Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Tantvarning del 8

    Jag är svintrött idag! Jag var vaken lika jätteänge och sent inatt som vanligt-och så ännu lite till. men sedan steg jag upp 07.15 och tänkte att jag skulle försöka vända mitt dygn åtminstone några timmar så jag får lite förmiddagar i mitt sommarliv.
    Alltså har jag varit ute och plockat sniglar....snart har jag plockat 5000 små vidriga as. Det tycker jag är rätt många på en liten vecka. Undrans om de tänker minska något i antal snart eller om jag givit mig in på det omöjliga. {#lang_emotions_undecided}{#lang_emotions_frown}

    Iallafall så måste jag bara säga att : Vad VACKERT det är ute idag! Solen skiner så det gnistrar i gräset bland alla daggdropparna, Ljusgröna Lönnlöv och ormbunkar krullar ut sig och skimrar i ljuset. Ån rinner stilla och blänkande ner mot vattenfallet som brusar och dånar hundra meter från tomten. Det blommar enorma röda, gula och vita tulpaner som verkar råka ha hamnat lite varstans i trädgården och grannens körsbärstäd och andra grannens hägg blommar och doftar och mitt ena päronträd med. Det ser ut som en saga-om man bortser från alla skräphögar och allt som är ogjort och vanskött och helt koncentrerar sig på skönheten. Jag måste nog gå ut igen och typ bara SE på allt, och kanske knipsa lite här eller där.... 

  • passionsblomman

    Solde vad du ska fara runt! Kul att det går bra för kissarna! Mina bryr sig inte om att se snygga ut, de käkar möss med huvudet först härutanför och försöker nå ner till fågeläggen-nu är det nog ungar i de ihåliga trädstammarna. Synd att jag inte kan hoppas på att de istället skulle kunna tränas att fånga och äta sniglarna....

    Heloise, {#lang_emotions_apple} Åh, jag minns att jag ett tag var tvungen att börja min dag med Nektariner-inget jag äter speciellt ofta annars. Och i köpte hem massor i sådana där askar med nät. Men all den där frukten var nog bra, för jag hade strålande järnvärden typ hela graviditeten.

    Varför är jag inte ute och jobbar i min vanskötta trädgård?
    Jo jag skaaaaaaaa - snart. Fast jag är så upprörd över det här Prinsessövelämnadet att jag faktiskt känner mig riktigt ledsen. Man kan ju tycka att vem bryr sig, men jag känner att jag visst bryr mig. Jag känner bara "nejnejnejnejNEJ!!!!"

  • passionsblomman

    Dfk, visst är det härligt att grillsäsongen börjat! Vi fick en grill av de två familjer som kom hit i Kris Him-helgen, så vi har också grillat flera ggr redan. Även igår, när det verkligen var kass väder ocvräkte ner regn. Jag började skratta när jag kom upp på altanen iförd hela regnmunderingen och hittade min familj sittandes UTE. "Men Gud, vad GÖR ni " sa jag, "Jag trodde vi skulle sitta ute" sa sonen. "jamen snälla söta, bara för att jag tyckte vi kunde grilla fläskkotletterna så menar jag ju inte att vi måste sitta utomhus när det är 11 grader varmt och värsta ösregnet!"
    -Sonen rusade genast upp med orden "då går vi IN"

  • passionsblomman

    Kjell, du har alla mina sympatier, du och alla präster som anstränger er för att värna den fina vigseltraditoin vi har och symboliken i den.
    Vad gäller inställningen till kungahuset liknar min egen väldigt mycket din. Jag har aldrig haft något emot dem och lite sådär naivt ogenomtänkt inte velat ändra något, för det är väl lite bra att de representerar oss utåt och vi kan behöva en och annan tradition och lite folklig yra utöver sprtevenemang och midsommar i ett annars väldigt lättpåverkat land. Men nu.... Nä fy!

  • passionsblomman

     


    Sonja68 skrev 2010-05-25 18:17:45 följande:
    Tell me about it...  

    Nä, det vet jag att jag inte behöver! Ordet bilverkstad är ju ångestframkallande å det grövsta!

  • passionsblomman

    Heloise, jaså det är det Herr Panzer sysslar med nuförtiden, då han aldrig syns till...

    Här rullar ett oväder in i ruskig fart, så vore det jag hade jag rusat fort som den med de där bladen.

    Själv satte jag just årets första rabarberpaj i ugnen. Fast Den Rabarb jag hittade var lite få stjälkar på än, så jag har fyllt ut med lite frysta hallon. Sedan råkade jag glömma att det inte var äppelpaj, så jag strödde ingefära och kanel på den. Undrar hur det där kommer att smaka egentligen?
    Nåja, mycket vaniljsås så är det nog gott!

  • passionsblomman

    Förresten så har jag lust att ställa mig i ett jättelångt led med alla andra besvikna utmed Drottningholmsvägen med skyltar på ryggen och näsan i vädret "Nu vänder vi Kungahuset ryggen" ska det stå på skyltarna.

  • passionsblomman

    Heloise,

    Gör det du! "Stand by your maaaan" *sjunger med utslagna armar*

    Jag är helt övertygad i själ och hjärta att Panzer passar fin-fint ihop med ligistungar. Detta säger jag i den mest positiva bemärkelse.

Svar på tråden Tantvarning del 8