• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • Hvidbrud

    Åhhhh!!! *Indiantjuuuut!!!* Shiit blommis!! Åh, vad härligt besked! Jag håller tummarna stenhårt!

    Daa: Så skönt med semester! Håller tummarna att karantänen blir upphävd snart!

    Välkommen Emelieca! *kastar slängkyssar*

    Ninnis: Jag vet inte vad det heter... Men vi hoppas att det funkar! Lillmuffins hoppar runt så mycket just nu att jag tror att hon försöker säga att det fungerar! Eller så vinkar hon bara till tant-ninnis .

    Kom aldrig ner till MVC... Min kompis kom förbi och sen gick jag med henne ner i sin nya studio, Så himla fint och tufft där och hon är redan bokad i tre veckor och de har inte ens öppnat! Så stolt över henne. Dessutom har hon precis fått en lägehet som ligger prefekt till hennes dotters dagis och framtida skola osv osv, så skönt att det flyter för henne just nu. Det förtjänar hon!

    Mannen ringde och sa att han var på väg hem med två liter hallon! Mums! Hur äter man hallon bäst?

  • passionsblomman

    Hallon, det är gott med lite gräddmjölk och en aning socker på eller bara som de är eller på yoghurten.
    Jag gillar hallon mer än jordgubbar faktiskt.

  • Ninnnis

    Hallon med vaniljglass?

    Hvidis, du sa nåt ord som började på O, tror jag... Om att gnugga gravidmage och umgås med nyfödda?

    Emelieca, en av mina nära vänner fick barn (nummer två) för två veckor sedan, och de började försöka samtidigt som vi i höstas. Vi hade ju hoppats på att vara gravida och mammalediga samtidigt, men vi har inte kommit någonstans medans de har både varit gravida och fött. Klart att det känns! Men det är nog, som Blommis säger, vanligare än man tror att det tar lite tid. Sen vet man ju oftast inte historien bakom heller. Man kanske tror att någon lyckades direkt, medan de i själva verket har försökt länge, gått igenom missfall, behandlingar etc.

    Blommis, vad är det vi brukar fråga nykomlingar om? Ålder, civilstånd, bostadsort, skostorlek...?

    Daa, klart jag har en tumme över för dig också! *kramar*

    Hvidis igen, vad är det för studio hon har?

    Vi har grillat med gott vin till, snart ska vi krypa upp i soffan. Imorgon ska vi köra till Rönne Å och vandra och paddla kanot

  • Emelieca

    Tack för alla välkomnande=) Goa ni är!

    Ninnnis:
    Ja visst är det så att man inte har någon aning om vad alla mammor har gått igenom innan just de vart gravida. Det är ju ändå en hel massa saker som måste klaffa perfekt för att man ska lyckas bli gravid, är ju ett under att man överhuvudtaget kan bli gravid!

    hehe bara till att fråga vad ni vill;) Kan ju börja med att säga att jag är 26år, gifter mig 29augusti(!), bor i Sthlm och är student i ett år till.=)

  • Hvidbrud

    Jaha!!! Oxytocin! Det är en signalsubstans/hormon en.wikipedia.org/wiki/Oxytocin

    Min kompis har blivit tattoör på "gamla dar" och chefen beskrev henne presis som en naturtalang. Hon är så jäklans duktig att jag har lust att tattuera hela kroppen (men maken tycker det räcker med de jag har ) Men EN ska hon få göra på mig i alla fall!

    Låter härligt med grill och vin... Mmmm... Vin... *Drömmermigborttillettlättvinrus*
    Rönne å!!! Åh, där brukade vi padla när jag var liten. Vi var typ 5-10 familjer som möttes en helg varje sommar och brukade börja vid stockamöllan (tror jag det hette) och padlade ner till ett övernattningsställe sov över där och slutade i ringsjön dagen efter. Snacka om ömma muskler i veckor efteråt men oj vad kul vi ungar hade det!
    En sommar hade vi en deligation från USA på besök. Vi var 13 år och det var de också. Vi skulle visa dem sverige från den vackra naturliga sidan och hade förberätt denna paddelrutten till dem. Efter en halvtimme börjar en av tjejerna att gråta och undrar när vi ska sluta paddla... Tja, i morgon vid 3 säge vi. Oj o joj oj oj! De hade trot att vi skulle padla en timme max, ta in på hotell och bada bubbelbad och äta lyxmat, aldrig kunde de föreställa sig att det var kanotning i flera timmar, sova i tält laga mat i gasolkök och kissa i naturen (tror inte ens att de prövat det innan... ) Nä, tårarna sprutade på de flesta och de fick hemlängtan och "we want to go back to civilisation" Det fick de. Dagen efter .

    Hallon med glass blir det! Mums!

  • Ninnnis

    Emelieca, vi gifte oss 30 augusti förra året. Underbar tid för bröllop Har ni allt under kontroll? Det kanske är meningen att ni ska få uppleva bröllop och bröllopsresa (?) innan ni får barn?

    Vad studerar du, förresten? *nyfiken i en strut*

  • Ninnnis

    Hvidis,

    Där var det! Oxytocin! Kom inte ihåg vad det var du sa, och blev nyfiken på att kolla upp det. Tack gumman!

    Urbaniserade amerikaner i en kanot på Rönne å? Dömt att misslyckas... Vi har paddlat där innan, så jag hoppas det går bra. Vi startar (eller slutar?) i Stockamöllan, sen vandrar vi hela vägen tilbaks och hämtar bilen.

  • Emelieca
    Ninnnis skrev 2009-07-15 21:27:37 följande:
    Emelieca, vi gifte oss 30 augusti förra året. Underbar tid för bröllop Har ni allt under kontroll? Det kanske är meningen att ni ska få uppleva bröllop och bröllopsresa (?) innan ni får barn? Vad studerar du, förresten? *nyfiken i en strut*
    Aha, häftigt då firar ni snart er första bröllopsdag! Hur har erat första år som gifta varit?

    Jamen precis, man får verkligen passa på att njuta av tiden tillsammans innan barn. Är ju faktiskt kul att få skåla i champagne och bara få tänka på varandra på bröllopsdagen. Vi har nog det mesta under kontroll. Vi kommer ha ett eftermiddagsbröllop med champagne och snittar, sen åker jag och maken till saltsjöbaden och äter middag och bor på hotell.

    Förhoppningsvis åker vi sen på bröllopsresa till Aruba i november, men dessvärre har sambon gått och blivit arbetslös så vi är lite beroende av att han hinner få jobb innan dess.

    Jag pluggar teknisk fysik på KTH och ska snart börja mitt sista år. Ska bli spännande att komma ut i livet snart efter totalt 6års studier...

    Vad sysslar ni andra här med då?
  • Ninnnis

    Det har varit ett underbart år! Men vi har varit tilsammans i över 10 år, så det är inte så stor skillnad Fast lite nyförälskade blev vi allt, och ännu lite mer samhörighet känner vi nog. Det ÄR speciellt att vara någons fru, att verkligen höra ihop Åh, jag blir nästa lite avis på dig som har den undrebara dagen framför dig! Vi får se till att fira bröllopsdagen ordentligt.

    Hoppas det ordnar sig med din blivande makes jobb! Bröllopsresa till Aruba vill man ju inte gärna tvingas ställa in...

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan