Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Inte mycket aktivitet här inte. Har alla åkt på semester?

  • Lapinette

    nenne - hur kan man glömma? Enklare att hänga här (inget att läsa ikapp)!

  • Lapinette

    Jösses Anne, ska du jobba hela sommaren? Har gjort det en gång tidigare och har aldrig varit så förkyld som den vintern . Hoppas du får lite lugn och ro och kan njuta på helgerna istället.


     


    Själva fick vi lite "kalla" fötter häromkvällen, när vi skulle börja boka hotell utmed vår rutt och funderar nu på att göra något helt annat! Inte alls likt oss att inte ha bestämt sommarsemestern och det snart är Midsommar.

  • Lapinette

    Ja, då får du din beskärda del. Själv tar jag två veckor och en dag .. .fast så brukar det se ut för mig... eftersom jag tar semester på vår och höst/vinter också (mest vår).


     


    Har nu bokat om vår semester. Från att ha sagt länge och väl att vi ska bila ned i Europa och ta södra Tyskland, vandra i bergen i Schweiz, Alsace och besöka släkt så kände vi i sista sekund (när vi börjat boka hotell) att neeej, ska vi verkligen köra så långt (med nästan inget bagage alls ... eftersom vår bil är så liten). Jag började genast kolla på alternativ och så här blev det .


     


    Vi flyger ned via Amsterdam till Bordeaux (vin - självklart!). Stannar i Saint Emillion i två nätter på ett slott och besöker bl a mitt favvovin Pomerol .... slurp! Sen kör vi till andra änden av Bordeaux (vindistriktet alltså inte staden) och bor två nätter i Saint Estephe (också ett favoritvin men Pomerol slår högre). Så vi kan besöka vingårdarna däromkring. Sen kör vi vidare ned till Biarritz och stannar i fyra nätter. Åker över gränsen till Sant Sebastian (som gastronomiskt ska vara en klass i sig). Hade gärna stannat där någon natt men jösses vi kan inte byta hotell hela tiden så det får bli en lunch på någon bra restaurang. Ska sola, bada och jaga vågor i Biarritz. Sen flyger vi till Paris och stannar i två nätter. Middag med lite vänner, en dag på stan och så drar vi vidare till släkten. Svärmor i nägra nätter och sen till makens bror i Strasbourg där vi stannar i tre nätter. Vi får se om det blir något vinbesök där också men för en gångs skull ska maken få fira sin födelsedag med sin familj. Sen tar vi tgv, tåget till Paris och planet hem.


     


    Detta blir billigare än att köra ned till mellan Europa. Biljetterna kostade inte mycket (poäng med American Express) och hyrbilen densamma (lågt pris). Hotellen jag hittat är bra (enligt Tripadv.) men inte dyra. Känns jäkligt bra att vi äntligen bokat och bestäm (i sista sekund) men de sista arbetsdagarna har jag inte fått mycket gjort. Jäklar vad effiktiv jag ska vara fram till semestern .

  • Lapinette

    Sommar i Stockholm/Sverige är underbart bara vädret är det också. Idag känns det inte lika "somrigt" men ändå ganska så skönt, med hällregn.


     


    nenne - om du har några tips gällande Bordeaux så tar jag tacksamt emot.

  • Lapinette

    Tinga - det kommer säkert fungera galant och har de för mycket spring i benen får ni väl stanna på en rastplats så de får springa av sig.


     


    Vi hade hittat hotell etc. för hela vår rutt och i Alsace hade vi tänkt att sova i Colmar. Hittade ett lite dyrare boutique hotel http://www.hotelquatorze.com/fr och så det här http://www.hotel-le-colombier.fr/fr/index.php. Båda har självfallet fått bra kritik på Tripadvisor. Nu kommer det bli Strasbourg för vår del, som vanligt. Det vore trevligt om vi en av dagarna vi är där kunde ta en liten vända i Alsace men när man hälsar på franska släkten så blir det oftast långa luncher och middagar så vi kommer knappt utanför dörren.


     


    Och hela vår resa är bokad! Från att vi började tveka förra onsdagen, till att jag ägnade stor del av torsdagen till att hitta alterntiva resplaner till att maken bokade ALLT i fredags, tåg, flyg, hotell, hyrbill. Känns jäkligt skönt att det är gjort!

  • Lapinette

    nenne - ja, det känns jäkligt skönt att vi gjorde ett lappkast och ändrade oss totalt gällande semestern. Jag har ju alltid sett fram emot att få åka till den delen av Frankrike. Nu kommer vi inte röra oss så mycket norröver, från Bordeaux sett utan istället dra ned söderut till Biarritz. Sen fick vi til en bra kombo och hela 5 dagar hos makens familj (har inte varit där sen nyår).

  • Lapinette
    Tinga skrev 2011-06-29 08:34:43 följande:
    Du menar ett Lappiskast?
    of course, det blev en liten felstavning där!
  • Lapinette

    Tinga - jag har också börjat slacka mentalt men har faktiskt lyckats boka in ett säljmöte varje vecka tills jag går på semester i slutet av juli. Bra för då måste jag rycka tag i mig själv. Annars känns det tungt att jobba en dag som denna när folk laddar upp badbilder på fb.


     


    Hur var det er rutt såg ut? Minns i det stora hela .. Kroatien och Italien var det väl och ett besök i Alsace?

Svar på tråden Tur & retur