• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • Hvidbrud

    Härligt! Vill också!
    En kompis från danmark kommer på besök i morgon med sin son och ska sova över. Vi lagar nog lite god mat och sitter och snackar halva kvällen på balkongen om värmen håller i sig. (och drömmer om ett glas vin...)

    Oxytocin finns i hallonbladste, tror jag ska inhandla och dricka innan snittet, så mjölkproduktionen stimuleras. Och be maken om massage och kramar och närhet.

    Kan inte hitta info om sambandet mellan oxytocin och befruktning.... Men det är där!

  • Hvidbrud

    Aruba.... Det får bli när vi har silverbröllop och barnen har flyttat hemifrån
    Tänk att ha bröllopet framför sig och bröllopsresan och allt det mysiga intensiva! En fördel är ju också att du kanske slipper illamåendet och du passaar i en snygg klänning och inte behöver kompromissa med en model mammaklänning på DIN stora dag.

  • passionsblomman

    Flickor flickor, jag kan inte sova!

    Jag vaknar klockan fyra och inne tutar och gnyr d e nya kissongarna. UTE slåss en miljard trastar och andra fåglar om de söta röda körsbären i våra två jättestora körsbärsträd...

    Alla fåglar sjunger inte så vidare vackert precis.

    Fast, vi vet ju alla att det inte bara är därför jag inte kan sova.

    Detta är så TYPISKT mig. JÄMT när det är stora grejor på gång, då slår min hjärna in på någon helt ny egen växel och är omöjlg att stänga av.

    Jag är precis som min mamma i det avseendet.

    Min sambo däremot, när han blir nervös inför stora saker, då blir han jättetrött och kan gå och sova hur mycket som helst. Som att all energi bara sugs upp. Utöver det blir han orolig i magen och ockuperar toan.

    Medan jag planerar strukturerar överväger och löser allt mellan himmel och jord inne i min klarvakna skalle...

    Missförstå mig rätt, även min sambo funderar ju såklart, men inte i NÄRHETEN av hur min hjärna går. Han sover som en stock och har så gjort ända sedan vi hittade huset. Jag har inte sovit riktigt ordentligt sedan jag verkligen bestämt att vi skulle åka och titta.

  • passionsblomman

    Emilieca: Tekninsk fysik...
    Typiskt just precis en sådan sak som jag inte vet om jag får komplex av att folk gör eller om jag bara är glad att jag slipper slita mitt hår där..

    Jag kan inte låta bli att bli lite impad av sådana där "svåra" utbildningar.
    Fånigt egentigen, för en förskollärare eller undersköterska har ju ett lika viktigt och svårt jobb på sitt vis, och en florist som jag kan ju något som verkligen inte alla behärskar.
    Men just matte och fysikämnena har det nog alltid varit lite status i att vara bra på tror jag. De som gick natur när jag var ung, det var ju de som var bra i skolan. Jag var asbra också, men gick samhälle, det var mycket flummigare ansågs det. För att inte tala om hur man väl sett på det om jag istället åkt iväg till Norrköping och floristgymnasiet.

    Egentligen har jag efter alla år insett att jag nog visst hade kunnat fatta den där matten och så, men jag tyckte det var så tråååååkigt och såg inte vad man skulle ha det till.

    NU skulle jag gärna kunna lite bättre sådant som har med företagende och att snabbt kunna räkna ut saker i samband med det. Min svåger är skitbra på det och det är knappast en slump at hans nystartade företag blomstrar!

    Oj vad jag babblar...

  • Emelieca

    Passionsblomman:
    Känner verkligen igen mig i det där med att inte kunna sova när det händer stora saker i livet, ojoj vad hjärnan går på högvarv på nätterna!

    Angående min utbildning, själv är jag djupt imponerad av språkmänniskor, och inte minst min sambo som är grymm på geografi. Jag är totalt puckad när det kommer till allt som har med geografi och samhälle att göra. Gick faktiskt samhälle-media på gymnasiet, väldigt flum flum med foto och bild på schemat=) Var iofs värdelös i skolan fram tills jag efter gymnasiet läste upp natur och kom på att det var min grej. Sen har man förstås undrat ibland vad man själv håller på med när man pluggar ihjäl sig för att ens lyckas få ett godkänt, men det är ju alltid nått som driver en vidare.

    Åh florist ville jag alltid bli när jag var liten, sitter fortfarande ibland och drömmer mig bort. Längtar iaf till framtiden då man har en trädgård och kan få odla lite fint iaf=)

  • passionsblomman

    Ja ta du och odla fint istället, för du kommer få ett jobb med sisådär dubbel lön mot en florist, så jobba med det och dra in stålar till din drömträdgård istället.
    Florist är ett råslitigt jobb.

    Jag är en sådan där språkmänniska, men gick aldrig någon högskola. Teckenspråk läste jag däremot-apropå språk då, på heltid i två år, så där gick ett par år.

  • Hvidbrud

    Ni skulle se vad som går runt på taket mittemot... En hantverkare med bar överkropp. Har nog aldrig sett maken till mer avbalanserat vältränad kropp.... Tror jag flyttar datorn till köksbordet...


    Godmorgon förresten! Ska över till KBH till min läkare för att fylla i sjukintyg kl 13.45. 400dkr ska de ha för det! Det är inte billigt att vara mammaledig! Hoppas bara att jag hinner bli färdig innan min kompis kommer vid 4. Ska diska och städa och gå på MVC (hoppar nog över det idag också) och flytta grejer som hennes lille kille kan stoppa i munnen eller stoppa fingrarna i osv osv osv.
    Jaq som ska ta det lugnt och sova på soffan hihi!
    Kanske beställer vi bara nått gott ikväll för det käns lite stressigt att hinna handla och laga mat och allt, då hinner man ju inte umgås, som skulle vara poängen med allt!

    Ha en underbar dag tjejer!
    Blommis- förstår precis hur du har det. Många grejer på en gång! jag kryssar alla fingrar och tår och håller tummen!
    Kraaam!

  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2009-07-16 10:27:02 följande:
    Ni skulle se vad som går runt på taket mittemot... En hantverkare med bar överkropp. Har nog aldrig sett maken till mer avbalanserat vältränad kropp.... Tror jag flyttar datorn till köksbordet...
  • Daa

    Hej.
    Snart lunch=inte fullt lika dåligt samvete över att skriva på arbetstid ;-?

    Hvidis: fin utsikt alltså? Kul med kompisbesök.

    Emelieca: Teknisk fysik, också lite impad. Vad har du för planer sen? Examensarbete på gång?
    Och så roligt med bröllop snart. Hoppas det ordnar sig med jobbet bara.

    Leksi: det närmar sig semester nu. Långsamt går det, men dock går det framåt

    Ninnnis: tack för tummen (börjar undra litegrann om karantänen ska gå över nån gång, men det har ju inte gått två veckor än, så det kan ju bli så att jag får vänta en dryg vecka till. Fortfarande normalt). Så fint skrivet om det där med att vara fru.

  • passionsblomman

    Hit med ett gevär! Nu ska skatan i körsbärsträdet skjutas!!!
    Här blir man väckt vid 4 och försöker nu powernapa lite....neeeej då den //&/&&/&/¤ skatan parkerar åter i trädet och SRIKER allt den kan medans länsar trädet!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan