• Linade­sign
    Äldre 4 Mar 17:32
    42372 visningar
    66 svar
    66
    42372

    Kränkt av läkare!

    Om någon orkar läsa...

    Jag var på ett läkarbesök för att visa ett par födelsemärken. Ett på käken och ett på ryggen. Jag var på "Citykirurgen" i Göteborg som jag hade blivit rekommenderad att gå till när jag ringde till vårdcentralen eftersom de inte hade några tider på länge. Jag kände ganska snabbt att jag inte gillade läkaren. (Äldre man som luktade cigarettrök) Jag började med att visa mitt födelsemärke på käken. Sen skulle jag visa det som var på ländryggen. Jag trodde det skulle vara OK att bara dra upp tröjan lite eftersom det satt så långt ner. Men han ville att jag skulle ta av mig tröjan. Ok då. Låt gå. Men sen tyckte han att jag även skulle ta av mig BH:n. Då sa jag att nej, det behövs väl inte. Jag vet ju att jag inte har några födelsemärken just under BH-banden. Men han gav sig inte och vi blev irriterade på varandra. Han suckade högt och sa "Men herregud människa, kan du bara ta BH:n!" Jag var nästan på väg att rafsa ihop mina grejer och gå därifrån när två kvinnliga sjuksköterskor kom in. Det kändes som en stor lättnad. Den ena verkade märka att jag var obekväm och sa att de måste kolla ifall jag har fler som kan vara farliga. Att det är deras plikt. Så jag fick ge mig och ta av BH:n. Sen bad han mig givetvis att vända mig om så han skulle kunna undersöka framsidan. Och oj vad noggrannt han undersökte helt plötsligt! Petade på ett pyttelitet märke, var tror ni det satt? Javisst, på bröstet! När han hade stirrat och tafsat klart på mina bröst så sa han till sköterskorna att det var tre märken som ska tas bort. (två på ryggen och ett på käken) Om det nu var så viktigt att undersöka allt så är det väl konstigt att de inte brydde sig att titta på benen?

    Direkt efter detta så bad de mig följa med till ett annat rum. Där skulle de utföra själva operationen. Jag som bara trodde de skulle undersöka mig idag. Inte skära bort dem. Jag sa till dem att jag tycker sånt här är lite obehagligt (särskilt när man inte är förberedd på att opereras, och särskilt när de verkar så j-vla oseriösa!) För det var inte bara läkaren som kändes oseriös utan även sköterskorna. T.ex. så sa den ena sköterskan "Åh vilken snygg handväska du har!" och klämde och kände lite på den. Jag fick dessutom uppge mitt namn och personnummer till dem innan de skulle börja operera. Trots att de i receptionen hade dessa uppgifter och därför borde läkaren/sjuksköterskorna också ha det. Jag fick upprepa det två gånger med två minuters mellanrum och ändå sa de fel namn efter det..

    När läkaren skulle börja sticka bedövningsnålarna i mig så kände jag mig kallsvettig och andades nog lite orytmiskt vilket han märkte. Istället för att försöka lugna mig så säger han "Herregud, är detta så farligt?", "Jag fattar inte hur vissa kan skaffa barn, du har väl inga barn?" Nä, svarade jag. "Nä, det ska du nog inte skaffa heller" Jag trodde knappt mina öron! Hur kan man säga nåt sånt?!!

    De informerade inte heller om nåt, utan jag fick själv fråga hur snart jag får duscha, träna o.s.v. Efter att jag hade vilat i fem minuter på britsen (vilket jag själv fick be om) så smet jag ut, tog min jacka i receptionen och gick utan att säga hejdå till nån. Aldrig mera Citykirurgen!!!!

    Det var lite andra småsaker som också verkade konstiga, så ett tag funderade jag på om det var dolda kameran.

    Vad tycker ni, är det bara jag som är känslig, eller verkar det lite oseriöst? Jag kände mig i alla fall ganska kränkt efteråt.

  • Svar på tråden Kränkt av läkare!
  • didis
    Äldre 4 Mar 17:36
    #1

    Otrevligt var det i vilket fall!

    Att de kollade dina personuppgifter flera gånger kan lika gärna vara ett utslag av nogrannhet så det skall du inte haka upp dig på men i övrigt tycker jag inte det var ett proffsigt bemötande.

    Är det privat eller landstinget? Tycker du skall kontakta förtroendenämnden och diskutera med dem.

  • AnnBo
    Äldre 4 Mar 17:38
    #2

    Jag tycker att du blev kränkt.
    Verkligen! Usch vilket bemötande

    Fast de måste fråga om personnr igen vad jag förstår, så är det alltid när man går till VC bara man ska göra något blodprov även fast de redan har det!

    Men vill du inte anmäla dem?

  • Aleta
    Äldre 4 Mar 17:40
    #3

    Det låter väldigt oprofessionellt, vilken obehaglig upplevelse!
    Och varför i hela friden drog han upp om du hade barn eller inte?

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 4 Mar 17:42
    #4

    Fy tusan.. Så där ska det inte går till alls, skulle nog göra en anmälan/lämna in klagomål till chefen på stället ÄVEN om det inte var något allvarligt som skadade dig rent fysiskt, men ifall fler har raporterat in klagomål kanske de ser över sina rutiner där (samt sina anställda)

    Att man som kvinna känner sig osäker att ta av BH och liknande är ju inte något de kan bli förvånade över, han borde ha respekterat det och trott på dit ord om att du inte hade märken där.

  • Bröllo­pnervi­g
    Äldre 4 Mar 17:43
    #5

    Jag tycker att det du skriver låter väldigt otrevligt. Jag tycker att du skall anmäla det hela till någon. Hälso och sjukvårdsnämnden?

    Låter konstigt att han ville att du skulle ta av dig bh, men inte kollade på dina ben. Benen är ju mer utsatta för sol och därmed hudcancer. Och allvarligt talat, hur mycket täcker en bh som du själv inte kan se? Snuskgubbe!

  • Miss Biii
    Äldre 4 Mar 17:45
    #6

    Oavsett hur de agerade så är det väsentliga att DU kände dig obekväm och upplevde dem oseriösa. Men självklart var det en fruktansvärd behandling, man är ju ganska utelämnad som patient. Och om hur du ska skaffa barn eller inte så ska väl en främmande hudläkare fullständigt skita i det!!
    Satan va arg jag hade varit, stackare!!! Sprid ut din upplevese till ALLA så ingen annan blir drabbad i framtiden!

  • didis
    Äldre 4 Mar 17:47
    #7

    Fast att anmäla till HSAN gör varken till eller ifrån om det nu inte är en ren hämndaktion du är ute efter.

    Hellre landstingets ansvarsnämnd (eller motsvarande i ditt landsting).

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 4 Mar 17:48
    #8

    HSAN?
    Varför vore det "en ren hämndaktion" att anmäla dit?
    Tänker på att jag själv gjort en anmälan dit en gång...


    didis skrev 2009-03-04 17:47:32 följande:
    Fast att anmäla till HSAN gör varken till eller ifrån om det nu inte är en ren hämndaktion du är ute efter.Hellre landstingets ansvarsnämnd (eller motsvarande i ditt landsting).
  • Missie­A
    Äldre 4 Mar 17:52
    #9

    Jag tycker verkligen att du borde anmäla detta, men inte till hans chef för det kan vara så att chefen skyddar honom och kliniken.

    Ring till landstinget och fråga dem vart du kan vända dig, men gå vidare med det!!

  • lillkr­åkan
    Äldre 4 Mar 17:53
    #10

    Jag var til vårdcentralen för att kolla upp ett födelsemärke på ankeln och då ville han titta på resten av kroppen också och jag har för mig att jag fick ta av mig tröjan men någon bh behövde jag inte ta av mig.
    Han tittade mer noga på överkroppen än resten men det förklarade han med att oftast har man betydligt fler födelsemärken där än vad man har tex på benen.
    Födelsemärket på ankeln tog han bort då vilket jag också tyckte var lite märkligt och obehagligt men efteråt var det rätt skönt för då behövde jag inte fundera på det. Däremot blev jag kallad tillbaka efter några veckor då det var förändringar i födelsemärket och de fick karva lite djupare för att se till att allt verkligen var borta. Det var läskigt - men allt var borta som tur var!

    Förstår att det inte kändes bra och var obehagligt men själva gången var nog rätt normal.

Svar på tråden Kränkt av läkare!