• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • Emelieca
    andbeyond skrev 2009-07-16 21:10:46 följande:
    Ja, dumma kris! Jag har mest bara pluggat senaste åren (är 25) men inte hittat något jag trivts med så jag är nu utan både jobb och ngn utbildning. SGI är "sjukpenninggrundandeinkomst" - alltså den inkomst som sjukpenning och föräldrarpenning grundas på. Jag har ingen. Alltså får jag lägsta ersättning som är ca 3500kr/mån efter skatt i föräldrarpenning. Skulle gärna öka den lite och då behöver jag jobba ett tag med en ok lön
    Jaha, ja det kan ju vara bra att arbeta upp en sådan. Har ju också bara pluggat senaste åren, är också 25(26 på lördag iofs=)). Har visserligen lagt undan pengar i en eventuell barnbuffert, men än så länge har den inte behövts=( Vad har du pluggat då?
  • andbeyond
    Emelieca skrev 2009-07-16 21:28:28 följande:
    Jaha, ja det kan ju vara bra att arbeta upp en sådan. Har ju också bara pluggat senaste åren, är också 25(26 på lördag iofs=)). Har visserligen lagt undan pengar i en eventuell barnbuffert, men än så länge har den inte behövts=( Vad har du pluggat då?
    Fyller 25 nästa måndag

    jadu, lite av varje - filosofi, basåret, franska, sjuksköterska 1 termin, läkare 1 år.. Har lite svårt att bestämma mig.
  • passionsblomman

    Det ÄR alldeles underbart och det har tinnar och torn och kakelugnar och punschveranda!


    Emelieca skrev 2009-07-16 21:09:38 följande:
    Aha, men det är inte illa det! Hoppas verkligen allt går bra med bebben nu! Vad är det för hus föresten? låter ju alldeles underbart.=)
  • ingenjörsbruden

    Hejom fejom faddiradera!!!

    Herreguuuuuuud va ni skriver!
    Känns ju som jag missat MASSOR!

    UL idag gick bra! Alla värden superduper-OK...fladderbuset väger nu 2023 gr! O ser ut att ligga på lagoma 3500 gr vid förlossningen!
    Hihihihi frågade om det gick att se ngn snopp på vår batting....men snoppar brukar de tydligen inte se så ofta....däremot pungar såg de ibland!
    Dock så gissade bm på en flicka men det skulle vi ta med en nypa salt!
    Är nog kanon för mig att tänka på....så jag inte säger han o honom hela tiden!

    Nu ska jag läsa in ett antal sidor att läsa....snart tillbaka!

  • ingenjörsbruden

    Blommis: Wiiiiiiiiiieee!!! Ohhhh va spännande!! Punchveranda!!! Mmmmmmm!
    *kommer med kanon, softairgun, hagelbössa, piskan o småstenar (kastas näv-vis på dumma fåglar eller plåttak....så sticker de....ett tag....make my day, birds!!!! Moahahhahhahaha*

    Emelieca: Välkommen hit! Jag har redan ett fladderbus boende i min mage....är idag i v 32+0. Är byggnadsingengjör med sadiska drag ...assisterar oftar här i tråden med min piska o e nog (?) sextokig....iallafall nu när jag är gravid o har kroppen full med hormoner o blod!
    Finns en bit utanför Lund o ska i nästa månad påbörja vårt husbygge! Japp....ALLT på en gång!
    Fladderbuset är beräknat till 090909.

    Daa o Leksi....bara en dag kvar!!! Hang there! Skönt att få sluta liiiiite tidigare sista dagen!

    Ninnis: Ohhh va mysigt med vandring o kanoting! MKT hudkontakt o smek o massage ska utsöndra Oxytocin....eller hur det nu stavas!

    Hvidis: Men vännen....inte göra för mkt!!! Du skulle ju ta det lugnt o vila! Hoppas att du har det mysigt med vänninan o co.
    Det är mkt som man inte tänker på med barnsäkerhet.....busungarna har en lustig förmåga att hitta saker/sätt att slå sig på.....hoppas att du hann säkra lgh!
    Ngt motiv klart för sista tatueringen?

    *vinkar o kramar på andbeyond*

    Var hos makens barndomskompis i deras nya hus! Mysigt med grillat o mys! Tre barn....15 år, 4 år o 1 år = full rulle!
    O så klart så blev de minsta övertrötta o supergnälliga.....fladderbuset tyckte det var mkt intressant!

    Kom i säng 2 i natt o kunde sen bara sova i 3 h....suck....ngt trött inför UL men kroppen har nog redan börjat ställa in sig på att klara sig på kortare sov-pass.

    Pratade med diabetesläkaren i går....o han tyckte att mina värden var helt ok när jag förklarade varför 2 värden var förhöjda.

    Maken dammsuga mig....hehehhehehehe jaaaaaa det hade inte varit dumt om han hade lekt dammsugare på min kropp....*Mmmmmmmm*
    Hahahaha...ja han kommer nog att ha hink, mopp o handdammsugare redo när han ska mata fladderbuset!
    Skulle ialláfall inte förvånna mig!

  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2009-07-16 22:18:28 följande:
    Det ÄR alldeles underbart och det har tinnar och torn och kakelugnar och punschveranda!
    Riktigt drömmslott!
  • passionsblomman

    Åh vad jobbigt dt är! Vi sitter här och diskuterar absoluta smärtgräns på bud och sånt där nu. Jag har ett hjärta som just nu skriiiiker "hit med huset,vik hädan den som försöker stoppa mig!" och det är inte utan att man i stundom kan känna att ens sambo skulle kunna råka vara den som stoppar, om han inte tycker samma siffra är max som jag tex...

    Man blir ju helt slut av alla om och men och si och så.


    ingenjörsbruden skrev 2009-07-16 22:55:47 följande:
    Riktigt drömmslott!
  • Ninnnis

    Goder afton!

    Jag hinner inte kommentera allt jag hade önskat, men en snabbis (nej Ingis, inte en sån) hinner jag med.

    Blommis, hos oss är jag den spontana och otåliga, medan maken är den lite skeptiska realisten. Visst kan det kännas som att han är glädjedödare ibland, men oftast behöver jag honom som balanserar mig så att jag inte skenar iväg... Hoppas att ni kommer överens både sinsemellan och med säljaren!

    Ingis, JIPPI att Fladderbuset mår bra och att dina värden ser bra ut. Bra jobbat, gumman! *vinkar till Fladderbuset som är lite blyg*
    Har faktiskt blivit mycket hudkontakt, smek och massage senaste veckorna, så i kombination med dubbelgnugget så MÅSTE det ju bara funka?! Ska gosa med 2-veckors bebben imorgon för säkerhets skull. Oxytocin, bring it on!!!

    Hvidis, mysigt med besök och tjejsnack. Men du, glöm inte att ta det lite lugnt också Jag får förresten anlita din kompis när jag har bestämt mig för motiv och placering av tatuering...

    Emelieca, jag är 32 år (på söndag!), maken är 34. Vi har försökt sedan förra hösten. Bor i Skåne, jobbar i Köpenhamn. Jag jobbar administrativt inom flygbranschen, och maken veckopendlar (tyvärr) till Stockholm för tillfället.

    Daa, jag hoppas verkligen att du mår lite bättre snart. Semesren kanske kan få dig på lite andra tankar och muntra upp dig lite?

    Andbeyond, hoppas det ordnar sig med jobb både för dig och din blivande make.

    Leksi, minns inte vad jag skulle säga till dig, så jag nöjer mig med att vinka så länge. *vink vink*

    Har jag glömt någon? Kastar ut en extra kram omifallatt. *kram*

    Idag har vi paddlat kanot i tre timmar, och sedan vandrat i tre timmar. Härlig tur, men lite mör är jag allt nu Imorgon styr vi caben norrut längs västkusten för en "roadtrip" som slutar hos familjen i Norge nästa vecka. Jag kommer alltså inte att kunna titta in förrän tidigst onsdag! Ve och fasa, hur ska detta gå?? Jag saknar er redan! Ingis eller Hvidis, lova att ni messar mig om det händer något! Blommis BIM:ar väl inom kort (även om det nästan har glömts bort i all husiver)? Och huset kan ju bli klart?

    Ni vet att jag håller tummar och tår för er alla, oavsett anledning. och kram, sötisar!

  • Daa

    God morgon på er

    Leksi: wiii! sista dagen nu.

    Ninnnis: Jag mår ganska bra ändå, men nu skulle jag vilja att kroppen lämnar det sista bakom sig. Min karantän är av fysisk karaktär: får inte bada eller vuxenbusa med maken (=lätt sexuell frustration :-0).
    Grattis på födelsedagen i förskott. *hurrar* Fin årgång
    Ha så kul på er roadtrip.

    Ingis: härligt med bra värden! Fortfarande inget insulin i sikte? *hoppas*

    Blommis: hoppas att du fått sova längre idag och att elaka skator håller sig borta.

    Emelieca: Jag bor i norra Sverige och jobbar med tillverkning&anpassning av olika hjälpmedel för funktionshindrade. Maken mekar. Vi kastade oss ut i det okända (dvs började försöka få barn ) i april och har hunnit med graviditet och missfall, därav min s k karantän.

    Hmm. Det här ser inte bra ut: sitta vid arbetsbänken och skriva på forum. Har en hel del som måste röjas innan jag går härifrån... för att inte komma tillbaka än på fyra veckor!

    *vinkar och kramar till alla*

  • Ninnnis

    Grattis till semester, Daa & Leksi! Bara några timmar kvar nu, håll ut!

    Kikar bara in för att säga och kram till alla. Nu styr vi kosan mot västkusten!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan