• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • Ninnnis

    Hej Emelieca!

    Lanovia plussade precis när de hade bokat tid för utredning. Jag har tagit de blodprov som man gör i samband med utredning, på dag 2-4 och 21-23, samt VUL. Vi kommer att gå vidare med utredning efter sommaren om inget hänt. Tror inte att någon har plussat i samband med utredning än, men Blommis är svindlande nära efter tredje (eller är det fjärde?) inseminariumet

  • Ninnnis


    *skriker woawoawoawoawoa och slår mig för munnen och gör indianhopp*
    passionsblomman skrev 2009-07-15 14:44:54 följande:
    *gastar och wailar med Ninnis så varenda indian får komplex och drar dit pepparn växer i rena skammen så det blir pluss överallt i rena farten*
  • Emelieca
    Ninnnis skrev 2009-07-15 14:47:05 följande:
    Hej Emelieca!Lanovia plussade precis när de hade bokat tid för utredning. Jag har tagit de blodprov som man gör i samband med utredning, på dag 2-4 och 21-23, samt VUL. Vi kommer att gå vidare med utredning efter sommaren om inget hänt. Tror inte att någon har plussat i samband med utredning än, men Blommis är svindlande nära efter tredje (eller är det fjärde?) inseminariumet
    Tack för svaret=)

    Hur länge försökte ni innan utredning? Vad kostar det att inseminera? Håller tummarna att det går bra för dig passionsblomman(gissar att du är "blommis";)). Hoppas verkligen att våran utredning går bra, och att vi bara varit "slöa" hittills.
  • passionsblomman

    Hej på dig och välkommen hit! Förlåt mina otroligt självupptagna inlägg för närvarande...men vi har hittat vårt drömhus och nu är det mäklare och banker och nytt jobb och allt så det bara snurrar!

    Jag har en son som är 8 år nu. Han tog exakt ett år på sig innan vi plussade. Jag har hela tiden vetat att jag vill ha fler men sa´mbon var i början nöjd med ett. Sedan -04 ungefär har vi sagt att "blir det fler så blir det" men åtminstone de senaste två åren har jag förgäves kollat ÄL och försökt pricka rätt dagar osv.

    Jag ringde ett samtal i januari februari nånting ochdå blev det en himla fart. Jag är 38 och har en ruskigt oregelbunden cykel. Man har efter spermaprov och så kommit fram till att kruxet för oss är att hitta just ägglossningen.

    Detta har vi fått hjälp att styra upp med hormoner och så har vi fått åka på VUL(vaginala ultraljud) för att kolla att det är på g och då har vi gjort inseminationer. Den här månaden var vårt fjärde försök på det sättet och vi väntar på BIM (beräknad icke mens) nånstans nu i helgen eller början av nästa vecka.

    Det är alltså väldigt många spännande saker samtidigt här nu...det är fler än ett positivt besked vi väntar på...

    För di del vill jag bara säga att det kändes jätteskönt när det väl var igång med utredningen och man fick lite svar. Otrolit skönt att VETA att simmarna är pigga tex. Eller att jag inte har cystor på äggstockarna elleralla andra orsaker som finns..
    Stort lycka till!

    Det är ju för den delen så att det inte alls är säkert att något är ett dugg konstigt eller fel för er, bara att man inte "gör barn" hur lätt som helst, fast vissa tror det. Du KAN ju tex haft ngt mkt tidigt missfal utan att ens veta det.


    Emelieca skrev 2009-07-15 14:59:20 följande:
    Tack för svaret=)Hur länge försökte ni innan utredning? Vad kostar det att inseminera? Håller tummarna att det går bra för dig passionsblomman(gissar att du är "blommis";)). Hoppas verkligen att våran utredning går bra, och att vi bara varit "slöa" hittills.
  • Emelieca
    Leksi skrev 2009-07-15 15:30:31 följande:
    När har ni fått tid för utredning Emelieca?
    18:e augusti blir första besöket. Ska bli jätteskönt att komma igång, även om det skulle bli dåliga besked är ju det skönare än att fortsätta bli besviken månad efter månad.

    Passionsblomman:

    Vad spännande med huset, stort lycka till!
    Tack för att du delar med dig hur ni har gått tillväga. Ska bli jättespännande att höra hur det går för dig med BIM. Jag tror jag har lite i generna att vara slö, mamma fick min storebror efter sju års försökande. Hon hade däremot haft en hel del cystor och hade en massa ärrvävnad på livmodern.

    Det är iaf väldigt skönt att höra att man inte är ensam i sitsen, känns ju lite ledsamt när folk omkring en poppar ut ungar var och varannan dag. Min sambos bror fick en son för drygt en månad sen och de började försöka ungefär samtidigt som vi.
  • passionsblomman

    Ensam ? Nej visst inte!

    I min mammagrupp var det FYRA av tjejerna som fått olika slags hjälp på traven och då var vi runt 30 allihop.
    Jag fick som sagt vänta ett år medn det tog sig den naturliga vägen och sen detta med syskon då..
    Nä, det är många som minsann inte blir gravida bara i en blinkning. Fler än som pratar om det är jag säker på.

    Nu ska vi hämta vår son hos hans kompis. hejom fejom!


    Emelieca skrev 2009-07-15 15:42:50 följande:
    18:e augusti blir första besöket. Ska bli jätteskönt att komma igång, även om det skulle bli dåliga besked är ju det skönare än att fortsätta bli besviken månad efter månad.Passionsblomman:Vad spännande med huset, stort lycka till!Tack för att du delar med dig hur ni har gått tillväga. Ska bli jättespännande att höra hur det går för dig med BIM. Jag tror jag har lite i generna att vara slö, mamma fick min storebror efter sju års försökande. Hon hade däremot haft en hel del cystor och hade en massa ärrvävnad på livmodern. Det är iaf väldigt skönt att höra att man inte är ensam i sitsen, känns ju lite ledsamt när folk omkring en poppar ut ungar var och varannan dag. Min sambos bror fick en son för drygt en månad sen och de började försöka ungefär samtidigt som vi.
  • Daa

    Hej Emelieca! *vinkar*

    Ååååååh, Blomman! Ååååh, så otroligt spännande! Har följt tråden idag men inte hunnit skriva, så jag har också hållt tummarna

    Ninnnis, om du har en extra tumme att hålla, kan du ju hoppas på att jag snart kommer ut ur min karantän. Skulle sitta fint lagom till semestern.
    Hoppas nu på dubbelgnugget (har för övrigt varit väldigt road av inläggen från er idag )

    Oj, nu är det alldeles snart slut för dagen, vilket betyder:
    TVÅ! Inte mer än TVÅ! dagar kvar till semestern (Tack och lov... Sliten nu).

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan