• snaily

    Livets stora och små frågor

    Ååååå vilken fin Nancy!!! Prickeprickig med jättetass, och flyga kan hon också!

    Izzie, vad mysigt med kosläpp! De blir ju så glada (korna alltså), och det kan man ju förstå.

    Tranbärsjuice i sjukt stora mängder, gärna i kombination med tranbärskapslar också = lika bra som antibiotika vid UVI om ni frågar mig!

    Frejis, vad härligt med sparkar och växande mage!

    Nu ska jag till jobbet för en sista arbetsdag innan Ö-resa för begravning och kurs och lite ledighet. Ska vinka till er (ja, några av er iaf) när jag passerar Storstaden!
    Men först.... tandläkarbesök.... bläääääää!

  • snaily

    Men - GRATTIS BS!!!!!!

    Har inte hunnit hänga med mer än så idag, får läsa ikapp en annan dag!

    Överlevde tandläkarbesöket fast det var obehagligt, men inga hål eller något annat som måste lagas, pust!

    Nu ska jag kasta mig hem och packa det sista, ska makabert nog ta med min döda hund i bilen (ligger just nu i frysen på jobbet!) för att begrava i makens hemstad som vi mellanlandar i ikväll. Så det blir begravning både torsdag (hunden) och fredag (morfar)!

    Grattis igen BS och kramar till alla!

  • snaily

    Halloj igen! Här har man förflyttat sig ca 50 mil till civiliserade trakter! I byn där jag jobbar var det tydligen dramatik idag på eftermiddagen; en björn fällde en älg på en fotbollsplan och knallade sen runt och kollade in villaområdets lekande barn...

    Cicci - ingen fara alls! Det är inte så ledsam stämning här, än. Men kommer nog kännas sorgligt värre att gräva grav åt vovven imorgon.

    BS, har du hunnit smälta den glada nyheten än? Och nej, jag var lite snål och sparade 1100 kr på att inte kremera, har ju dessutom möjlighet att frysförvara på jobbet. Gick jättebra med transporten i bilen, hon hann inte tina upp särskilt mycket alls! (Makabert, jag sa ju det! )

    AM - ozelot på hatthylla! Vilken skräck! Den klumpiga hissmänniskan får förresten smaka min bästa högerkrok!!

    Vickan, ja men dåså, om ni ändå hoppar över försöken denna månad så spikar vi väl Donners på lördag då!

    EA - gula, gröna....???? Blir så förvirrad och nyfniken!!

    Nenne, jag gillar "Apotekets hälsoråd för katt" (köps på - gissa var?!), liten enkel guide. Håller väl inte med om precis allt som står där, men har för mig att den är ganska vettig.

    Nu ska jag göra maken sällskap framför kakelugnen, mysigt!

  • snaily

    Hej! HINNER inte läsa allt eller kommentera, ni får inte skriva så mycket när jag är på resande fot!

    Jo, om björnen/älgen: op.se/harjedalen/1.1020778
    Älgen såg inte ut att må så bra men blev skjuten ganska snart.
    Det är väl inte riktigt vildaste Canada, men ett av landets björntätaste områden. Jag brukar också vissla eller sjunga i skogen. Risken för att det ska hända en något när man bara är ute och promenerar är ändå väldigt liten, men björnskräcken verkar sitta i generna på de flesta av oss.

    Frullan - jo min gamla goldentik blev dålig i mars och jag fick avliva henne på köksgolvet en morgon Hon har väntat i frysen på jobbet ända tills idag, då det blev begravning på makens familjs landställe. Jättefint blev det, strålande sol och svettigt att gräva djup grav! Plockade en fin liten blombukett och lade på graven efteråt och maken snickrade ett kors.

    Nu är jag hos systern och ska skynda laga mat och äta födelsedagstårta och hinna med kvällsbåten till Ön

    Ska läsa ikapp en annan dag, på er alla!

  • snaily

    Vad är det här, pöklista?? Jag vill nog också va med!?

    Begravningen idag gick väldigt bra, fint på alla sätt och vis. Det började kl 13 med kyrka och jordfästning och sen minnesstund och sen var det släktkalas efter det... pust! Hemma i stugan först nu!

    Nu ska jag läsa ikapp, ända från sidan 101!! (Får se hur långt jag hinner innan nån snokig familjemedlem behöver datorn.)

  • snaily

    Har nu skummat igenom allt...

    Vickan, jo strååålande fint väder idag, alldeles underbar vår!! Du kanske kan ta en simtur hit?

    Tinga, grattis till huset, vad kuul!

    Nenne, lycka till med sprutandet (med nålar och annat också).

    Frullan, hade alltid tänkt att avliva min egen hund själv och så fick det bli också. Kanske har med nåt kontrollbehov att göra, jag vet inte, men det kändes bra att göra det själv hemma, bara jag och maken som var med.
    Tyvärr ingår det ju i jobbet att göra sånt, ganska ofta dessutom.

    För att byta ämne helt så kan vi också rulla ganska bra

    EA; gud så snabbt de svarade på ditt mail! Lät ju lugnande med svaret även om man såklart gärna vill ha nån quick fix...

    Hoppas jag inte missat nåt viktigt nu. Imorgon väntar kurs hela långa dagen, känns INTE inspirerande just nu... Vill åka till havet med maken och promenera och picknicka och kolla på orkidéer och vandra i innerstan och mysa vid stugan och hälsa på släkten och och och och... Men det blir att sitta inne på föreläsningar hela dagen istället, ja ja.

  • snaily

    Kramar till Vickan och Tinga!!

    Hoppas verkligen du får några mer handfasta tips nu Tinga! Impad av din springform! Själv är jag inte alls i form men faktiskt kändes det riktigt lätt när jag sprang i förrgår här på Ön, tror jag är lite "höghöjdsdopad" faktiskt.

    Vickan, har tyvärr inga goda råd att komma med men jag skulle nog också vara helt livrädd om jag var i din situation... usch! Hoppas du har nån slags väckarklocka som börjar väsnas snart!

    Nu är kursen slut, den har varit ganska bra men trist att sitta inne hela helgen när det varit så fint väder och det finns en hel ö att omfamna. Dessutom skjutsade jag maken till flygplatsen direkt efter kursens slut idag, så nu när jag äntligen har ledig tid att hitta på nåt kul så har han åkt hem! Men ändå skönt att vara ledig i några dagar till och får passa på att umgås med resten av familjen.

  • snaily

    Hej alla! Tillbaka från Ö-vistelse med dålig datortillgång (mellanlandat i Storstan nu). Kursen var hyfsad men inte fantastisk, men det var däremot Ön, och vädret, och de lediga dagarna! Ville inte åka därifrån nånsin!

    BS - fantastiskt med plusset men trist att du mår så illa, hoppas det är snart övergående.

    Nenne - vad spännande att det verkligen börjar hända grejer i kroppen!

    EA, tycker också det låter som en bra idé att sätta igång med en ordentlig utredning till hösten om det inte hänt något innan dess. Borde finnas fler blodprover att ta och spolning av äggledare etc som någon sa.
    Undrar själv hur mycket utredningsmässigt som kommer hända oss mitt under sommaren, har en känsla av att den privata gynekologen kan stänga ett antal veckor. Det blir nog inte mycket action innan hösten kan jag tänka mig.

    Har fått fler bilder på Korven, nu ännu tjockare! Ska få hämta honom midsommarhelgen!

    Ang val av nick så var det ungefär som Lappis berättade, djurnamn som vi kallade/kallar varandra ibland, införde den engelska versionen när maken var i Australien och vi mailade varandra dagligen. Fånigt, jag vet...

    Imorgon blir det 50 mils bilresa hemåt!

  • snaily

    FJORTON!!!!!!!!!!!!! WOW, jättegrattis till Nenne!

    Grattis till Telis också för eskimå/diskmaskinsframgångarna!

    Hinner inte skriva mer nu, I'll be back...

Svar på tråden Livets stora och små frågor