• Etnica
    Äldre 20 Jul 10:54
    21359 visningar
    90 svar
    90
    21359

    Örebrobrudar!!!

    Tänkte kolla om det finns fler som planerar bröllop i Örebrotrakten?
    Jag o sambon gifter oss 4/6 2011. Kyrka o festlokal är bokat. Har börjat kolla på klänning o ringar. Mycket återstår....
    Vore kul om det fanns fler som är i planeringsstadiet.

  • Svar på tråden Örebrobrudar!!!
  • Etnica
    Äldre 30 Aug 19:36
    #41

    Vet inte riktigt när vi ska åka. Visst vore det roligt o åka direkt efter bröllopet men vi får se. Det blir nog 7-10 dagar. Hade gärna åkt längre men vi har två barn som kommer vara 3 år o 4 1/2 år o jag vill inte vara borta från dom allt för länge.

  • vinter­2011
    Äldre 30 Aug 20:27
    #42

    Då kanske en vecka räcker.. Finns ju många fina ställen i Europa om man inte vill flyga så långt!

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 30 Aug 20:44
    #43

    Vi har också funderat på att åka till Toscana på bröllopsresa. Vi har också barn som jag inte vill vara ifrån längre än en vecka, så det får räcka för oss.


    Jag tror att vår bröllopsfest, kläder, håruppsättning, blommor och fotograf kommer kosta ca 50 000kr. Men därutöver kommer ju ringar och bröllopsresa. Vi tänkte dock önska oss bidrag till bröllopsresan i present. Men sammanlagda summan blir nog ca 100 000... Vi planerar att ha ca 100-120 gäster.


    Jag var och tittade på brudklänning på bröllopspalatset i Degerfors. De har jättemycket fint till bra priser! Om jag inte syr upp en klänning i Thailand när vi ska dit i höst så kommer jag nog köpa eller hyra från bröllopspalatset.


    Är det någons om vet vad "save the date"-kort är för något?! Har ni skickat några sådana eller när gör man det?! Hur tidigt kommer ni andra att skicka ut era inbjudningar?


     


     

  • Etnica
    Äldre 31 Aug 08:21
    #44

    Har också varit i Degerfors men hittade inget som föll mig i smaken. Men dom var väldigt trevliga där o man fick massor av hjälp.
    Möjligtvis åker jag dit igen föpr att kolla på ringar för dom hade stängt när jag var där.
    Ske beta av White Nights o guldsmedsaffärerna i stan nån dag. Hittar jag inget åker jag till Stockholm. Har nästan bestämt mig för en klänning men måste såklart prova innan. Själva modellen har jag inte hittat i någon affär i Sverige men liknande så jag får väl prova ut en storlek o sen får dom beställa hem den. Eller så får sambons syster ta med sig den hem från Usa o då sparar jag några tusenlappar.

    Vi kommer ha ca 60 gäster. Jag o sambon är lite oense om vilka vi ska bjuda...

  • MsRW
    Äldre 31 Aug 15:00
    #45

    himlenrunthörnet: Vi beställde och skickade ut Save the date kort i juli till våra gäster. En liten notis att vi kommer att gifta oss den 12 februari och att inbjudan och detaljer kommer längre fram (inbjudningar skickar vi i november). Har fått så bra respons från våra gäster - de tyckte det var briljant med dessa kort!

    Vi har heller ingen budget, mest för att våra föräldrar är med och betalar och de har inställningen "det kostar vad det kostar"... Men när jag räknat lite på det har jag insett att det är en bra bit över 100 000 (iof inkl ring och resa)... Men kanske lite väl mycket egentligen för ca 55-60 gäster...

    Och för att haka på det sista: vi kommer åka en vecka till Alperna strax efter bröllopet! Vi är båda vinternördar och min MTB har lyckats få mig alpin-frälst :) Längtar så till februrai!!

  • MsRW
    Äldre 3 Sep 08:56
    #46

    Hur ska ni göra med tårtan? Jag har inte helt förstått skillnaden mellan "vanliga" tårtor och bröllopstårta (förutom priset och att bröllopstårtorna kan byggas på varandra). Vi funderar på Princess konditori, är de bra?

    Var för övrigt och hämtade ut min vigselring igår - har provat den 5 gånger sedan igår kväll :) Hihi!

  • CaHaJa
    Äldre 3 Sep 10:05
    #47

    Hej! Kastar mig in i tråden...
    Vad kul att hitta fler som ska gifta sig runt Örebro i vinter!! Vi ska gifta oss den 26 feb. Men vad svårt det är att ha koll på allt tycker jag! Mest är jag rädd för viktiga saker som jag glömt...hur ska man veta det?!

    Har i alla fall koll på kyrka, lokal, klänning, färgtema, dekorationer etc.

    Har någon av er varit i Vretstorp och kollat in den bröllopsbutiken? Priser? Utbud?

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 3 Sep 13:39
    #48

    Välkommen CaHaJa!! Visste inte att det låg en bröllopsbutik i Vretstorp, så jag är också nyfiken på om den kan vara bra!


    MsRW: Vi har nog bestämt oss för att ha vanlig tårta istället för bröllopstårta. Vi vill gärna hålla nere kostnaderna lite, men istället ha råd att bjuda många vänner, och varken jag eller sambon tycker om tårta så för oss känns det som en enkel grej att spara några slantar på. Vi tänkte ta Ethels chokladtårta och dekorera den med några brudpar i plast eller nåt. Hennes tårta kostar bara 15kr kuvertet.


     

  • Etnica
    Äldre 11 Sep 15:38
    #49

    Nu har jag varit i Stockholm o provat klänningar o ringar. Vart lite klokare iaf. Tror jag....
    Det blir nog en  klänning från Maggie Sottero o ring från Gunnar Fahlström.
    Men jag ska kolla i stan också. Man kanske hittar något ännu finare här hemma.

    Vad har ni för klänningar o ringar?
    O vart ska ni göra hår o make-up?

  • himlen­runthö­rnet
    Äldre 11 Sep 23:06
    #50

    Mmm, Gunnar Fahlström har designat riktigt fina ringar;o) Vi har låtit inspireras av hans verk, men utifrån detta designat våra egna som håller på att tillverkas hos Ringströms.


    Håret ska jag antagligen få hjälp med på Ego där jag varit kund sedan de öppnade. Make-up kanske jag också kan få hjälp med på Ego, annars funderar jag på att sköta den biten själv...


    Klänning har jag ännu inte bestämt mig för. Är lite inne på något båtringat, ganska enkelt och utan släp, men det kan ändras... Eventuellt kanske jag syr upp ngt i Thailand när vi ska dit i november, men jag känner mig lite osäker... 


    Ni som ska ha färgtema - vilka färger ska ni ha?!


     

Svar på tråden Örebrobrudar!!!