• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-10 13:59:53 följande:


    NiennaGRATTIS... har inte fattat att du hade så lite kvar innan du var klar då är det kanske lugnt m CSN eller?Brukar väl inte vara svårt att få undersköterskejobb eller? Det kanske har förändrats sen jag jobbade? Då var det iallafall itne svårt
    Tack! Nä, jag hade egentligen 400 p kvar (20 v skola), men vi betade av dem muntligt idag. Jag har ju läst ett år till ssk tidigare, så jag hade ju en del kunskap med mig i bagaget, plus att jag jobbat som vårdbiträde (och uska) länge.

    Ang. CSN så har jag ju inte fått nån utbetalning förra månaden plus att de nu anser att jag är återbetalningsskyldig för den första utbetalningen, men jag hoppas jag kan få slippa återbetalning + att jag får pengar retroaktivt.

    Nä, att få timvik är inte svårt, men jag vill ju ha en tjänst, eller i alla fall ett heltidsvik. Ska som sagt ringa resursen i morgon, har varit i kontakt med dem tidigare då de velat ha in mig på Serviceboende och Hemtjänsten, men då hade jag inte möjlighet.
  • Nienna
    Annim skrev 2008-04-10 14:06:08 följande:
    Förlåt missade ju att skriva,ETT STOR GRATTIS till dig Nienna!!!Hoppas du får ett jobb snart oxå!
    Tack!
  • Nienna

    Nähäpp, då var det dags att åka på jobbet. Kommer tillbaka sent ikväll...

  • Nienna

    Tack för gratulationerna! I morgon ska jag ringa och söka jobb...

  • Nienna

    Fröken Planera skrev 2008-04-10 22:32:31 följande:


    Håller tummarna, Nienna!
    Tack, det kan behövas!
  • Nienna

    Åh, vilken sten som lyfts från mitt bröst nu! Pratade precis med CSN och de hade fått in att jag följt min studieplan, så jag slipper återkravet på 8000:- plus att jag får retroaktivt det jag skulle fått i slutet av mars! Har även ringt resursen och sagt att jag kan börja jobba nästa måndag, så förhoppningsvis kommer vi att klara oss rätt bra. Kommer ju inte att få ut fullt denna månad och nästa, men vi får kolla med banken om vi slipper amortera en månad så klarar vi oss nog!

  • Nienna

    Ja, det känns mycket bättre nu även om jag har lite ont i magen då jag inte vet hur mycket pengar det blir nästa månad. Den blir nog värst. Vi har ju några tusenlappar kvar från lånet, ev. får vi ta av dem och sen sätta tillbaka när skatten kommer. Skatten skulle ju egentligen gå till bröllopet, men vi får klara oss utan dem i så fall.

  • Nienna

    Pumpkin - 5 juli 2008 skrev 2008-04-11 14:44:26 följande:


    Och att den är baserad på vår förra adress är ju väldigt underligt - vi flyttade ju i samband med att vi tog den där jäkla försäkringen!
    Vilken dundermiss från deras sida!

    Nu känns allt lite lättare här i alla fall, sambon ringde och pratade med sin mamma och hon kan låna ut pengar till oss om det skulle behövas. Det bästa med att låna pengar från henne är att sambon jobbar av det, i hennes skog och renovering av hennes lagård. Dessutom kan vi ringa banken och be om en amorteringsfri månad, då betalar vi bara räntan och får några tusen extra att leva för.

    Sen har vi ju en liten kille som fyller 5 i början av maj och han önskar sig ett akvarium. Vi tänkte att han skulle få det istället för massa onödiga småsaker (som det oftast blir). Då ska jag fråga mamma och svärmor om de vill vara med på det, så blir det inte så dyrt, ett par hundra var. Sen får de andra släktingarna köpa fiskar, växter osv!
  • Nienna

    Goddagens! Här fick man sovmorgon, sov till kl 10! Fast jag blev väckt några gånger på morgonen, men ungarna slår på tv:n och tar frukost själv! Här blir det verkligen inga fler barn, nu börjar ju de man har kunna sköta sig själva!

    Har nyss skjutsat dottern till kompisar i grannbyn, sambon har åkt och pimplat och nu har jag och sonen soffmys med chips, dricka och film.

    Anja - Om det händer igen så tryck Ctrl+Z (om du har PC, på Mac är det Äpple+Z). Då ångrar man senaste "åtgärden".

  • Nienna

    Vi ska bara ha tårta som efterrätt, sen ställer vi nog fram snacks (chips, ostbågar, salta pinnar osv) och godis senare på kvällen.

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.