• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Telis

    Jag tänkte att skulle berätta lite om Televinken. Läs om ni är nyfikna på honom, annars är det bara att hoppa över.


    Han är nu lite drygt nio månader och tjock som en liten sumobrottare. Han börjar få världens mjukaste bebishår som är mycket ljusare än det han hade när han föddes. I underkäken har han två små risgryn och i överkäken är fyra tänder på gång. Tack vare dom dreglar han så att han alltid är plaskblöt på framsidan. Televinken äter all mat med god aptit men dom största favoriterna är gröt, fisk och majskrokar. Majskrokarna äter han som cowboysarna äter tuggtobak i gamla westernfilmer. 


    Det roligaste Televinken vet att är gå i sin gåstol, han far fram som ett torrt skinn och öppnar kökslådor och skåp och flyttar stekspadar till vardagsrummet och fjärrkontroller till köket. Det näst roligaste är att stå på handfatet i badrummet och först pussa på den söta bebisen i spegeln och sen öppna badrumsskåpet och ta allt som finns där inne, en sak efter en annan, och släppa ner på golvet eller i handfatet.


    Alla leksaker som man kan snurra på, som tex traktorer med hjul (den är en favvis, BS!), är riktiga höjdare. Både maken och jag befarar att vi när en liten blivande ingenjör vid vår barm.


    Det värsta han vet är att ligga på mage. Och krypa är inget för Televiken, nej han sitter där man har satt honom och sen låter han "gggggnnnnnhhhhhhhhh" allt högre när han vill något. Varför anstränga sig när man kan få andra att jobba åt en?


    Televinken verkar vara en väldigt social liten varelse, på öppna förskolan går han runt (med stöd) och tittar på alla barnen och säger "gnnnn" och "gaaaaaa", ler och dreglar så fort han ser någon han gillar. När det är sångstund är han den ende som struntar högaktningsfullt i alla sånger och fåniga handklappningar, han är fullt upptagen med att stå och kolla in alla andra barn.


    Får han inte den uppmärksamheten han tycker att han förtjänar så blir han snabbt grinig men han skrattar så han kiknar när han gungar, när man pussar honom på dom små tjocka låren,  leker tittut eller säger låtsassträngt "neeeeeej, det fååååååår du inte!". 


    Världens bästa Televink helt enkelt!

  • passionsblomman

     


    Telis skrev 2010-10-22 21:54:40 följande:
    Åh, det påminner mig om när jag ringde en kollega på jobbet och jag hörde på ekot att han satt på toaletten. Varpå jag säger "sitter du illa till?" och han svarar "nej, det är ingen fara" och spolar. Bah, vad pinsamt.

    Varför inte lika gärna säga,"närå jag sitter och skiter, men det är lugnt"

    En sak jag tänkt på; varför, när man frågar "oj, väckte jag dig?" svarar vederbörande ofelbart "Nej" fast man VET att båda vet att h*n visst det sov?

    Jag säger faktiskt "ja, men det är OK, kör på" eller "ja, kan jag ringa upp när jag vakat till lite?"

  • Klockarbol

    Nädå, varken dator eller telefon får följa med på dass

    Däremot så ringde telefon vid tre av tre möjliga kisspauser under kvällen...

    Telis - spännande!
    Och *ryyyser* över folk som svarar i telefon när de är på muggen :s (Jag är som lite kräckelmagad jag, eller lite och lite...)

    Det är inte klokt så mycket vatten det kommer ur en trasig blandare

  • passionsblomman

    Telis, ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vilken helt underbar Televinkberättelse! TACK! *hjärtat svämmar över* Jag ser alltihop alldeles tydligt framför mig. Särskilt risgrynsleenden. Sådana är jag mycket svag för.

  • Parnassia

    Oj vad ni har varit flitiga idag!


     


    Här har vi oxå haft fredagsbråk, men det var mest jag och Lilla. Hon har fått för sig att man kan inte somna om man inte får hålla i mammas ansikte/haka/läpp/näsa/kind HÅRT, gärna med naglarna. Och ev även riva med naglarna, tom på insidan av läppen. Ni hör ju, det låter ju fullkomligt galet och så kan man inte ha det, vilket jag försökte förmedla nu i em. Det gick DÅLIGT.


    Så dåligt att det blev ingen em-lur.


    Men det blev å andra sidan inga rivsår i ansiktet på modern heller. Vet inte vem som vann på det egentligen... Men men.


    *postar för räknignens skull *

  • Parnassia

    Telis- vad fint du skriver om Televinken!


    Han måste verkligen fara omkring som ett tortt skinn om han tar sig upp på handfatet och in i skåpet!

  • nennesjuttioåtta

    telis - ÅÅÅH hjärtat!!!! vad roligt med en sån gedigen uppdatering!!! Mer sånt! Lille televinken, gaaah! Jag blir alldeles till mig!

  • Parnassia

    Och bra jobbat med senaste intervjun! Nu får de ta av gummibandet från hästhandlarplånboken och hosta upp lite kosing!


     


    Fö blir jag ännu mer shoppingsugen efter dagens klädprat. Jag var ju det redan igår som sagt, men nu blir det allvarligt!

Svar på tråden Livets toppar och dalar