• Etnica
    Äldre 20 Jul 10:54
    21089 visningar
    90 svar
    90
    21089

    Örebrobrudar!!!

    Tänkte kolla om det finns fler som planerar bröllop i Örebrotrakten?
    Jag o sambon gifter oss 4/6 2011. Kyrka o festlokal är bokat. Har börjat kolla på klänning o ringar. Mycket återstår....
    Vore kul om det fanns fler som är i planeringsstadiet.

  • Svar på tråden Örebrobrudar!!!
  • Etnica
    Äldre 21 Jul 00:39
    #3

    Lycka till Doffsingen! Berätta gärna hur det gick. Några tips så här långt? Jag sitter o funderar på det här med egna löften. Vore ju kul en shit vad svårt att komma på vad man ska säga. Hur har ni gjort?

  • Etnica
    Äldre 21 Jul 14:05
    #5

    Nä det där med att renovera huset har vi gett upp. Vi river det istället o bygger ett nytt.:) Bara vi får fram lite pengar så jämnas det med marken. Däremot har vi ett antal andra byggnader på gården som är i stort behov av renovering men det är inget som måste göras NU. Vi har även två små barn så tid är en bristvara hur man än gör.

    Hur många gäster ska ni ha? Vi satt o räknade förut idag o det blir väl totalt ca 65 st med oss. Några skulle jag gärna stryka men det är ju lite känsligt det där med släkten...

  • Etnica
    Äldre 22 Jul 11:54
    #7

    Åh, jag älskar gamla hus!!! Tyvärr är vårat hus inte gammalt o fint, utan gammalt o fult så det är inget jag känner att jag måste bevara. Men när vi bygger nytt blir det absolut i gammal stil med plankgolv, pärlspont o vedspis i köket.

    Smart det där med att bara bjuda de närmsta på middag. Både sambon o jag är partymänniskor så vi vill gärna ha en vild bröllopsfest med våra kompisar. Vi har hyrt en lokal där man kan festa hela natten om man vill. Vi ska ha dj o två bartenders som ska se till att gästerna blir på partyhumör.

  • Etnica
    Äldre 26 Jul 13:41
    #10

    Grattis Katja!!! Var inne o tittade i din blogg o guuud vilka fina bilder!! Hur kommer jag i kontakt med fotografen? Vi håller på o kollar efter fotograf men inte hittat någon som känns helt rätt.

  • Etnica
    Äldre 26 Jul 22:03
    #12

     


    KatjaB skrev 2010-07-26 15:12:13 följande:
      Det är en vän till mig som fotar på fritiden. Kan kolla med honom om han är intresserad om du vill?

    Jättegärna!!! Tycker bilderna var så himla fina.
    Har nu också läst typ hela din bröllopsblogg o den är verkligen toppen. Massor av tips!

    Måste fråga dig om era ringar. Vi har också varit inne på titanringar men blivit avrådda från det då dom inte går att ändra, typ slå ut när man blir gammal o tjock...:)  Är det sant eller bara ett rykte?

  • Etnica
    Äldre 24 Aug 11:50
    #15

    Grattis!!!! Då är det bara att börja planera. Välkommen i tråden! Jag hoppas vi kan hålla den i liv.

  • Etnica
    Äldre 30 Aug 12:51
    #37

    Vi har preliminärbokat Ethel. Ska kolla med Mr Marcus också. Börjar bli lite hispig att få allt bokat då det verkar som att alla är ute i väldigt god tid. Kyrkan o festlokalen bokade vi för nästan två månader sen. Tur var väl det. Kyrkan hade redan en vigsel inbokad kl 14 så vi fick ta kl 16. Lokalen var bokad både helgen innan o efter vårat bröllop. Ibland ska man ha tur....

    Nu är det "bara" dj, bartenders, frisör, make-up o fotograf kvar.

  • Etnica
    Äldre 30 Aug 18:18
    #39

    Ethel har inga dukar. Det tänte vi fixa hos Örebrotvätten. Dom har dukar, servetter o även stolsöverdrag. Ska ringa dom imorgon när barnen är på dagis. Det är liiite lättare att prata i telefon utan två vildar som slåss med varandra hela tiden.

    I veckan ska jag också fixa hår o make-up. Tänkte kolla med Louise H som tydligen ska vara duktiga på uppsättningar. Min frisör tipsade om tjejerna där för själv gjorde han inte uppsättningar längre. Annars blir det nog min gamla frisör på Hår & Nagelbandet. Make-up tänkte jag kolla om Suz som hade MakeUp-Store förut kan fixa. Tycker hon är jätteduktig!!
    Sen är det blommor.... har ingen aning om vad jag vill ha i blomväg.

