• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • Leksi

    Budgivning på hus är verkligen bland det mest nervkittlande jag varit med om. Speciellt när man verkligen verkligen förälskat sig i huset som ni har.

    Har ni hört något om jobbet för herr Blommis förresten? Fast det lät ju verkligen lovande utifrån de meriter han hade.

  • passionsblomman

    Jag tror du missat ÄL, har själv haft på dag 11 flera gånger.

    Komppisens mens är ännu mer oregelbunden än min, så nej, hon hade nog inte mens varje månad.


    Leksi skrev 2009-07-20 19:53:32 följande:
    Jepp, inget utslag på ÄL-stickorna. Började tidigt, typ på dag 12 tror jag för att inte missa ÄL... Testade varje dag ända till i lördags men nu skiter jag i det. Får se vad som händer, antingen får jag mens snart och kan räkna baklänges utifrån det eller så håller kroppen fortfarande på att hitta tillbaka efter allt p-piller knaprande.Din väninna som inte hade ÄL - hade hon mens ändå som vanligt varje månad?
  • Leksi
    passionsblomman skrev 2009-07-20 20:08:01 följande:
    Jag tror du missat ÄL, har själv haft på dag 11 flera gånger.Komppisens mens är ännu mer oregelbunden än min, så nej, hon hade nog inte mens varje månad.
    Hm, ja fast då borde jag ju fått mens runt dag 25? Däremot har jag läst lite på FL om att vissa har så kort stegring av det där hormonet att man kan behöva testa 2 ggr per dygn för att få utslag. Vet inte om det kan stämma men i så fall kan jag ju missat ÄL trots testning.
  • passionsblomman

    Nej det behöver inte nödvändigtvis vara så att du får mensen så tidigt ändå. Jag har aldrig fått den tidigare än dag 27 och ändå haft äl vid dag 11 ibland.

    Börja testa ngn dag tidigare nästa månad och fortsätt underhåll sexlivet hur som helst, så lär du både småningom få kollpå cykeln och dessutom pricka in den så det kan bli pluss oavsett om du ser ngt på stickorna eller ej.

    Sedan tycker jag absolut att du ska prata med gyn om detta ifall du inte hittar ngn stegring nästa månad heller, för då får de ju hjälpa dig att reda ut saken.


    Leksi skrev 2009-07-20 20:17:10 följande:
    Hm, ja fast då borde jag ju fått mens runt dag 25? Däremot har jag läst lite på FL om att vissa har så kort stegring av det där hormonet att man kan behöva testa 2 ggr per dygn för att få utslag. Vet inte om det kan stämma men i så fall kan jag ju missat ÄL trots testning.
  • Daa

    *vinkar*

    Blomman och Emelieca: trist med indianbesök.
    Hälsa dem att komma till mig istället.

    Leksi: gynbesök är bra när man har funderingar.

    Hvidis: vi hade också svårt att hitta en öppen restaurang för vårt 1-årsfirande. Hade ett tag planer på att äta på Max, för att minnas bröllopsdagslunchen som vi stressade i oss innan vi skulle till fotografen (han klädd som brudgum, jag klädd som brud från halsen och uppåt). Som tur var fanns det iaf en finare restaurang som vi kunde gå till.
    Hoppas du får sova bättre.

    Ingis: 50 dagar (+14 )? *hickar till av spänning*
    Hur gick det med p-boten?

    Kram till er alla.

  • Leksi

    Hej Daa!

    Har du haft en bra semester hittills? Efter att ha flängt runt till Grönan och Ullared har vi haft en riktigt lugn dag idag och bara skrotat runt här hemma. Skönt!

    Nja, gynbesök känns inte så lockande... Hoppas jag får mens snart så allt är i sin ordning.

    Nu ska jag ta fram Sex & the city-boxen jag fick i julklapp och se allt från början(ja inte alla avsnitt nu ikväll kanske, men de tre första eller så ). Ska bli kul!

  • Daa

    Hej Leksi

    Låter fint med en lugn dag.
    Vi har haft det bra. Började med en semestertripp till Skellefteå (nån timme med bil, lite shopping, kolla lite dragracing, hälsa på en släkting och så hem igen. Det var maken som envisades med att kalla det semestertripp) och på söndagen skaffade jag mig en läs-solbränna (alltså röd på bröstkorgen och vit på halsen och under hakan ). Idag var det shopping med några kompisar.

    Nä, gynbesök är verkligen inte lockande, men det kan kännas bra efteråt, iaf om man varit orolig.

    Jag ska hämta mig en portion jordgubbar och fortsätta drälla mer eller mindre planlöst på nätet.

    Vad gör ni andra en kväll som denna (tänk, det är faktiskt måndag! *förundras* )?

  • ingenjörsbruden
    Hvidbrud skrev 2009-07-20 13:51:26 följande:
    Mmmm... äppelkaka... mmmm....Har lusläst danska rekomendationer vid placenta previa och det verkoar som om c-snittet kommer att läggas v.38+0 ´Det blir den 18 Augusti. Så vi får en liten lejoninna istället för en jungfru! Men jag vill ju helst att hon ska ligga i magen så länge som möjligt, så vi får se om vi kan utsätta det liite... utan risker såklart!Nä, nu får jag klaustrofobi! Vill UUUUUTTTTT!!!
    Hmmm... är nog ungefär samma som här i sverige....tror de sätter 2 veckor innan för att inte förlossningen ska gå igång av sig själv....Men lejoninna tycker JAG låter JÄTTEBRA!!

    Blommis: *WIEEEEEEEEEEE* SÅÅÅÅ SPÄNNANDE!! *hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas*

    Leksi: Tror nog som blommis att du började testa lite sent....Både jag o Hvidis hade sex (med våra makar hahahahah blidde nästan lite snuskigt där... )på dag 11 o blev gravida.....
    Ullarred o riktigt kul i samma mening....*hmmmm...går o hämtar den kramvänliga tröjan till Leksi....såååååja lilla vännen....såååjaa....tröjan är SÅÅÅÅÅ kramig!*
    Men visst fyndar man!

    Daa: KRAMAR!!! Hahahah ja det är tusan inte långt kvar.....försöker verkligen njuta extra mkt nu....känns liksom att graviditeten nästan har gått för fort fram! Snabbjäst eller snabb klocka!
    Ja den däringa p-boten....har betalat den 2 gånger nu o fått tillbaka kr på utbetalningskort båda gångerna.....orkar inte en tredje gång faktiskt! Men ska nog ta o ringa dem i morgon o kolla en extra gång....vill ju INTE ha betalningsanmärkning eller straffavgift...

    Har gjort en supergod äppelpaj idag....amerikansk äppelpaj a la Leila....nästa gång kommer vi att skippa degen o köra vanlig smulpaj....men att bryna äppelklyftorna i smör, socker, ingefära o kanel var supersupergott!

    Blev skitskraj idag....maken var ute o cyklade.....o mitt i värsta ösregnet så ringer han o säger att allt är bra.....eeehhh blir ju bara mer nervös då......men då stod han o skulade i ett busskjul för då hade det börjat åska med ingen tid mellan blixt o pang....gulp....kan säga att jag var RÄTT nervös innan han kom hem......
    Men inte i närheten av så rädd som du var Blommis när herr blommis jobbarkompis ringde hem till dig när du var höggravid....

    I morgon kommer syrran o döttrarna på frukost o äppelpaj-ätning! De vill kika på våra bebissaker!
    Maken ska golfa med sina föräldrar o bror.....hoppas att det INTE vräker ner på dem....men med makens tur med vädret på sina cykelturer under denna semestern så är det väl bäst att räkna med regn o hoppas på det bästa!
  • passionsblomman

    Varför vaknar jagföre fyra på mornarna och kan inte somna om? Nu har jag varit ute på skogspromenad igen och kantareller har jag med mig hem-den här gången hade jag en påse med mig förutseende nog.

    Det var inte alls varmt och skönt ute idag så det är synd om mitt stackars barn som ska gå på simskola.

    Men sedan ska vi till svärisarnas stad och vakta deras hus lite och då ska vi gå på leksaksaffären där, för han har presentkort sedan sin födelsedag som han inte köpt för än. Det ser han fram emot.

    Själv ser jag nervöst fram emot att höra säljarnas reaktion på vårt bud. Det känns mer som en stark signal om att de måste ner en bra bit i pris om de vill få iväg huset snabbt till oss, för det vi lade var väldigt mycket lägre än utgångspriset, och det vi vill ha nu är ju en förhandling om priset som gör att vi kanske möts halvvägs. Funkar det så innebär det att vi får ner det en bra bit i slutänden ändå. Vi får se.

    Nu kaffe.

  • Hvidbrud

    Godmorgon blommis! Skönt med lite sälskap på morgonkvisten... Vill också ut och plocka kantareller, men de växer ju inte i stan- bsara i icas fruktavdelning... Mmmm... Kantareller i grädde på en rostad macka...

    Vet inte vad jag ska göra idag. Jo, ringa UMAS och hitta min MVC. Var på min vårdcentral igår och jag tror att jag ska välja en annan till mitt hälsoval. Gillade inte deras mottagande. De tyckte att jag skulle registrera mig som gravid, det var ju viktigt. Ja, det var ju därför jag var där, men hon visste inte var eller hur eller någonting hon insisterade bara på att jag skulle se till att bli registrertad. JA, sa jag. Jag VET.

    Så nu ringer jag KK. Då borde jag ju få nått svar. Tycker att det är viktigt att jag år en kopia av min journal överförd till sverige om ifall att min födsel går igång alldeles för tidigt. (40 dagar till BF!!!IIIIIiiihhhh)

    Blommis, åh, vad pirrig det är för er nu! Så himla spännande! Hoppas att sälgarna reagerar bara och inte stänger till helt pga av det låga budet, men om de vill sälja så ska de nog vakna! Ett bud är ett bud!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan