• snaily

    Livets stora och små frågor

    Heeeej! Tyckte väl det var lite väääl snålt skrivet idag, men så hittade jag till den nya tråden! Asbra trådstart Telis!!!!

    Koko, ja precis, blåshålet vid Sjön Kul att du har rötter där, ar det samedelen av dig? Var som vanligt ruggigt och blåsigt idag.
    Hann med att shoppa en del nodvändiga prylar trots den ambitiösa kursen; springtights, vin, choklad och boxhandskar
    Är så nyfiken på bilden på din kisse, ska kolla in den så fort maken slutar ockupera min dator (där länken finns).

    Ore, grattis till det pickande hjärtat, måste vara superhärligt att fått se!

    AM - jättegrattis till Hector och hoppas ni båda mår bra!

    Här är det BOM på gång, kommer nog igång ordentligt imorgon... blir så trött.

    Lyxproblem - har lördagen uppbokad for skidåkning med en kompis, inplanerat sedan länge och hade ev tänkt övernatta där dit vi ska (inte riktigt bestämt). Men nu har några grannar (som vi inte känner) bjudit oss på en fest som låter kul på lördag kväll, och vi borde VERKLIGEN börja socialisera oss med folket häromkring for vi känner typ ingen... så vi KAN nästan inte tacka nej till festen... vill inte heller. Får nog bli så att det blir skidåkning men med tidig hemfärd och ingen övernattning, kompisen blir lite besviken... *får dåligt samvete*

  • snaily

    Koko, guuu va gyyyyllig!!

    Måste bara tillägga att jag skrev heela mitt långa inlägg på makens dator utan "prickar" och satt sen och klistrade in å ä och ö överallt.... jobbigt! *offrar mig för tråden*

    Lappis, tyvärr är jag rätt så säker, smyger igång som det brukar, har ju bara gått 9 dagar sen ÄL också. Eller så är det som CvLdoktorn trodde, att det kanske inte blir nån riktig ÄL. Men 9 dagar sen nästan-ÄL då!

    Ni som har pejl på det här med rosenrot: var det lämpligt att börja knapra det när mensen kommer, eller när?

  • snaily

    Lappis - extrafertilt horn låter som det kan göra susen, om något Har väl inte så stort hopp om rosenroten, men den är inköpt och ligger bara och väntar i skåpet och kan väl förhoppningsvis inte skada... min cykel är ju redan maximalt uppfuckad.

    Sängen ropar... blev alldeles för få timmar i den igår natt pga den olyckliga kombinationen lastbil och hund-ivägen-för-lastbil. (Om någon undrar så lever både hund och lastbil idag men kritiskt för hunden fortfarande, hoppas på bättring.)

  • snaily

    Hm, rosenrot på dag 1 typ får det nog bli. Verkar som det håller sig på spottingstadiet även idag, som vanligt trögstartat, passar väl en snigel som mig...

    Muggles, tänkte ju se den där Regnskugganserien men det har inte blivit av - är den bra tycker du?
    Känner igen det där med jobbirritationen... man kan verkligen bli sååå frustrerat irriterad ibland! Men som du säger kanske man borde jobba med sig själv...

    Har inte gett mig på att nätshoppa kläder (än), annat än träningskläder. Men det är nog inte långt borta

    Har idag blivit fattig pga nya sommardäck.

  • snaily

    Blivande fru L - vilken historia - vad snopet!! Fast samtidigt bra!? Förstår att ni måste känt er förvirrade! Tänk vad antibiotika kan vara bra ibland!

  • snaily

    Å vad jag hängt med dåligt idag, också! Skyller på att jag jobbat

    Telis, va kul med nya glasögon! Borde jag också skaffa, det var hundra år sen sist jag köpte nya (vet att jag är bäst på att överdriva ) Använder mina linser alldeles för mycket, typ jämt, men hade jag några roligare glasögon kanske jag skulle använda dem lite oftare.

    Liten, vad kul att operationen verkat gå bra. Det har du kanske redan berättat, men vilken metod var det och ungefär vad kan det kosta? Är också sugen.

    BS - kanske är det så att det måste bli lite ondare innan det börjar bli bättre? Långsökt men hoppas på det.

    MSW - grattis till värmen! Låter superhärligt! Här är det i och för sig inte så tokigt idag, 15 grader och strålande sol. Alldeles för fint för att vara inne.

    På tal om Odd molly-kläder så finns det faktiskt en massa såna i min närmaste (och typ enda) klädbutik. Varit lite för snål för att shoppa såna på senaste tiden men borde ta en titt på rean nu. Imorgon ska jag resa många mil för att shoppa loss på Lundhags rea som börjar imorgon, de har en jättestor outlet där man brukar kunna hitta en massa bra saker.

    Idag har jag varit på ett hembesök i ett hus som var såååå fint inrett, typ lantligt men modernt, svårbeskrivet. Vill ha!! (men är inte till salu tyvärr) Var dock inte läge att kolla runt alltför noga eftersom jag var där i tråkiga ärenden (som oftast vid hembesök).

    Dags att åka hem från jobbet nu!

  • snaily

    Nenne, finns det flera libanesiska ställen i din stad? Jag har varit på en libanesisk restaurang där några gånger, tyckte den var jättetrevlig och hade god mat - lite udda med kombinationen med bowling och minigolf bara.

    Koko, tycker det låter bra att du är 100% Norrland!

    BS, perfekt att du fått remisser för att kolla upp allt! Känns som det mesta kommer gå din väg ett tag nu!

    Sweet - vet precis vad du menar med att det kan vara skönt med lite svalka (även fast det känns lite avlägset just nu just här). Maken bodde 2 år i Australien och jag var och hälsade på när det var som hetast; det var 35 grader varmt i hans pyttelilla lägenhet utan AC och utan fläkt! Behöver jag säga att det var svårt att sova... Efter nån vecka åkte vi på en minisemester söderut, där det var mycket svalare, typ som normal svensk sommar. Då hade man vant sig så vid hettan att man frös, jag blev tvungen att köpa en ful tjock rosa fleecetröja med en stor broderad papegoja på

    Totalt OT: Idag var jag och kollade på ett kul sevärdhet som bara finns några dagar varje vår - det är en å som har mycket vatten så här års där vattnet forsar ner i ett lodrätt schakt till ett vattenkraftverk. Eftersom det sugs ner mycket luft också så blir det övertryck i schaktet efter en stund och det sprutar då upp en enorm vattenkaskad ungefär en gång i kvarten. (Står man för nära ån blir man väldigt blööööööt.) Fenomenet har ett halvobscent namn och jag har lagt upp en bild i mitt galleri.

  • snaily

    Koko, sprutet it is! (och så ortens namn före) 9 nyfikna har redan varit inne och kollat på min bild.

    Jag borde reklamera en dålig flaska vin som står öppnad i kylen, nu har den kanske varit öppnad alltför länge för jag kommer ju aldrig ihåg att ta med den till Systembolaget. Men eftersom den blivit så gammal kommer den i och för sig lukta/smaka ÄNNU mer illa när jag väl tar tag i det.

    Vickan - Jag har också såna behov. Måste bara kolla om mitt bankkonto håller med...

  • snaily

    Vickan, finns säkert massa fina skaljackor på outleten, sovsäckar vet jag inte... du får ta dig till Järpen helt enkelt
    Jag ska kolla på byxor av alla slag, och kanske en mössa, och strumpor behöver man ju alltid, en skjorta kanske, nån tjock tröja, en tunnare jacka.... osv osv. Kontot sa ja!

    Just det förresten, sovsäcken du länkade till är säkert bra - fast om man vill ha liiite varmare och liiite lättare/mer komprimerbart så är dun bäst, om man nu har samvete att köpa dungrejer längre med alla plågade gäss i världen... Den här köpte jag innan gåsplågeriet kablades ut på nyheterna: www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx
    Inte hunnit använda den så jättemycket men den är såååå skön, funkade bra på kylig sensommar.

    Grodan, ja alla storlekar faller på min lott. Fast jag föredrar de små. Alltså de som bor inomhus (eller i hundkoja för all del), och inte i stall eller lagård.

  • snaily

    Just det, har också läst att man ska sova i underställ för att spara säcken lite. Och förvara den hängande när den inte används, inte nerknölad i litet fodral.

Svar på tråden Livets stora och små frågor