• Etnica
    Äldre 20 Jul 10:54
    21353 visningar
    90 svar
    90
    21353

    Örebrobrudar!!!

    Tänkte kolla om det finns fler som planerar bröllop i Örebrotrakten?
    Jag o sambon gifter oss 4/6 2011. Kyrka o festlokal är bokat. Har börjat kolla på klänning o ringar. Mycket återstår....
    Vore kul om det fanns fler som är i planeringsstadiet.

  • Svar på tråden Örebrobrudar!!!
  • KatjaB
    Äldre 26 Aug 21:13
    #31

     


    himlenrunthörnet skrev 2010-08-26 17:03:40 följande:
    Vi funderar också på att först servera en förrätt och sedan buffé som huvudrätt. Sedan funderar vi på Ethels tårta till efterrätt och skippa "riktig" bröllopstårta. Vi kommer ha ca 120 gäster och har resonerat som så att vi hellre vill kunna bjuda alla än att satsa på dyrare mat. Ethel tar ca 140 kr kuvertet både för buffé och trerätters + 15kr kuvertet för tårta + 10kr kuvertet för hyra av porslin, störtsa skillnaden i pris blir serveringskostnaden om man väljer 3-rätters. Vi tänkte också anlita Ethels personal för servering.  KatjaB: Var snittarna en del av buffén från början fast att ni serverade dem som förrätt eller var de utöver? Vet du om man även kunde hyra dukar av henne?  

    snittarna var utöver buffén, vi hade ju förra årets priser eftersom vi bokade rätt tidigt men vi gav 15 kr/person för tre st snittar som var snyggt upplagda med jordgubbar och lite salladsblad o så. Jättefina var de, och 25 kr /person för desserten.
    Buffén kostade 135 kr/pers.


  • MsRW
    Äldre 27 Aug 09:01
    #32

    Vi förlovade oss i juni -09 och (jag) har småspånat sedan dess. Datum bestämde vi i april och sen dess har det rullat på. Var och beställde vigselring och klänning härom veckan, tänkte att det var lika bra att slå till när jag hittade de jag ville ha :) Bokade för övrigt en fantastisk fotograf i förrgår, så vi är så nöjda!

    Ja, det går fort när man väl sätter datumet! Men en annan fördel med vintern är ju att det inte är lika många bröllop som äger rum då, man behöver inte "hugga" allt före alla andra :)

  • vinter­2011
    Äldre 27 Aug 16:14
    #33

    Vi var precis inne och beställde ringarna! Så fina!! Hoppas de blir som jag tänkt mig, blir ju mycket tyngre när det är riktigt guld än dummie-ringarna.
    Är det en fotograf från Örebro? Vi har letat runt lite, men vill inte lägga så mycket pengar på det och det är svårt att hitta någon som är lägre i pris.
    Ja perfekt med vinterdatum, annars hade vi nog inte kunnat börja planera så här sent :)

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 27 Aug 21:20
    #34

    MsR: Vilken fotograf bokade ni?


    Vi har nog också bestämt oss för vigselringar. Sambon kommer löda på en tunn vitguldsring på sin rödguldsring och jag kommer ha en 3 mm ring med enbart ett band av stenar. Vi väntar på våra förlovningsringar som vi inte fått än. Min ring kommer vara en fyrkantig rödguldsring med en platta av vitguld ovanpå med en diamant infattad. Ni andra som bestämt er - vad ska ni ha?!

  • MsRW
    Äldre 28 Aug 16:52
    #35

    Vi har bokat en fotograf från Västerås som heter Henrik Mill. Han är helt suverän, finns bröllopsbilder på uppdragmedia.se. Han är inte så billig men han är grymt duktig. Vi blev rekomenderade honom av en vän som är fotograf (och enligt vår vän är Henrik en av Sveriges bästa och trevligaste fotografer..)

    himlenrunthörnet - när gifter ni er?

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 28 Aug 20:41
    #36

    MsRW: Fotografierna på hans hemsida var helt fantastiska!!! ...och jag har sett högre priser också;o) Det blir säkert toppen!!!


    Vi gifter oss den 9 juli.


     

  • Etnica
    Äldre 30 Aug 12:51
    #37

    Vi har preliminärbokat Ethel. Ska kolla med Mr Marcus också. Börjar bli lite hispig att få allt bokat då det verkar som att alla är ute i väldigt god tid. Kyrkan o festlokalen bokade vi för nästan två månader sen. Tur var väl det. Kyrkan hade redan en vigsel inbokad kl 14 så vi fick ta kl 16. Lokalen var bokad både helgen innan o efter vårat bröllop. Ibland ska man ha tur....

    Nu är det "bara" dj, bartenders, frisör, make-up o fotograf kvar.

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 30 Aug 17:50
    #38

    Ni andra som också bokat Ethels - vet ni om hon hyr ut dukar också?!


    Jag känner igen det där att alla verkar vara ute i så extremt god tid! Vi fick ändra datum för bröllopet då både festlokalen och cateringen var uppbokad den 2 juli då vi först tänkt ha vårt bröllop... ...och jag som tyckte att vi var ute i extremt god tid nästan ett år i förväg!!


     

  • Etnica
    Äldre 30 Aug 18:18
    #39

    Ethel har inga dukar. Det tänte vi fixa hos Örebrotvätten. Dom har dukar, servetter o även stolsöverdrag. Ska ringa dom imorgon när barnen är på dagis. Det är liiite lättare att prata i telefon utan två vildar som slåss med varandra hela tiden.

    I veckan ska jag också fixa hår o make-up. Tänkte kolla med Louise H som tydligen ska vara duktiga på uppsättningar. Min frisör tipsade om tjejerna där för själv gjorde han inte uppsättningar längre. Annars blir det nog min gamla frisör på Hår & Nagelbandet. Make-up tänkte jag kolla om Suz som hade MakeUp-Store förut kan fixa. Tycker hon är jätteduktig!!
    Sen är det blommor.... har ingen aning om vad jag vill ha i blomväg.

    Ringar o klänning har jag sett på nätet så nästa vecka åker jag till Stockholm o kollar om dom är lika fina i verkligheten. Innan det ska jag kolla på White Night o Ringströms. Man kan ju ha tur att hitta något på hemmaplan.

    Har ni fixat ringar o klänning?

    Vad har ni för budget? Tycker det är jättesvårt att få något grepp om vad allt kommer att kosta. Min sambo förvånade mig med att tycka att vi inte skulle ha någon budget för det var ju så tråkigt att känna sig styrd.... Tror han vågade säga så för att han vet att jag är lite ekonomisk av mig. Men till slut kom vi väl fram till att runt 100 000:- kommer det nog gå på. Sjuuukt mycket pengar men va fan. Man gifter sig förhoppningsvis bara en gång. Sen tillkommer resan men vi har ingen aning om vart vi vill åka. Kompisar tipsade om Toscana o det låter intressant.

  • vinter­2011
    Äldre 30 Aug 18:49
    #40

    Vi har beställt ringar i veckan, och jag tittar förfullt på klänning. Jag har hittat en jääättefin på tradera, men säljaren svarar inte på vilka mått det är på den så nu vet jag inte om jag ska köpa eller ej. ser ut att passa men man kan ju inte lämna tillbaka om den inte göra det...
    Vi har inte så stor budget, bortser man från ringarna och bröllopsresan så ska vi "bara" lägga ca 30 000 kr på bröllopet. Men kommer bara bli ca 30-35 pers så runt en tusenlapp per person.

    Etnica - vilken årstid ska ni åka och hur länge? Vi har bokat två veckor, det känns som tillräckling länge för att hinna känna att det är semester.

Svar på tråden Örebrobrudar!!!