• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Heeeeeej!

    Vad har hant Nenne??? Har det gatt at pipsvangen med sprutorna, skulle hon inte borja i onsdags?

    Vi har det som sagt bra har! Inte en gravid i sikte - skont! Slipper jag bli avis pa magen

    Vi solar jarnet, laser bok, badar (31 gr i skuggan, 24 i vattnet) och de enda som jobbar for hogtryck ar vara levrar (el vad heter lever i plural)

    Nu blev jag nyfiken pa PBs trad ocksa men har inte tid att lasa ikapp...

  • muggles

    Hej, kan ngn sammanfatta veckan som gått? Har det hänt ngt jag borde veta? Har ingen möjlighet att läsa ikapp tyvärr...

  • muggles

    Jag har haft det bra! Kändes som en timeout, mf känns lååångt borta. Japp, mängder av cava så har massor av alkohål i hjärnan nu

    Ok, det har inte hänt så mkt mao?

    Nenne - GO!

  • muggles

    Nenne: 9 st! Och det blir ju 6 upp-och-ner-vänt - DET måste ju vara ett bra tecken?!

    EA: gah, vad jobbigt!!! Åh jag förstår dig precis. Det är så himla vanligt att killarna är mer laid back men ibland skulle det aldrig bli några barn om de fick bestämma (el vad säger du PB?). Jag håller med Lappis att göka ett utifall-knull så att du inte ångrar dig efteråt att du "slösade" bort en äl. Men inte är det kul... Kram på dig!!!

  • muggles

    EA: ni ska bara ha så mkt credit att ni orkar göka varannan dag - det har inte vi gjort sedan vi var nykära! Vi är nog mera 1-2 ggr/vecka. Och själv har jag extremt svårt för "efter-tandborstnings-sex", det är så upplagt. "Jaha, nu har vi borstat tänderna så är det ngn idé att jag tar på mig pyjamasen eller?" (frågande blick på maken)
    Nä tacka vet jag eftermiddagssex (blir ju oftast helgen då)! Sådär typ efter lunch och kaffe när Moa sover så får man en naughty blick från maken och sedan är det rajraj. Vi har ofta diskuterat hur f-n vi ska göra när Moa inte sover middag längre? Teletubbies på hög volym?

  • muggles

    Jag fick veta av Miss X att man tydligen har som störst chans att bli gravid kl 15 på dagen - det hade hon läst ngnstans...

  • muggles

    Ja jag tror ju inte på sådant där att man kan bli extra lätt gravid en viss tid... Så för mig är just det inget problem. Tyckte bara det var intressant att ngn övht kan komma fram till ngt sådant...

  • muggles
    kängu skrev 2009-09-09 16:49:35 följande:
    Argh, måste få klaga lite (ni får gärna scrolla!!! ).. Ru är underbar, men ibland blir man tokig på honom...Idag har jag under större delen av dagen struntat i att försöka söva honom (dvs bära bärsele, köra tröskel+hålla inne nappen+klappa rumpan osv) och mao så har han inte sovit på hela dagen i princip. De andra bebisarna på Öppna förskolan liksom bara somnar i deras föräldrars famnar... Jag har inget emot att han är vaken, men det märks ju att han är trött. Samtidigt kan vi ju inte hålla på med mer & mer avancerade grejer för att få honom att sova. På natten behöver vi inte hålla på med det så det är ju inte att han inte KAN somna utan att man håller på så jäkla mkt. På BVC säger de bara "sömn föder sömn" och visst, men det blir ju helt bisarrt när man inser att man lägger halva dagarna eller mer på att försöka få honom att somna!!!!SORRY, behövde gnälla av mig lite.
    Kängu: sluta inte att försöka få honom att somna på dagarna - det betalar sig jag lovar! Slutar ni försöka kommer han aldrig att lära sig att sova på dagen (jag vet såå många föräldrar som säger "näe han sover inte mera än 20 min per dag" och 20 min är ALLDELES för lite). Barn behöver sömn för att utvecklas, det är lika viktigt som mat. Jag har kämpat precis som du med Moa men hon sover som en prinsessa nu för tiden. Det tog lite tid innan hon hajade grejen men numera VILL hon lägga sig, hon är hur lätt som helst att lägga. Numera får vi ofta kommentaren att "gick hon bara och la sig så där utan krångel?!"
    Vi går in, lägger henne i spjälsängen, stoppar om och går ut - tar 30 sek. Sedan somnar hon själv, det är en dröm!
    Vissa barn lär sig sova på dagarna av sig själva medan andra inte gör det. Men de som inte gör det av sig själva får man lära. Det kan hända att du får lov att kämpa med detta i flera månader till (jobbigt jag vet) men det positiva är att ni börjat så tidigt - då kommer det att gå fortare. Läs på om AWs vagningsmetod (el så tar vi en lunch så visar jag ) - det har räddat oss!
  • muggles

    Kängu: jag tyckte som Liten att schema ändå funkade bra eftersom Moa sov i vagnen. När man fått koll på vagning (el ngn annan metod som funkar för en) så kan man bara låta dem sova i vagnen utanför fiket. En del barn sover ju vidare även om vagnen rör på sig (gjorde dock inte Moa, vagnen var tvungen att stå still, annars vaknade hon) så då kan man ju även gå promenader mm. Men jag tycker ändå det låter som om han sover ganska mkt (Moa sov aldrig mer än 14h oavsett hur mkt jag försökte). Eg kanske du inte behöver oroa dig så mkt men om du märker att han blir trött och grinig så är det förstås ett litet problem...

  • muggles

    Frejis: jag förstår dina tankar om att det kan bli jobbigt med bebis - och det kan det. Under en period. Den går över och i efterhand känns det jobbiga perioden inte så lång. Men det kanske inte är en tröst när man är mitt i den För mig var de 4 första månaderna jobbigast med alla amningsproblem, sömnproblem mm. Och den begränsade kommunikationen med en bebis tyckte jag var jobbig - att de skriker och så ska man gissa vad felet är. Och ibland skriker de fast allt är i sin ordning (ny blöja, nymatad, nysoven, gullad med - GAH, vad är PROBLEMET?!). Det är såå mkt skönare nu när Moa kan säga "vill ha vatten!" tex Men nu i efterhand känns ju 4 mån som en baggis men när jag var mitt inne i det så kändes det lääänge.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor