• snaily

    Livets stora och små frågor

    Tittar ut från under deppmanteln, som inte är SÅ tung längre, känns mer som en ganska lätt fleecefilt ungefär...

    Ore, tycker jag gott du kan göra!
    Grattis till dig och alla andra semesterfirare! Skönt att ha allt framför sig, blir lite avis, fast jag har ändå hela Ö-semestern kvar så ska inte klaga. Har beställt fint väder tills dess också!

    AM grattis i efterskott!! Skräcködla tror jag inte du blir förrän tidigast om tjugo-tretti år sådär...

    Tinga, kul med lite viktuppgång, och hoppas verkligen kräkningarna avtar så ni kommer iväg på er resa!!

    Kåta Gun är ännu en favorit!

    Vi är nyss tillbaka från vår lilla skärgårdstur, det regnade en del men inte SÅÅ farligt ändå. Som värst när vi skulle cykla hem från restaurangen igår kväll, blött blött. Korven fick följa med på restaurang (inne) igår kväll och sov lika snällt i knät som vanligt. Idag gick vi på långpromenad på ön genom blöt skog och över vidsträckta klippor, jättevackert var det! Imorgon blir det en ny båttur till en ny ö, ska åka på det årliga besöket till makens mamma.

    Här spottas det mer nu och tanten spås komma imorgon kväll ungefär kl 20.14. Anledningen till att jag säger att det är kört redan när jag ser den första ljusbruna droppen är - förutom att jag bara VET det - att det följer exakt samma mönster varje månad, och något annat än skengravidsymptom (inbillat illamående ) har jag inte heller haft. Så nu försöker jag ladda inför nästa cykel då det ska knapras Pergo minsann!!

  • snaily

    Telis - i så fall tycker jag ni ska stava såhär: Ceween. Eller Cäween. Eller Cevyn. Eller Kävvinn.

  • snaily

    Tittar in lite snabbt innan det är dags för nästa skärgårdstur.

    Jaa, Telis, det är taget! Om inte som tilltalsnamn så tredjenamn åtminstone? Jag har själv tre förnamn, lite bökigt och inte så vanligt verkar det som, syrrans barn har två förnamn var allihopa (tror jag...), annars har jag inte koll på vad det är för trend som råder.

    Grattis till vaggisfriheten!

    På tal om progesteronvaggisar - är allas förråd förbrukade eller är det någon som fortfarande har ett överskott?? Skulle kännas bra att prova kommande månad när jag ska äta Pergo också.

  • snaily

    Hurra Telis, det vore ju underbart! Tänkte inte alls på det i tisdags tyvärr. Ska till syrran nu på tisdag så då kan jag ju passera stan faktiskt!

  • snaily

    Perfekt, blir nog på eftermiddagen men ska försöka fånga dig före 14.30 och ge dig en lyckospark Kan väl bestämma närmare via mobilen sen?
    Korvens mage är nu pussad (han ligger på rygg och tuggar ben, ganska söt faktiskt)

    Trevlig helg!

  • snaily

    Ho hooo?! Här var det tyst som i graven...

    Vänner, grattis! Låter ju plussitivt att det går så lätt att plussa trots lite oregelbundenhet i cykeln. Hur långa cykler/lutealfaser har du haft?

    Frejis, härligt att du är på den "säkra sidan" nu!

    Tinga, gud så trist att inte semesterresan blir av Håller tummarna för snar bättring för lilla Piff och hoppas det går bra hos doktorn idag!

    Här kom tanten till slut, efter FYRA långa dagar med lite spottings (och innan hon har kommit kan man ju inte låta bli att hoppas liiite liiite ändå), så cykeln blev lång den här gången också, 38 dagar. Känns som en evighet mellan försöken med så lång cykel. Blääääääääääääääääääääääääääääääääää!!!

    Nu ska jag ut och försöka njuta lite av semestern sista dagen på makens landställe, sen styr vi kosan söderut.

  • snaily

    Tack för alla tantsympatier

    Telis, var lägenheten fin?
    Vi planerar fortfarande en sväng förbi Sthlm imorgon om du kommer ihåg proggen...

    Tinga, måtte doktorn komma på någon smart lösning bara han får fundera lite!
    Lite deppig cykelstatistik förresten Men hoppas Pergo kan funka för mig också! Jag ska ju prova det för första gången med början om några dagar, men negativa jag ser förstås ett helt ivf-scenario framför mig så småningom, och det finns ju inga garantier för att det ska fungera det heller... *lovar att sluta deppa snart!! typ när mensvärken gått över*

    Nu ska vi åka och bada med korven (som än så länge är lyckligt ovetande om den - enligt honom - idiotiska idén)!

  • snaily

    Vänner, aha, tack för siffrorna! Mina cykler har varit mellan 29 och 39 dagar, men med kort lutealfas i motsats till din.

    AM, krångligt, och vilka vansinniga flygtider! Har inte varit på något av ställena så kan inte ge några råd...

    Galltvål är bra! Har dock inte provat på siden.

    Ore, uppdämt behov är det förstås!

    Shopping förresten, jag har blivit massaj! (masai?) www.swissmasai.se/ (Produkter -> Sandal -> Kismumi vit) Ska enligt reklamen vara så väldigt bra för hela kroppen, och jag har sen länge lite strul med ett knä så varför inte testa detta... Lite dyra (och lite fula) men hoppas de är värda det.

  • snaily

    Vickan, funderar på att beställa ett par till jobbet också - då tänker jag också se muppig ut när jag kommer gående men LÅNG!

    (Sandalen heter förresten Kisumu och inget annat...)

    AM, oj, det var kanske inte jättesmart gjort av kompisen!

  • snaily

    Hej Telis, vad bra! Kan du kanske inboxa eller smsa adressen till ditt jobb så kan jag planera vår resa? Hör av mig imorgon.

  • snaily

    Tinga, ja det är som att lära sig gå på nytt nästan Man kan t ex inte ta så långa steg och så är varje steg en liten balansakt i och med att skorna är rundade under och instabila "med flit". Så det är nog som Vickan säger; man ser lite muppig ut när man går i dem, med det bjuder jag på.

  • snaily

    Hejsan svejsan
    Har inte hunnit läsa ikapp dagen, får jobba på det sen om jag hinner, är på kalas (Är inte kalas själv men nästan )

    TACK Telis för dagens fynd, och grattis till bra UL (förstår jag det som?)!! Fotot på Televinken är ju helt underbart Jag gissar på en han (hörs ju på namnet - Televinken).

    AM, vilka hemska kommentarer du råkar ut för *morrar* Pinsamt för kommentatorn då du hade Hektor vagnen!

    Haft en hektisk dag då vi packat bilen full igen och åkt från N-stan via en kompis som flyttat ut på en gård några mil norr om Sthlm, heeeeelt underbart hus och gård! VILL HAAA! Sen skyndade vi in till stan och hade lite mer miljöträning med korven och sen till kalaset här hos syster. Mycket god mat och mycket goda desserter och mycket gott vin! Korven har nyss bitit sönder en av barnens bollar och det är storartad gråt och tandagnisslan, puh!!

    Imorgon åker vi till ÖN, hurra!!

    Kram till alla

  • snaily

    Tinga, gud så bra att det händer något och att de kollar upp Piff ordentligt nu!! Hoppas på kikhosta - fast det kanske inte stämmer till hundra procent - som kan gå över snart...

    Frejis, grattis till fint UL och skönt att inte det elaka myomet vuxit mer! Vad gäller Pergo har vi nog bara sagt att vi ska testa det kommande cykel och sen är det förhoppningsvis dags för besök hos doktorn igen - när han öppnar efter sin två månader långa semester - för vidare utredning, så får vi se om vi ska fortsätta med Pergo eller ej.

    På tal om det - ni som använt progesteron "på eget bevåg" - när i cykeln har ni börjat och slutat med det? (Vet att EA frågade samma sak för inte så länge sen men orkar inte leta reda på svaret...)

    Telis, ja eller hur Särskilt som såna bollar kostar typ 19 kr på närmaste ica-butik...

  • snaily

    Hej i semesterlugnet!

    PB, ooh så spännande det låter med eventuell flytt, söderut alltså?

    Lappis, ha en superduperhärlig resa! (fast nu har ni nog redan åkt)

    Sked i blöjan!

    Här är det så somrigt som det bara kan bli, strålande väder idag och vi har varit på stranden med Korven - så häärligt!! Mindre härligt är att föräldrarna fick störta sig iväg till stan för min mormor (96 år) har brutit benet

    EA, vad skönt med spottingfriheten!! Visst tog du progesteronvaggisar senast? När i cykeln började du och slutade med dem?? Funderar ju på att prova det själv.

  • snaily

    Halloj i solen

    BS, har ni lika fint väder som vi? *antar helt fräckt att resten av landet SÅKLART inte har lika fint som vi på öarna * Inte ett moln, så långt ögat kan nå... osv...

    Tinga, vad BRA att alla värden såg bra ut, men SKIT att man inte kunnat hitta någon orsak till kräkningarna! Undrar om man gör gastroskopier på så små barn...? Hoppas nästa läkare kan hjälpa!

    Kramar till alla stackars illamående! (fast säger som Nenne, jag tar det gärna om jag får hela graviditeten på köpet )

    Ego-ego:
    Stranden idag igen, hade en hur lång strandremsa som helst för oss själva, skönt! Om bad tycker Korven INTE!!! Idag slapp han men igår bar vi ut honom i vattnet så han skulle få svalka sig lite. Han simmar jättebra men ser fruktansvärt olycklig ut när han blir blöt... som sagt, som en katt.

    Efter stranden åkte vi till en superbra fiskbutik vid havet och handlade räkor, varmrökt citronpepparlax, rökta grönmusslor, rökta flundror och aioli. Blir en fiskig middag ikväll med andra ord!

    Har anmält Korven till en utställning i slutet av sommaren, mest på skoj för han är ju så liten, men kul att träffa en massa andra hundar av samma korvtyp!

    Idag har jag tagit första (halva) Pergotabletten! Lite läskigt att knapra hormoner men spännande... Kör samtidigt en kur Dalacin mot den där vaginosen som jag tjatade om för ett bra tag sen - det blev tillfälligt bra med bara Lactal men sen verkar det vilja komma tillbaka, så det är nog lika bra att antibiotikabehandla.

    Nu håller Korven på att äta upp vår kylväska

  • snaily

    Muggles, vilken vansinnig tur med din plånbok! Köpte du inte en trisslott också när du ändå var igång? Spännande med huset!

    BS, vecka 14 redan Tiden går snabbt tycker jag som bara "tittar på".

    Oupsie, utställningen är i mellansverige. Tänker också att det inte borde vara så höga krav när det gäller så små valpar, lite därför vi vill passa på nu Självklart för att han är världens finaste korv också!

    Nu ska jag ut och passa på att njuta av det fina vädret medan det fortfarande är fint!

  • snaily

    Snorkis, tyyyypiskt! Kram!

    Passionsblomman, jag vill också gärna kika på huset! Håller tummarna för husköp både för er och Muggles!

    Oupsie, glömde svara för några dagar sen: har inte fått nån träningsvärk alls av skorna men trivs bra i dem! Har i och för sig inte gått jättelångt i dem än, mest lufsat runt lite hemma.

    MSW, grattis till As första steg! Min yngsta systerdotter har också precis börjat gå - hon är drygt 13 mån.

    Smultron är gott, plockat idag!
    Här blåser det också som ATTAN! Igår också, då var jag och maken på utflykt och skulle ha picknick på stranden... fick glömma det och flytta in i skogen istället.

    Annars har syrran med man och alla barn kommit nu så det är fullt upp att passa Korven, vars käkmuskler nu blivit ordentligt starka så han kan massakrera en sko på ganska kort tid... och ungarna slänger sina kläder, skor, leksaker på golvet/marken överallt... jag plockar och plockar och jagar valp och passar valp så han inte blir för närgången på de hundrädda barnen... PUH! Jag behöver snart semester!

    Nu har jag ätit färdigt Pergokuren så håll tummarna för mina äggstockar nu

  • snaily

    Ursäkta, är alldeles för rosévinslullig för att kommentera på något vettigt vis

    EA, tack för infon!

    Men Blomman - vilket underbart hus!!! Vill HAAA! Antar att det är för sent att lägga ett skambud?

    Själv är jag för hus, med eller utan barn, även fast jag är sorgligt trädgårds-Ointresserad... Borde jobba på det.

    Telis, vart går nästa weekendtrip?

    Lappis, låter som ni har det härligt på resan, med undantag för foten förstås

    Börjar bli lätt utbränd av att passa vild valp och valprädda barn här... fast haft en ganska skön dag idag med jogging, bad och sol och sen god middag i föräldrafritt sällskap, haft djupa diskussioner med svågern om familjer och föräldrar och livets mening i största allmänhet.

    Sista hela dagen här imorgon Åker hem lördag (om de lagat båtarna...) Ångest!

Svar på tråden Livets stora och små frågor