns så skönt. Nu blir det 2 nätter i Raddia di Chianti (så vi har nära till vingårdarna) http://www.palazzoleopoldo.it/en/. Sedan blir det två nätter i Cortona http://www.villamarsili.net/cortona-hotel/home.html. Förutom vingårdar så vill jag absolut besöka Siena, Montepulciano och lite andra byar. Eftersom vi är där över påsk räknar jag med att mycket är stängt men bara att få promenera omkring och blicka ut över de toskanska kullarna räcker för mig (ja och få sniffa lite gott vin och äta god mat också). Sen åker vi tillbaka till flygplatsen och lämnar hyrbilen och tar bussen/tåget in till stan för fyra dagar till fots i Roma. Ska då bo här http://www.yeshotelrome.com/, som ligger nära centralstation.  

    Ser nu fram emot en dryg vecka i Italien även om det inte är som Japan, inte ens i närheten.

  • Lapinette

    Kunde inte låta bli att googla lite på matlagningskurser (roligare än att göra japanskaläxan ).

    http://www.idalagard.dk/idalagard/hem.html
    http://www.ekensdal.se/index.php/matkurser_provningar/
    http://www.lavilla.se/matlagningskurs_fattoria_del_colle.lasso
    http://www.gastro.nu/index_gastro.html
    http://www.boxexperience.com/sv/artiklar/matlagningskurs.html 

    Och så hamnade jag på La Villas matlagningskurs i Toscana och funderar på om vi ska prova på eftersom det inte är alls så långt ifrån där vi ska övernatta.

  • Lapinette

    Låter supertrevligt! Kanske hamnar vi i Växjö trots allt ...

    Själva bestämde vi oss för att fira 5-årig bröllops dag på Åland, Havsvidden http://www.havsvidden.com/. Kändes skönt att vi äntligen landat i ett beslut och skulle boka igår kväll men tji fick vi .. fullt, fullt, fullt . Kan inte fatta vad alla ska göra på Åland i maj?!

    Så nu är vi tillbaka på ruta ett.

    Gällande Toscana så har vi bokat in en vinguide. Han har fått superbra recensioner på Tripadvisor och ska ta oss runt i Montepulciano, Vino Nobile och Montalcino en dag . Guidningen ska visst vara så mycket mer än bara vin dvs. mat, historia och berättelser om trakten. Ser verkligen fram emot det!

  • Lapinette

    Det lutar nog åt Gotland eftersom även Oaxen var fullbokat. Har fått veta att det finns plats för oss hos Smakrike som snaily tipsade om på andra tråden. Funderar på att lägga upp det så att vi tar en natt i Visby och sen en i Ljugarn.

    Vinguiden ska ta med oss till 2-3 vingårdar och totalt är vi ute i 8 timmar (10-18:00),

    Verona är vackert och vad mysigt det såg ut (agriturismo). Vi har inte bokat något inför semestern i sommar. Vet inte ens vilka veckor vi ska ta men måste ta tag i det. Är bara så trött på att boka hotell just nu efter att ha bokat av Japan, bokat om till Italien, Reykjavik och så bröllopsdagen .. har blivit lite väl mycket på sistone.

  • Lapinette

    Man hinner se en hel del  av Paris på en dag men det blir dock bara en slags överblick. Inga djupare dykningar in på museum eller liknande. Om ni ska åka så kort tid så försök att inte ha några krav på vad ni vill hinna se och göra utan ta det mer som en promenad på stan, insupa atmosfären.

    Vet att en annan tjej här inne har varit Paris med sin lilla dotter. Kan försöka få henne att komma in här och ge lite tips/råd för jag antar att det blir lite annorlunda att besöka en storstad med ett litet barn än om man är ensamma och har lättare för att ta sig fram.

  • Lapinette

    Tinga - jag vet, det är ett saligt gytter men vi hamnade tillslut på Yeshotell. Ligger nära själva centralstation och hade fått bra kritik på Tripadvisor. Verkar rent, fräsch och modernt http://www.yeshotelrome.com/.

Svar på tråden Tur & retur