Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Kängu - låter som en bra plan. New York är superfint under våren och Grekland har varmt i havet och mycket färre turister i september.

  • Lapinette

    Väntade mig ett proffsigt uttalande från Anne gällande Istanbuls flygplats . Normalt sett brukar flygplatser har Wi-fi men tänkte att det var bäst att låta någon uttala sig som varit just där.

    Anne - hur har semestern varit? Såg ni ljuset/solen?

  • Lapinette

    Japanplaneringen forskrider så sakteliga. Har kollat ut några hotell i respektive stad och mailat över till experten (pappa). Trodde det skulle bli svindyrt med hotell där men har hittat riktigt bra hotell till "normala" priser . Ska även fundera på om det blir en veckas interrailkort eller två veckors eftersom vi både i början och slutet av resan kommer att stanna i Tokyo.


    Innan dess så verkar det bli en tur upp till Vemdalen med brorsan + gudson i februari. Maken är då i Barcelona så han får ju sin reslust (även om det är jobb) uppfylld. Annars ligger vi väldigt lågt med resandet just nu. Satt dock i helgen och tittade på vinkartor över Frankrike och speicellt Alsace som vi kommer att besöka i sommar.

    Piggelin - har du några tips om Alsace så tar vi tacksamt emot. Ska även fråga makens bror som bor i området.

  • Lapinette

    muffin - för mig är ett "normalpris" något i klass med bra standard i Europa. Jag trodde det skulle vara svindyrt i Japan men det gick att hitta många bra hotell som inte var allt för dyra. Vill man ha ändå billigar så finns även det. Har nu pratat med pappa i en timma och bestämt ytterligare saker inför resan. Han bokar hotell i Kanazawa och Kyoto så bokar vi Tokyo och Hiroshima.

    Lycka till med packningen! Svårt att packa när man ska vara borta så länge.

  • Lapinette

    Muffins - du får verkligen tänka på vad du inte kan vara utan och vad du mest av allt behöver. Sen köper du resten dvs saker som du känner att du saknar.

  • Lapinette

    Satt igår och googlade lite på förslag på vart jag och maken ska fira vår 5-åriga bröllopsdag och fann detta.
    http://www.piocountryclub.com/
    Vad tycker ni?

    I know, jag hade ju tänkt att vi skulle åka till Växjö för att äta på PM men visst ser detta b&b väldigt lockande ut? Funderar på om vi ska stanna två nätter eller en natt där och en natt på Strand hotel i Arild.

  • Lapinette

    Tinga - låter underbart skönt att få komma iväg från snöslask ... även om det är Gran Canaria (som står på min inte-vill-åka-till-lista). Min bror sticker till Egypten i veckan .. själv känner jag att jag håller på och tynar bort i mörkret.

    Gällande Pio så hittade jag dem genom att de hade fått högst poäng på Tripadvisor. Det kostar ju en del men tar man något av deras paket så är det inkluderat med mat och så blir det att jämföra med en weekend till Paris som lätt rullar iväg bortåt 8 000 kronor utan mat. Vi har annars alltid firat vår bröllopsdag på en restaurang med stjärna (i fjol hade den t o m tre stjärnor och inte var vi nöjda för det) ... men funderar på att bortse från den principen i år och istället lägga pengarna på bra boende.

    Men kanske en natt + vinprovning och 3-rättersmiddag där och sedan ta en natt + middag på Strand Hotel Arild? Har du hört något om Strand Hotel?

  • Lapinette

    Tinga - en vecka på Rivieran hade varit guld för att fira 5-årigt men här snålar vi på semesterdag så gott det går. Jag hoppas på att vi kan dra iväg nästa vinter (spara dagar) för jag tror inte jag står ut med en sån här repris.

  • Lapinette

    Har annars även kollat på Oaxen men det känns så hutlöst dyrt. 3 000 kronor för att sova en natt .. och sen kan jag tänka mig att maten går på ca 5-6 000 kronor (avsmakningsmeny + viner) för oss två. Oaxen ska ju vara en av Sveriges bästa restauranger och ska stänga i år http://www.oaxenkrog.se/.

  • Lapinette

    Tinga - ja, det bär emot (10 000) så därför går det bort trots att det ska vara fantastisk mat. Man kan få en liten hytt (man bor på en båt) för 1 700 kronor med dusch och toalett i korridoren ! Kanske inte riktigt vad man vill ha när man ska fira något.

    Jag hade också åkt till Gran Canaria om jag blev bjuden. Vem vet kanske vi t o m åker dit i framtiden när vi har barn bara för att få komma iväg någonstans för att se solen men det är liksom inte prioritet (jag har redan varit där).


    Kanske blir det en dag i Halmstad med omnejd och en i Arild. Funderar vidare ...

Svar på tråden Tur & retur