• viktualia

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Mugglan - här har du en till som är mycket skeptisk till att vara hemma länge. I serien makens och mina diskussioner är det här med ledighet faktiskt en sak som vi pratat igenom och enats om. Planen är:

    Barnet kommer i slutet av februari. Jag är hemma till första november. Då går maken hem och är hemma på heltid till februari. Sedan tänkte vi saxa lite så att han jobbar några heldagar och jag några per vecka (halvdagar funkar ju inte med pendlingen). Sedan är målet att få in ungen på något av hålans Ur & Skur-dagis (finns flera och inget ligger långt bort från oss).

    Sjukgymnastinfon - jag har just kommit tillbaka från den. Rätt bra faktiskt, vi var bra tre gravida där och kunde ställa en massa frågor. Fick med oss träningsprogram hem med förklaring på varför man ska göra vilken övning. Schysst! Dock tur att det var under min semester... det hade INTE varit värt det att åka tidigare från jobbet pga detta.

    Ore - 15 namn dissade.. kära NÅN.... Här är diskussionen fortfarande rätt oseriös.. men jag tror faktiskt att vi enades häromdagen att blir det en pojke ska han få min morfars namn som andranamn... det gäller att börja baklänges...

  • viktualia

    maaaaj gaaaad

    jag surfade just in på vår hemkommuns infosajt om barnomsorg... gurgel stånk och undergång vad med regler och annat kollijox. Tydligen måste man fortlöpande lämna in sina arbetstider/scheman och så fanns det nåt som kallas "skälig restid"... undrar om det omfattar mina 1,5 timma från mitt jobb??

    *utmattad bara av att läsa*

  • viktualia

    Piggelin - ok! då är jag med.

    Och vad gäller semester så får man INTE ha barnet på dagis under tiden man har semester, det stod uttryckligen.

    Skulle jag bli ekonomisk oberoende skulle jag ändå vilja jobba.. har för skoj att låta bli helt!

  • viktualia

    Brudsommar - jaa det där är lurigt.. jag grubblar väldigt över när jag ska outa mig på fejjan.. min vännerlista är ju överfylld med lagom avlägsna bekanta och jag vet inte när jag tycker att det angår dem....

  • viktualia

    AM - jag vet inte ens om jag tänker säga nåt på fejjan när jag sagt det på jobbet ( där är det f ö nästan bara chefen som inte vet, jag mådde ju så j-la illa så jag avslöjades innan semestern... men just chefen var på semester då)

  • viktualia
    Telis skrev 2009-08-11 21:30:11 följande:
    Vickan, så det är Novalucol som är bäst?
    det enda är att det inte är så långverkande... men jag råkar ha en massa Novalucol hemma och därför knaprar jag dem...

    Snaily - jag vill också koka soppa på trangiat... hm...
  • viktualia

    Bolasmycke är inte riktigt min grej.. har så många andra skojiga halsband som jag trivs i.

    Brudsommar - hoppas att kollegans mardröm är över och att sonen får hjälp och stöd!!!

  • viktualia

    MrsB - fick du räkna restiden för 7 mil som "skälig restid"? För min del tar det 1,5 h med buss och 50 min m bil. Köra bil känns dock inte som ett hållbart alternativ, det skulle bli så dyyyrt i längden! Då får jag skaffa nån schysst dieselbil som drar mindre än vår V50.

  • viktualia

    Koko - hm.. näe jag kommer inte kunnat jobba heltid om jag ska passa dagistider, det funkar inte. Maken och jag håller på att grubbla fram nån slags lösning på det där, även om det ligger låååååångt fram i tiden...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor