Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Tantvarning 5



    Jag tror att man nog KAN surfa på den jag har nu...

    ...men jag har inte den blekaste aning om hur man isåfall gör...!

    Mn kameran har blivit flitigt använd däremot. Inte minst när jag skickat fina bilder på första vårblommorna tll min mamma, och bilder på min son såklart.
  • passionsblomman
    Sonja68 skrev 2009-10-05 21:53:49 följande:
    Och vad är iPod och Spotify och alla de där konstiga musikgrejerna? KÄnns som en djungel för en stackars, förvirrad tant
    Haha! Nä JUST DET! My god! Detta artar sig till en tantvarning i klass med min möbelpolish häromdagen!
    jag kan vare sig ladda ner filmer eller musik heller för den delen.

    Fast jag har lärt mig få över bilderna från min kamera till datorn! DET ni!
  • passionsblomman

    Jaaaaa! Kan du inte snälla snälla snälla komma och bo med oss!

    Jag är så nöjd med att jag lyckats se min son och vad han har talang för trpts att jag själv inte har den allra ringaste begåvning vare sig för sprot i allmänhet eller just bollsporter i synnerhet.

    Det räcker ju att jag backar upp med skjutsande och peppning osv. Lära honom spela får ju tränarna göra.


    Frulle skrev 2009-10-05 21:54:30 följande:
    Åååå va roligt!!!Tänk om jag bodde med er. Då hade jag kunnat vara tränare!
  • passionsblomman


    Du kanske råkar glömma pappa sedan, som av en händelse...

    Själv är jag skitarg på min sambo. Eller jag var nyss iallafall.

    Och NEJ jag har inga särskildare anledningar än att jag har pMS och han säger antingen fel saker eller inget alls och har dessutom mage att behöva babbla ur sig en massa skit som JAG ska förstå och lyssna på, när han istället borde bry sig om MIG....

    Har i hört Bella och Theos sång:

    Alla bara bryr sig om sig,
    det är bara jag som bryr mig om mig.

    Och nu drämde jag igen dörren till sovrummet när han undrade om inte jag skulle lägga mig och skrek. Vem fan vill lägga sig med nån så tjurig som du. Där kan du ligga ENSAM och vara dum helt ifred.

    Och nu är jag jättetrött, men det kan jag ju inte erkänna genom att gå och lägga mig än på ett tag...

    Moget? Nä, har jag SAGT det då???
  • passionsblomman

    Ja, kanske har Bella snott den därifrån? (Bella Och Theo är två dockor i ett barnprogram bara utifallatt du inte kollar Bolibompa sådär värst ofta...)

    Nu har jag i mitt PMS-mood fixat tre element till tror jag! Fast jag höll på att slita sönder den termostat först.

    Hoppas jag PMS-aat klart imorgon, för i övermorgon kommer min mamma och hälsar på och hon åker inte hem förrän den 13/10.
    Jag lovar att det skulle kunna bli ännu värre med PMS samtidigt som hon är här.

    Fast jag verkligen längtar efter att hon ska komma och vill få visa henne huset och allt, så finns det bara sambon, sonen och möjligen syrran som kan få mig att tappa koncepterna så som mamma. Jag vet ite vad det är för egna knappar de har att trycka på.

    Nu går jag och lägger mig iallafall. Imorgon är en annan dag.

  • passionsblomman

    Det är så himla roligt och lite lyxigt att få post som INTE är från myndigheter eller räkningar och crap. Numera är det ju väldigt sällan man får riktiga brev liksom! Första sådana lyxposten ja g fick hit till nya stället!

  • passionsblomman

    Nu har jag först plockat en massa ruttna päron från gräsmattan. ÄÄÄÄK!

    Sedan handlat en del nödvändigheter:
    8 vinglas(vi insåg att vi bara har två sedan tidigare), 1 bäddmadrass till ena gästsängen-min mamma kommer imorgon!, 6 nya badlakan, varav 3 vit och 3 mörkblå (alla de gamla har sett bättre dagar), en tvättkorg och 6 gardinlängder-nu får åtminstone 2 rum lite tyg i fönstren.
    Tjipp tjopp så blev det genast flera tusen mindre på kontot.

    Men man kan inte bjuda mamma på vin utan glas och inte låta henne sova utan bäddmadrass heller och nya badlakan är vi värda allihop, både gäster och lilla familjen.
    Och tvättkorgar kommer vi att behöva fler-vi skulle tagit två...

    Gardiner dämpar lite i ett annars rätt glest möblerat hus också.

  • passionsblomman

    Nä, och det har jag inte heller. Jag stryker gardiner!


    Sonja68 skrev 2009-10-06 21:25:26 följande:
    Visst är det kul att handla sånt där?! Ända tills man ska betala... Men det var ju bara nödvändiga grejer du köpte, så du behöver inte ha ångest!
  • passionsblomman

    Villemoa: stora varma kramar! Lille pojken kommer att värma och smärta samtidigt i hjärtat. Det är ok. Våga gråt med dina släktingar också om det kommer tårar. Jag tror det kan vara ganska befriande-och starkt. Sådant man dear förenar!

    Mulle: stora varma kramar! Fy vad ensamt och pissigt! Jag har väldigt svårt för att ta skit. Finns det ingen du kan få skälla på som har ansvar för din situation?

    Tinker: stora varma kramar, även till din man! Vilken svår tid att gå igenom!

    Dfk: Joooo mamma är så nyfiken så hon smäller AV på vårt hus och det ska bli jättekul att visa henne. (fast varför dyker det genast up ett stort behov av att vara färdig här, med alla kartonger och så? Jag VET ju att hon vet hur det är att flytta...)

  • passionsblomman


    Sådant suger!
    Frulle skrev 2009-10-07 11:22:24 följande:
    Näää finns ingen. Dom tänker väl då att passar det inte så finns det MÅNGA som vill ha jobbet.
  • passionsblomman

    Nä, inget mail, men du sa det i tråden.

    Det är lugnt. Du har ju lovat att hälsa på mig och då kan du ju ta med dig vasen då.


    Frulle skrev 2009-10-07 12:22:38 följande:
    Tack.Du såg du mitt mail om att jag fann din vas och vattenspruta här om dagen? Jag hade glömt bort att jag hade den.
  • passionsblomman

    Sonja, det är INTE en tjejgrej att det är svårt att leka tre. Min son ingick i en liten trio sista året på dagis. När de flyttad upp till 6-års blev det plötsligt kris och jättesvårt och de hade stora problem. Någon var ofta ledsen och min son-som är en känslig liten natur, grät och ville inte gå till skolan.

    Nu arbetade de i hans skola mycket och seriöst med relationer och kommunikation och under året kom de långt och dynamiken förändrades väldigt.
    När de sedan började ettan var den där jobbiga tiden bakom dem och de blev också friare att leka även med andra än varandra, vilket minskade påfrestningarna dem emellan och även eliminerade möjligheterna för en att spela ut två mot varandra.

    En av mammorna sa just att "de är ju som tjejter, de knan aldrig leka tre" men det vill jag gärna slå ihjäl som en myt.

    Saken är nog istället den att när killar leker så är det oftare ett större gäng som tex spelar bollspel eller liknande, där det går ut på att välja lag och så.
    Därför ser man kanske inte den typen av konflikter lika ofta. Men NÄR de ska komma överens tre stycken, så är det sannolikt lika tufft och lätt att det bli en som blir utanför som tjejer emellan.

    Här kan jag passa på att klämma in det där med att "tjtjer snackar så jäääävla mycket skit om varann"

    Ja, det händer, men det gör sannerligen killar också, och det där att "män är raka och tar det öga mot öga" tror jag nästan är det värsta bull-shit jag någonsin hört.
    Fegt skvaller och ondsint förtal och ren mobbing har jag då sett fler ggr än vad som är roligt på bla mansdominerade arbetsplatser. USCH!

  • passionsblomman
    Aleta skrev 2009-10-08 09:46:09 följande:
    Fruktansvärt! hur kan man vara så dum?
    Ja just precis.

    Sonja, jo precis, det är ju genom att man delar olika erfarenheter som man får olika input och det är ju hur intressant som helst som förälder att höra hur andra har det/gör/löser saker.

    Det är så himla lätt attredan på bebisar sätta pojk och flickettiketter på saker som kanske är mer individuella än typiskat tjej/killiga.

    Jag vill gärna se barn dels som individer med en massa olika egenskaper och läggning och dessutom som fullvärdiga människor. Det finns barn jag inte alls gillar, precis som det finns de jag kommer väldigt bra överens med. Jag har alltid sagt att jag har vänner mellan noll och hundra och det är en av desaker jag är mest glad över med att ha vuxit upp med kyrkan som en naturlig del av vardag och fest. Där har funnits alla åldrar och inte den där uppdleningen som blivit i samhället, med barn på ett ställe och gamla på ett.

    Aleta: nä just det! Det var det jag sa förut-det finns gott om manliga "skvallerkärringar" men bara kvinnliga tillmälen för fenomenet.
    Det är alltid tjejer som kacklar/pladdrar/skvallrar/tjabbar/babblar/tjatar/kivas OCH SÅ VIDARE, män diskuterar/samtalar/dryftar/avhandlar/går igenom/planerar/analyserar och andra viktiga saker.

    Jag som är en mycket pratsam och verbal person har fått höra för mycket i mina dagar på temat. Jag är LESS och arg på det där.
Svar på tråden Tantvarning 5