• Etnica
    Äldre 20 Jul 10:54
    21307 visningar
    90 svar
    90
    21307

    Örebrobrudar!!!

    Tänkte kolla om det finns fler som planerar bröllop i Örebrotrakten?
    Jag o sambon gifter oss 4/6 2011. Kyrka o festlokal är bokat. Har börjat kolla på klänning o ringar. Mycket återstår....
    Vore kul om det fanns fler som är i planeringsstadiet.

  • Svar på tråden Örebrobrudar!!!
  • vinter­2011
    Äldre 25 Aug 21:12
    #21

     Jag har hört att det ska vara riktigt fint på Gällersta! Glottra är liten gård som har varit en kyrka för länge sen, så den har en jättefin stor sal som vi ska vara i. (men max 35 personer kommer vi bli) Kändes jättebra när vi var där och tittade i veckan! Mer på riktigt. Vi ska ha borgerlig vigsel och hoppas att vi kan ha det på gården vem vet inte riktigt hur vi ska lägga upp det... Vad har ni valt för cateringfirma? Vi har blivit rekommenderade Ethels catering, tror de ligger mot Odensbacken. Har du hört något om henne?

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 25 Aug 21:18
    #22

    Det är just Ethels catering vi har bokat:o) Vi blev rekommenderade henne av dem som ansvarar för uthyrningen av Gällersta forngård. Hon är billig och vad vi hört så ska hon laga god mat med rikliga portioner!

  • vinter­2011
    Äldre 25 Aug 21:25
    #23

    Jaha va kul! Hur ska ni lägga upp det? Vi kan inte bestämma oss för riktig tre rätters eller buffé som huvudrätt, och förrätt och efterrätt med bordsservering... Jag har också hört att hon ska vara billig. Har ni fått något prisförslag?

  • KatjaB
    Äldre 26 Aug 14:11
    #24

    vi hade ethels och de var superbra! hade snittar som förrätt och 3 från deras personal som serverade. Allt var jättefint upplagt och maten helt fantastisk. Ärligt talat den bästa buffé som jag ätit.
    Efterrrätten hittade jag ett recept själv som jag bad dem göra, vilket inte var några problem alls.

    det finns rätt många bygdegårdar här i trakterna.. vi kollade på edsbergs bygdegård och skulle då ha haft vigseln i riseberga klosterruin men sen ändrade vi oss helt.. billigt var det iallafall, kostade typ 1200 för festlokalen


  • vinter­2011
    Äldre 26 Aug 16:38
    #25

    Skönt att många säger att hon är bra! Bäst jag ringer innan januari blir fullbokat..

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 26 Aug 17:03
    #26

    Vi funderar också på att först servera en förrätt och sedan buffé som huvudrätt. Sedan funderar vi på Ethels tårta till efterrätt och skippa "riktig" bröllopstårta. Vi kommer ha ca 120 gäster och har resonerat som så att vi hellre vill kunna bjuda alla än att satsa på dyrare mat. Ethel tar ca 140 kr kuvertet både för buffé och trerätters + 15kr kuvertet för tårta + 10kr kuvertet för hyra av porslin, störtsa skillnaden i pris blir serveringskostnaden om man väljer 3-rätters. Vi tänkte också anlita Ethels personal för servering. 


    KatjaB: Var snittarna en del av buffén från början fast att ni serverade dem som förrätt eller var de utöver? Vet du om man även kunde hyra dukar av henne?


     

  • MsRW
    Äldre 26 Aug 17:19
    #27

    Hej! Va kul att se flera Örebrobrudar!! Jag gifter mig med min älskling i Almby kyrka den 12 februari 2011. Nu börjar stressen krypa fram, trots att det är över 5 månader kvar!

  • vinter­2011
    Äldre 26 Aug 17:30
    #28

    Det var ju superbilligt! Men det kanske inte är samma priser när vi bara är 35, men långt under de andra cateringfirmorna vi funderat på ändå. Det är nog smidigt med buffé till huvudrätt så att alla kan äta så mycket de vill, och så kan man ha lite olika köttsorter också.

    MsRW: Vad kul att du också ska ha vinterbröllop! Var ska ni ha festen? Vi hoppas på att kunna ha vigseln på samma ställe som festen så att vi inte behöver gå ut i kylan... Tända en brasa i festlokalen och ha en massa levande ljus. Känns extra mysigt att ha festen på vintern!

  • MsRW
    Äldre 26 Aug 17:39
    #29

    Ja, visst är det härligt med vinterbröllop! Tänk all snö och alla ljus! Vi ska ha festen på Örebro Slott, tror det blir jättefint med den miljön som är där tillsammans med vintermörkret (och levande ljus överallt) :). Ni gifter er i januari såg jag - inte så jättelångt kvar! Spännande! Hur går det med planeringen?

  • vinter­2011
    Äldre 26 Aug 20:05
    #30

    Vad häftigt att vara på slottet! Det måste vara jättefint på på vintern där.

    Ja 22 januari blir det förhoppningsvis av! Vi har bara planerat i några veckor så vi har inte kommit så långt.
    Vi har varit och tittat på lokalen vi vill ha och pratat upplägg med ägaren av gården vi ska vara på. Hon kommer ordna all dukning och dekoration. Sen har vi tittat på ringar och förhoppningsvis bestämt oss för vilka det blir. Jag har hittat klänningen jag vill ha, inbjudningskort och vilken cateringfirma vi vill boka, men inte bokat någonting! Är hög tid nu att göra det så man kan slappna av ett tag sedan =)

    Hur går det för er? Har ni planerat länge?

Svar på tråden Örebrobrudar!!!