• didis

    Kränkt av läkare!

    Otrevligt var det i vilket fall!

    Att de kollade dina personuppgifter flera gånger kan lika gärna vara ett utslag av nogrannhet så det skall du inte haka upp dig på men i övrigt tycker jag inte det var ett proffsigt bemötande.

    Är det privat eller landstinget? Tycker du skall kontakta förtroendenämnden och diskutera med dem.

  • didis

    Fast att anmäla till HSAN gör varken till eller ifrån om det nu inte är en ren hämndaktion du är ute efter.

    Hellre landstingets ansvarsnämnd (eller motsvarande i ditt landsting).

  • didis

    Vad är vinsten?

    Läkaren har inte gjort någon felbehandling och kommer aldrig att bli fälld i HSAN ändå.

    Och att bli anmäld till HSAN är alla legitimerade vårdgivares mardröm, även denna läkares.

    Summa summarum - TS skall engagera sig och skriva anmälan, läkaren skall skriva svar och våndas över beslutet. Och för vad? Att nämnden fattar beslut om att avslå anmälan. Någon ekonomisk kompensation kan man aldrig få genom anmälan till HSAN utan det är "hämnd". Därför föreslås också repressalierna avskaffas till förmån för ett liknande system som flyget har. En pilot blir aldrig av med sitt "körkort" fast han kraschat...

    För vad är viktigast? Att en vårdgivare får varningar/blir av med sitt leg eller att felbehandlingar utreds och informeras om så att det inte sker igen?


    JustMeAndMyLove skrev 2009-03-04 17:48:52 följande:
    HSAN?Varför vore det "en ren hämndaktion" att anmäla dit?Tänker på att jag själv gjort en anmälan dit en gång...
  • didis

    Det var väldigt blandade omdömen! Det är så jag undrar om det är 2 kirurger, en trevlig och en otrevlig...


    Linadesign skrev 2009-03-04 18:14:16 följande:
    Jag har sett att att han har fått en del dåliga recensioner på Eniro. gulasidorna.eniro.se/querySå jag är nog inte den enda som känt mig kränkt.
  • didis

    JustMeAndMyLove

    Jag beklagar om du såg mitt inlägg som ett påhopp, jag skall förtydliga vad jag menar med "hämnd".

    Vad är syftet med att anmäla? Är det att förhindra att fler drabbas? Då är det mycket effektivare att gå via chefen (om sådan finns) eller via landstingets ansvarsnämnd. Vill man få en bekräftelse på att man blivit felbehandlad är HSAN rätt instans men vad är vitsen med det? Felbehandlingar kommer alltid att förekomma eftersom vårdgivare är männiksor de också. De gör fel bedömningar ibland och ibland är de på miserabelt humör precis som alla andra. Men till skillnad från många andra yrkeskategorier accepteras inte deras fel och brister lika lätt.

    HSAN är ingen bra instans idag, många vårdgivare känner inte förtroende för nämnden eftersom den alltför ofta saknar kompetens för de frågor de skall behandla. Tex fattas beslut om tandvårdsfrågor av tex barnmorskor, allmänläkare etc. Nämnden försöker ha en tandläkare med när sådana frågor skall beslutas men inte alltid (i gengäld får tandläkaren fatta beslut om frågor som rör tex förlossningar).

    Eftersom så många vårdgivare inte har förtroende för HSAN´s kompetens anmäls få fall dit av vården själva, något som är ett problem och sannolikt leder till fler felbehandlingar eftersom man inte lär av varandra. Därav förslaget att avskaffa HSAN, vilket jag tycker är bra. Givetvis skall det finnas sanktionsmöjligheter mot olämpliga vårdgivare men det måste vara ett effektivt system som vården känner förtroende för.

Svar på tråden Kränkt av läkare!