Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Har du en egen sommarstuga?
    Och vart åker du när du åket till landet?

    En kille jag känner säger så när han åker till sin kolonistuga....

    ...i Bromma!


    feministbrud skrev 2009-10-02 14:17:27 följande:
    Jag ska åka till landet! Nu är det så stressigt på jobbet och jag är så trött att jag håller på att falla av stolen så det ska bli sååååå skönt!
  • passionsblomman

    Nu har jag den värsta tantvarningen sedan tanttrådens begynnelse:

    Jag har MÖBELPOLISHAT en del av möblemanget jag ärvde efter Farmor!

    De möblerna har stått magasinerade så de behövdes verkligen piffas upp lite, och OJ vad blankt det blir av den där polishen!

    Men det luktar rätt starkt och jag började efter en stund känna mig lite...konstig(are) så jag slutade putsa nu.

    Detta anser jag vara en tantvarning likvärdig mammelucker.

    Brukar ni polisha? This was my first...

  • passionsblomman


    jag med! Jag har två olika små flaskor med champange i kylen exempelvis. Vi har FORTFARANDE inte skålat i skumpa för vår flytt, så ikväll skiter jag i alla anledninga som kan finnas att avstå, jag SKA ha champangeskålning i vårt nya hus.

    undrar vilken vi ska ta? jag är inte alls så bevandrad på just skumpa.

    Det ska bli vin till maten och Irish coffee efetr marängsvissen också. Vill du komma?

    Silver har vi inget, så det klarar sig än så länge utan det putset.

    Men det hade varit rätt kul med sådana där gamla fina silverbestick, sådana som har sand i skaften. Det är fint att duka med.
  • passionsblomman

    Polischhhhhhhhhhhhhhhhh! Raj raj!

    Nu mina vänner är huset inskålat och firat! Sambon höll på att sabba alltihop för han gick köksvägen idag, men som tur var fick jag syn på honnom i tid, slet upp dörren och sa barskt: Du går den andra vägen!
    För där hade ju jag och sonen dukat upp små godbitar på fat och champangeglasen, cahampangen, ljuslyktorna och hela stora välkommen hem leendena.

    Sedan åt vi värsta goda tallriken med kallskurna delkatesser, små ostar, kex, bröd och ljummen potatissallad med fetaost, avocado och småtomater. Päron från egna trädgården och melon och såklart vin till det.

    Efterom Idol hade börjat och vi redan missat halva så tog vi marängsvissen uppe i tv-soffan.
    Jag hade tänkt göra Irish Coffee, men jag är så MÄTT att jag baske mig inte orkar.

    Min sambo tycker det var den trevligaste hemkomstkommittén ever.

  • passionsblomman

    Jag kan avslöja att det är mången florist som också bara har Orkidéer.
    Det beror på att man 1) ärr hjärtlihgt trött på allt vattnadne när man jobbar i blomsteraffär. 2) Orkidéer är så vackra så länge åt gången.

    Det är just för att man INTE vattnar dem för ofta eller för mycket som de belönar en. De som har ihjäl dem är de som dränker dem.

    I naturen sitter Phalaenopsisorkidéerna på träd och klänger sig fast med sina luftrötter. De är sk epifyter, så de lever På andra växer, tills skillnad från parasiter som lever AV den växt de sitter på.

    De dricker alltså inte vatten med rötterna i jorden utan översköljs av regenet i regnskogen och eftersom vattnet rinner längs med dessa enorma trädstammar så får de dessutom en massa näring av allt som följer med vattnet.

    Det är därför Orkidéer har ljusa plastkrukor-även rötterna vill helst ha ljus, och dett är därför de står i en barkblandning. I vanlig jord ruttnar de.

    Det absolut enklaste sättet att vattna är att ta en hink eller fylla diskhon och ungefär var 14:e dag doppa orkidéerna i vattnet, lyfta upp krukan och låta den rinna av ordentligt .

    Har den blivit så torr att bladen blivit slappa och skrynkliga kan man låta den stå i vattnet någon halvtimma så blir den spänstig och fin igen.
    Varannan vattning kan man ge orkidénäring om man vill optimera tillvaron för väten.

    När den blommat över brukar jag låta stängeln vara tills den vissnat och blivit torr och gul. Då klipper jag den så långt den är gul.

    Märkena Cantaton nämner heter noder och det är de lite knöliga ställena på stängeln.

    SLÄNG INTE din orkidé utan låt den bara vara så kommer den att få en ny stängel med nya blommor om några månader/ ett halvår. En Phalaenopsis bruakar blomma iallafall 2 ggr/år och eftersom den har sina blommor fina i ett par månader får det väl anses ganska generöst.

    Så, nu har ni fått mina bästa orkidéråd.

    Jo, en sak till-ställ aldrig en orkidé i söderfönster. Den klarar inte gassande sol.

  • passionsblomman

    Eller båda...


    Cantaton skrev 2009-10-05 11:10:33 följande:
    Nja, inte efter nästan två veckor... Snarare en reaktion på att jag var ledig i helgen efter att ha jobbat typ 14 dagar i sträck.
Svar på tråden Tantvarning 5