    Ringar o klänning har jag sett på nätet så nästa vecka åker jag till Stockholm o kollar om dom är lika fina i verkligheten. Innan det ska jag kolla på White Night o Ringströms. Man kan ju ha tur att hitta något på hemmaplan.

    Har ni fixat ringar o klänning?

    Vad har ni för budget? Tycker det är jättesvårt att få något grepp om vad allt kommer att kosta. Min sambo förvånade mig med att tycka att vi inte skulle ha någon budget för det var ju så tråkigt att känna sig styrd.... Tror han vågade säga så för att han vet att jag är lite ekonomisk av mig. Men till slut kom vi väl fram till att runt 100 000:- kommer det nog gå på. Sjuuukt mycket pengar men va fan. Man gifter sig förhoppningsvis bara en gång. Sen tillkommer resan men vi har ingen aning om vart vi vill åka. Kompisar tipsade om Toscana o det låter intressant.

  • Etnica
    Äldre 30 Aug 19:36
    #41

    Vet inte riktigt när vi ska åka. Visst vore det roligt o åka direkt efter bröllopet men vi får se. Det blir nog 7-10 dagar. Hade gärna åkt längre men vi har två barn som kommer vara 3 år o 4 1/2 år o jag vill inte vara borta från dom allt för länge.

  • Etnica
    Äldre 31 Aug 08:21
    #44

    Har också varit i Degerfors men hittade inget som föll mig i smaken. Men dom var väldigt trevliga där o man fick massor av hjälp.
    Möjligtvis åker jag dit igen föpr att kolla på ringar för dom hade stängt när jag var där.
    Ske beta av White Nights o guldsmedsaffärerna i stan nån dag. Hittar jag inget åker jag till Stockholm. Har nästan bestämt mig för en klänning men måste såklart prova innan. Själva modellen har jag inte hittat i någon affär i Sverige men liknande så jag får väl prova ut en storlek o sen får dom beställa hem den. Eller så får sambons syster ta med sig den hem från Usa o då sparar jag några tusenlappar.

    Vi kommer ha ca 60 gäster. Jag o sambon är lite oense om vilka vi ska bjuda...

  • Etnica
    Äldre 11 Sep 15:38
    #49

    Nu har jag varit i Stockholm o provat klänningar o ringar. Vart lite klokare iaf. Tror jag....
    Det blir nog en  klänning från Maggie Sottero o ring från Gunnar Fahlström.
    Men jag ska kolla i stan också. Man kanske hittar något ännu finare här hemma.

    Vad har ni för klänningar o ringar?
    O vart ska ni göra hår o make-up?

  • Etnica
    Äldre 12 Sep 02:35
    #51

    Vart det billigare att låta Ringströms göra ringarna??? Ska besöka dom i veckan o se om dom har något liknande Fahlströms. Annars tänkte jag fråga dom vad det skulle kosta att tillverka något liknande.
    Jag vill inte ha för mycket bling så jag har fastnat för en ring med både princess o baguetteslipade diamanter. Vill absolut inte ha en enstensring!!! Det är inte jag + att det verkar väldigt opraktiskt i det liv jag lever på landet med hästar o så.  Är rädd fär att fastna...
    Budgeten för ringar ( vi ska ha en nya förlovningsringar också) är ca 40 000:-

    Anledningen till att vi vill ha en nya förlovningsringar är att våra nuvarande ringar är silverringar som kostade 8$ st..... Vår förlovning var en impulsgrej när vi var i Las Vegas o då fick man ta vad som fanns. Sen sa vi att vi skulle fixa nya ringar så fort vi kom hem men det vart aldrig av. 

  • Etnica
    Äldre 14 Sep 09:28
    #53

    Idag bär det av in till stan för provning av klänningar o ringar. Vi får se om jag hittar något. Börjar känna mig så himla stressad. Vill ha färdigt allt nu!!!! Ska ta en sväng förbi några frisörer också o se om jag kan boka något.

  • Etnica
    Äldre 14 Sep 13:08
    #54

    Nu är jag hemma igen. Hittade faktiskt en riktigt fin klänning på White Night från Romantica. Det kanske bli den istället för Maggie Sottero. Var även inne hos Ringströms o pratade ringar. Ska dit igen med lite bilder o så.

Svar på tråden Örebrobrudar!!!