Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Och på tal om prinsessor - (AMs inlägg kommer säkert efter detta... ) Så tittade vi på Narnia - Prins Caspian hemma igår. Det är myskväll för mig. Barndomsböcker filmade på ett ok vis. Inte för att jag minns böckerna i detalj, trots att jag nog plöjde dem 3 ggr var, men filmen var rätt ok ändå.

  • Liten med Mindre

    Hihi...när det kom till Mona och Pampers, så trodde jag att det hade något att göra med torr jämt. Men så var det visst inte.

    Ore - det kan ta mer än 2 månader för cykeln att bli stabil igen, helt klart. Men jag hoppas för min del att det är något annat som "ställer till det".

    September - för oss har AW varit väldigt bra. Mindre och vi behövde handfast hjälp med att få till bra sovrutiner. Nu sover hon från 19 till någon gång mellan 6 o 7. Väckning o mat vid 7 och sen några sovpass under dagen (antal beror på barnets ålder). Nätterna funkar nästan jämt fint, hon somnar om själv om hon vaknar. Daglurarna fungerar ok, vissa dagar bättre än andra. Ätandet är väl vår stötesten. Det är inget matvrak vår lilltjej, och framför allt inte om hon håller på att bli sjuk.

    Jag hade (liksom många andra) svårt att få kläm på Sova hela natten-metoden innan jag fick hjälp av de på forumet, och innan jag läste boken. Så mitt tips är att surfa på forumet, läs Sova hela natten-boken, och känn sen efter om det är något för er. Du får gärna fråga mer om du vill. Jag hjälper till med det jag kan.

    (Kan ju tillägga att det är flera år sen jag själv sov så gott om nätterna, utan att springa upp o kissa o dricka vatten etc. Om det är ett resultat av utmattning efter månader utan sömn, resultat av att inte jobba på 10 månader, bättre vattendiciplin på kvällen eller resultat av sov-kuren, lämnar jag osagt...)

  • Liten med Mindre

    Åh, koko - då förstår jag precis vilken typ av skitdag det är. Hade rätt många såna förut, i väntan på Mindre.

    Kramisar!

  • Liten med Mindre

    Muggles - vi köpte någon sån bok från Vi Föräldrar, eller nåt ditåt. Den gav en bra översikt över olika metoder, för och nackdelar. Men jag tycker inte att den gav oss så mycket mer än så. Fast jag är ju en sån som inte gillar för många val - "Gör så här" passar mig utmärkt.

  • Liten med Mindre

    koko - är på jobbet 7.15 för att kunna gå hem tidigare.

    Fast idag åkte jag på att få köra min "gamla" cykelklass då ersättaren är sjuk. Så jag kanske inte hinner hem innan Mindre sover. Och sen åker hon och maken till Falun imorgon, så då ser jag inte henne förrän på lördag. HJÄLP!! Måndag till lördag utan Snorpis - jag kommer att bli alldeles knäckt ifall de inte lyckas komma hit på vägen imorgon. Får nog ställa in planerad lunchdejt så att jag inte missar dem.

  • Liten med Mindre

    Piggis - jo, han fick en halvtimmes dokumentär eller nåt sånt i tv i somras tror jag, sysslingen alltså.

  • Liten med Mindre

    Nenne - KRAAAAM (mina låter så)

    Och så en lugnande kram till AM inför morgondagen!

    vad gäller spottings - brukade ju alltid få lite blod eller brunt 3-4 dagar före mens, utom när Mindre blev till.

    Nu åter till jobbandet!

  • Liten med Mindre

    Ojoj, mycket att läsa när man är borta en em.

    Oms, vet inte om ni får plats, men annars är Linguini trevligt och prisvärt. Frejgatan. info.aos.se/sajter/linguini/2.html

    Italienskt dock...och nästan bara pasta. *slurp*

    Annars är väl Helens krog ett sånt där ställe som många sällskap går till eftersom man får mycket mat för pengarna. Har aldrig varit där.

    Själv kommer jag aldrig igen sätta min fot på italienaren på Nyborgatan. Fick usel service, dåligt vin och mat med broskbitar i när vi var där en gång. Liksom Gondolen går bort så länge jag får betala själv. Vattnet strilade in genom lampetterna i taket, och brandlarmet gick pga detta under varmrätten. Och inte minsta lilla ursäkt eller "vi bjuder på kaffe" fick vi. Och jag var för blyg för att kräva ersättning.

    För övrigt - sprang hem från gymmet igår (fick lov att jobba), och hann precis till vällingen och nattning av lillsnorpis. Så nu måste jag bara hålla mig till lördag morgon. Gulp!

  • Liten med Mindre

    Ska nog passa på att shoppa kläder i em. Några tips på var jag hittar vardagsfina kjolar/klännignar/tights? Har noll koll på allt som inte är HM. Åhléns City ligger bra till...

  • Liten med Mindre

    Vår bröllopstårta var nästan komiskt tragiskt ful... Jag var godtrogen nog att tro att kocken skulle kunna göra någon annan form av tårta än de vi faktiskt såg bilder på.

    Den blev inte den tjusiga skapelse jag drömt om. Men den såg i alla fall speciell och hemgjord ut. Minns inte vad den smakade. Och de var så kvicka med att ställa in resterna i kylen att alla trodde tårtan var slut. Därför hämtade vi inte heller det som faktiskt fanns kvar, och som vi betalt extra för, dagen efter. *mutter mutter och så några fula ord*

    Vaddå bitter - jag? Alla får vi väl chansen att äta vår egen bröllopstårta fler gånger???

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!