• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Lapinette

    Nej, nu ska jag kolla på veckans utskick av hus. Det är MASSOR !

  • snaily

    Lappis
    Ja, jag är så smal så smal så jag kan sitta på en litet litet hörn

  • muggles
    passionsblomman skrev 2009-10-08 00:01:36 följande:
    (dessutom är ju arvodet avdragsgillt när man sedan ska betala den förbannade vinstskatten...)
    Åh fasen - tack för tipset!

    Telis: jag tror att procenten går ner om objektet är dyrt så PBs objekt var väl billigare än er lgh - kanske därför det var högre procent?
  • muggles

    Telis: grattis till bil! Vi hade en 206:a och var väldigt nöjda med den.

    Lappis: ej oskuld - vad menas?!

  • FruCicci

    oj vad alla håller på med hus nu
    Hoppas du hittar något intressant lappis

    grattis till bil telis

    am, min lilla tjej sover på mage. I natt sov hon från 21-p06 i ett sträck på just mage!
    hon har legat på mage mer eller mindre hela tiden, när hon var liten typ mellan 0-8 veckor,så hade vi henne inte så långa sträckor på mage så att säga, på bvc sa de att vi kunde ha mage på dagen, men natten rygg. Nu från ca 3 månader lägger vi bara henne på mage. Hon kan ju rulla runt, så då var det visst ingen fara.... men alla säger olika om det där, men en sak är ju klar, de sover 1000000 gånger bättre på mage!
    Victor sov ganska mycke¨t på rygg, men det var ju första barnet, så man var lite löljlig o nojjig mellan varven....
    Hektor kanske har en tillväxtperiod, de brukar vara oroliga när det gäller både mat o sömn då?

    12 på mornington, tack för att du bokade AM

    nu ska jag väcka lillan, hon sover fortfarande.... herregud! 06-09,30 inte vad jag är van vid (på mage i mammas säng just nu)

    vi hörs alla underbara

    kramar

  • muggles

    www2.bjurfors.se/bilder.aspx&OBJTYPE=CMVilla
    Här är ett fint hus men tyvärr för dyrt för oss (vi håller oss till vårt visningshus).

    Telis: jag tror också att man får ut mer om en mäklare säljer - många är säkert skeptiska till att man säljer privat. Vi valde att kalla de mäklare som vi tyckte hade fina bilder (bilder tycker jag är det viktigaste - det första man tittar på), och sedan gick vi på magkänsla. Vi vill ha en mäklare som verkligen SÅLDE lägenheten, inte bara står tyst i ett hörn och inte gör mkt väsen av sig (har sett alltför många sådana under visnigar).

  • muggles

    Jag skulle vara lite mer nojig över att låta sova på mage utan larm om barnet var en pojke för det är större risk för PSD för pojkar än flickor (de är ju klenare som vanligt ).

  • muggles

    "Alla" säger att magläge funkar bättre (så var det även för Vänner vet jag) så det ska jag def prova nästa gång - om det blir ngn mer gång.

    Lappis: har du några roliga huslänkar att tipsa om?

  • Oupsie

    God morgon,

    Grattis till era nya bilar, Telis och Ore! Tror det var smart att köpa en kombi Ore, det verkar lite omständigt att ha en sedan när man ska in med vagn och grejer i bagaget. Hmm, undra vad vi får köpa för bil när vi får barn, vi får knappt plats nu i vår kombi på grund av hundburen... Vi får väl köra runt med en buss eller nått

    Vilken fart det var i brudöverlämningstråden Ore, du har inte blivit avstängd än i alla fall

    Hittade en artikel på Newsmill igår, www.newsmill.se/artikel/2009/10/02/ingen-tillfredstaller-mig-battre-min-balenciaga-vaska Funderade först på om det var Snorkis som skrivit den men jag såg att åldern stämde inte

    Vet ni, jag fick en present av min man igår. En handväska, ett mullbär Den är så fin

    Cissi, jag gillar också huset som ni tittat på. Tycker att vardagsrummet är jättehäftigt! Dessutom kul med historien bakom huset. Saluhall och sen bio... Sen är ju inte kök och badrum så kul men det går ju att renovera precis som du säger.

    Vi skulle heller aldrig sälja utan mäklare. Skönt att slippa allt jobb själv. Tror inte det är så kul att visa sitt eget hem för granskande blickar. Jag hade nog tagit det som en personlig förolämpning om de sagt att de inte gillat något Dessutom tror jag att man får ut ett högre pris om man säljer genom mäklare.

  • Ore

    Lappis: Inte oskuld? I vilket avseende???

    Och i min egoharang igår så missade jag ju att Telis köpt bil - Grattis!

    Muggles: Har ni skrivit kontrakt på huset än? Eller är mäklaren ff seg?

    Angående bebisar och sömn så är min vaga plan att försöka få bebisen att sova på rygg, går det dåligt så får det bli sömn på mage med andningslarm...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor