• MSW

    Livets toppar och dalar

    Mugglan: Jo det tänker vi oss, och har väl egentligen slutat skydda oss nu, fast vi har nog inte riktigt bestämt oss för om vi ska försöka på "riktigt" eller inte.. Så det vore säkert bra att ta tag i att prata med någon.. Men det blir så jobbigt när man måste ta tag i saker själv!


    Och sen tycker jag lite "Men med mig är det inte så farligt, de tycker säkert inte att jag har något att bry mig om"-typ.. Jag tog juh iaf mod till mig att be om att få prata med någon(kurator) inför operationen.. Och tyckte att det var himla skönt att prata med någon som jag bara kunde babbla på om mig själv, och inte behövde bry om hur hon tog emot det.. Pratar man med maken/mamma/kompisar behöver man juh ta lite hänsyn till hur de mår och fråga tillbaka...


    (oj så långt det blev!)


    Koko: GÖtt med Conny! Både med "pottandet" och höger/vänster!


    NU ska jag försöka skriva lite på min uppgift jag fick för att jag inte kunde gå till skolan igår..


     

  • MSW

    Fast jag har nog bearbetat det lite grand i alla fall, efterosm jag har försökt pratat om det med make/syster/mamma/vänner.. Och det är "bara" avslutningen av förlossningen som inte blev som jag tänkt.. Men vi får väl se vad en ev stundade förlossning ställer till med.. Grejen är väl isf att jag inte vill bli igångsatt/ få värkstimulerande, för att jag då är rädd att det blir lika igen, fast det var inte själva att moderkakan inte lossnade som är själva problemet heller tror jag.. Utan sen fick jag ligga alldeles för länge på uppvaket (enligt mig alltså, och sköterskan kom inte riktigt vid den tiden hon sagt), och när jag väl kom tillbaka så skulle A till neo "nu på en gång och du vill väl ligga här och vila" typ, men det ville jag juh inte alls, utan då hade jag juh velat ha hela min nya familj runt mig och få känna oss duktiga och försöka ta in att vi hade lyckats med det! Jag lyckades iaf få till så att jag fick åka med med säng och allt till neo och "lämna" A..


    Oj vad ni fick igång mig nu, och jag kan helt klart konstatera att jag inte har kommit över det helt och hållet, för nu sitter jag med tårar i ögonen..

  • MSW

    Fick förresten A's (första) dagiskort igår, men jag har inte öppnat dem ännu, jag försöker hålla mig tills maken kommer hem i kväll.. (har varit gräsänka sen igår morse)..

  • MSW

    Och mugglan förresten, jag glömde juh svara om huset! (och tack för grattis har jag nog inte heller sagt)


    Japp det är här i byn där vi bor (typ 200meters flytt eller så.. ) och vi har köpt det privat, så vi ska byta med hon som har det nu, och det har väl egentligen varit på gång i ett år.. Så det känns helt overkligt nu att det verkligen är klart! Det är ett enplans tegelhus med källare, (90bo+85bi) och 1200kvm tomt.. Fräscht men slitet..


    Vad kan man mer berätta? Har inga bilder på det än, eftersom det inte är "mäklarsållt"..

  • MSW

    Haha, nu känner jag igen mig själv alltså, och hänger här och spammar ist för att skriva på skoluppgiften!

  • MSW

    Snigeln: här har vi tänkt så att eftersom min sgi är lägre än makens sgi så "förlorar" vi mindre om jag tar ut dem, än om maken gör det..


  • MSW

    Sitter här med sovande son iknäet, (det är alldeles försent, men skönt om han är lite pigg och vaken när J kommer hem) så vi får se hur bra det går att skriva..


    Lägstanivådagarna tror jag har det enda kravet att man får inte ta av dem förrän man tagit ett visst antal SGI dagar.. Kommer bara inte ihåg hur många..


    Sen vet jag att några i föräldragruppen gjorde så att pappan var tog ut för fre-sön, och mamman inga dagar för att hon hade låg(ingen?) sgi, så ist för att behöva ta ut hela veckan.. Detta hjälper juh inte snigeln (eller oupsie).. Inte just nu iaf, men man kan juh trixa rätt bra.. Sen är det juh lättare att trixa innan barnet är ett år (om man vill skydda sgi iaf)..

  • MSW

    Oupsie, du hade hittat det också.. Vi hade med tänkt att jag skulle börjat plocka av lägstnivå dagarna direkt "för att bli av med dem"..

  • MSW

    Oupsie: Så försommaren, alltså? Verkar vara en schysst tid att flytta till lite trädgård..


    Porchez: mitten av oktober går flyttlasset!

Svar på tråden Livets toppar och dalar