Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Tantvarning 5

    Ja där har det blåst klart hoppas vi och nu tiger vi ihjäl dumheten trpor jag.

    jag skulle kunna äta ganska många kakor på det där cafét känner jag... En ren förlustaffär skulle det bli för dem.

  • passionsblomman

    Heloise, ja faktiskt.

    Detta med att man ser det som att det finns EN man är avsedd för och ska leva sitt liv med innebär ju dels att man inte ska "sprida ut sig på alla håll och kanter". Konsekvensen av det blir ju hårt draget att även en skilsmässa i sig är fel och faktum är att man förr i tiden kunde bli utesluten ur sin församling. Glöm inte att skilsmässa allmänt i samhället sågs som ett riktigt misslyckande och att mnan som kvinna framförallt var rätt körd sedan. Det var ju nånstans på 70-talet som det plötsligt hände något där.

    Man ser det också som att sex är en av Guds största gåvor som behöver äktenskapet som "ram". Där är det det finaste och närmaste man kan dela, medan allt som är utanför den ramen istället ses som att man missbrukar det Gud har menat som något fint.

    Öht så ser manpå ganska mycket som att det både kan bli en välsignelse och en förbannelse i ens liv. Det gäller både sex, mat, pengar osv.
    Dvs allt kan brukas och behövs för ett liv i balans och harmoni-men allt kan också missbrukas eller bli något som istället förstör för en.

    Det sista är ju helt sant förövrigt. Många människor hanterar ju verkligen både mat sex och pengar på ett sätt som mer förstör än berikar deras liv...

    Men som sagt-tror an att det verkligen finns EN "Rätte" för en, då blir ju alla andra misslyckanden. Och man själv också.

    Jag vill poängtera att det här inte är vad jag själv tycker och att det INTE är representativt för alla vare sig i friyrkorna eller SvK.

    Jo, det om att aallt som är gott kan bli helt snett om det är det som blir ens syfte med livet-det får nog anses som ett allmänt vedertaget resonemang, inte bara i Kristendomen förresten. Men just synen på skilsmässor och det här med att vänta på en rätte och så, det har faktiskt förändrats väldigt mycket-precis som hela samhällets syn på vad som är ok och inte.

    (tänk er insändarspalterna med samlevnadsfrågor idag i en av veckotidningarna på 50-talet... )

  • passionsblomman

    Nej för tusan, jag vill slippa idioten!
    Det där med ärlor och svin du vet...


    Aleta skrev 2009-09-27 10:56:14 följande:
    Kopiera in ditt inlägg här ovan som bete.
  • passionsblomman

    Oj dfk! Krya på er därhemma!
    TYPISKT att bli sjuka båda två sådär!

    Och för tydlighetens skull så är det PÄRLOR och svin jag menar och inte ngra små ärlor, i mitt inlägg ovan Aleta...

  • passionsblomman

    Här är det lugnt och vilsamt. Vi har varit på premiär för Innebandyskolan i byn. Sonane var glad efteråt och lättad över det är jag. Det var väldigt många mindre barn så jag var rädd att han skulle bli skitbesviken.

    Det är inte lika stort underlag för att få ihop hela lag i specifika åldersgrupper här och min son är van vid betydligt högre träningsfrekvens än det han få tillgång till här.

    Jag hoppas det kan lockas fram lite fler framöver.

    Usch vilken skallebank jag har idag!
    Undrar om det är massagen som fått lös en massa slaggprodukter och så. Det är inte alls skönt.

Svar på tråden Tantvarning 5