Inlägg från: Pärlplattan |Visa alla inlägg
  • Pärlplattan

    Sista året! Sommarbröllop 2008 tuffar vidare.

    Snyggaste flaggstången!

    Bellanote - Lekeryd! Mannen jobbar i Tranås, så han körde igenom där nån gång, när vi fortfarande hade kvar lgh där. Han var grymt imponerad av att ICA-butiken hade kvar orginella påsar med ICAnders. Den var ju grymt läcker utan allt icanära/kvantum/maxi tjafs!! Vi har ju som sagt, redan gift oss, men givetvis ska vi fixa till oss även till festen - klänningen har jag ju kvar, t.ex och det kan ju vara roligt att ha den en gång till (dessutom bra som hållavikten-objekt). Min syster har lite känningar med ett par tjejer som gör hår och smink för runt 1000-lappen. Det tycker jag är helt okej. Till vår vigsel gjorde jag det själv, och blev rätt nöjd, så det är ju ett annat alternativ. Möjligen att jag i så fall gör sminket hos någon. Vart hittar du din klänning? Blommor? Allt?

    Pumpkin - Ett evigt dilemma. Tur det finns syskonbarn iaf. Man blir så avis på de små knytena, tycker jag. Samtidigt, kan jag ibland tycka att det är skönt att inte ha barn just nu (även om jag skulle bli oerhört lycklig om jag skulle bli gravid). Du fattar hur jag menar. Kanske om vi gör så att VI skaffar barn (eftersom det är viktigare att du kommer i klänningen än att jag gör det igen), så när vi åker utomlands så tar NI hand om honom/henne och så kan vi bytas av lite då och då.. Nej, allvarligt, jag vet inte. På ett sätt vore det trevligt om det kom lite som en överraskning, inte när man suttit och räknat dagar, testat, testat för ägglossning osv. Använder man inget skydd och har regelbunden sex, så borde det ändå inte komma som en förvåning, under förutsättning att kroppen fungerar som den ska (eller, kropparna kanske).

    Nu kommer snart min mor hit.. Ska bli trevligt. Jag funderar på om vi kanske ska ta oss en liten runda på staden. Ta en fika/lunch. Det är aldrig fel..

  • Pärlplattan

    Åh.. Nu blir jag nervös.. Hoppas att allt går bra med lilla bebisen! Hon (alltså Alvaereva/Ina) vet att hon har en hel tråd som tänker på henne iaf!

    Nu idag har jag gått en promenad och funderat på livet i allmänhet och bröllop i synnerhet.. Jag funderar på en parlör i festprogramet. Vår toastmaster är en typisk språkpolis som kommenterar alla ord som han tycker är fel/märkliga/fula osv. Madame kommer ifrån Falköping och talar således en ganska kraftig västgötska, så med glimten i ögat är de redan brydda om hur de ska förstå varandra. Sen har vi dessutom smålänningar, norrlänningar och stockholmare på gästlistan, så det vore roligt att göra en liten ordlista med typiska uttryck sådär. Är också inne på att man skulle kunna få till någon tävling i ämnet.

    Angående vals, så har jag och maken beslutat att det blir danskurs till våren, kanske lite foxtrot eller nåt, för att iaf har lite koll på takten (speciellt maken som stampar ner när alla andra drar upp fötterna inför nästa stamp).

    Vad tycker ni man skulle kunna ha för färg på en sjal? Jag tänker till min klänning för att liksom bryta av, eftersom vi redan är gifta, om ni förstår hur jag menar.. Eftersom det är sommar vill man ju inte ha något alltför dystert, men samtidigt så är jag ju inte för pasteller heller. Om jag har någon blomma i håret kan man ju utgå ifrån den, och så kanske smycken i samma färg..

    Övrig onödig info: Idag har jag varit på stan och shoppat för min usa-tripp (nödvändigt eftersom dollarn ligger lågt och verkar ju sjunka lite iaf). För 164 (exakt som ni förstår) kronor fick jag ett par skor (bra, eftersom mina andra gympskor är så utslitna att man snart ser igenom dem), ett par byxor och en tröja. Sen min vän, vars mamma jobbar på ett av de stora flygbolagen sa att de brukar ha lite finare kläder när de flyger och inte vanliga jeans, så var jag tvungen att skaffa någonting som var bekvämt och praktiskt snyggt, så nu har jag det. Är det bara jag som inte alls tänker på sånt???

  • Pärlplattan

    Vinkar förbi...

    Städade bland mina pysselgrejer (eller, jag gör fortfarande) och hittade alla mina "provkort". Herregud säger jag er. Det är hur många som helst.. Jag hoppas någon annan ska gifta sig, i min närhet, så jag kanske kan tipsa..

    Hittat en dikt som känns bra, till korten, men jag letar (själv första anledningen till att jag började riva runt) efter en del till skärmaskinen, den där delen som man kan markera vart man viker kortet ni vet. Jag har hittat ytterligare en skärbit, men givetvis inte den delen.

    Nu ska jag in och kolla in er på ansiktsboken, som jag såg att ni pratade om för några sidor sen...

  • Pärlplattan

    Pumpkin - Men det är ju ändå inte helt jättefarligt pris för det ni får tycker jag. Tänk vad skönt att slippa behöva tänka på att t.ex städa och allt..

    Anja - Vilket härligt hus ni kommer att få!! Jag blir lite avis, men nu har vi ju just flyttat hit, så kanske vi kan lugna oss innan vi flyttar vidare.. Ser fram emot fler bilder när ni flyttat in!

    Hela den här veckan, hittills, har jag tänkt lägga energi på korten ju, men nu har jag gått in i en sån där svart period. VET att det inte är någon brådska egentligen, men ändå.. Så träligt att det ska ta så lång tid att komma ur det, när det går så fort att kliva ner i det. Suck och stön. Hoppas jag får iväg dem innan jag åker iaf, kanske kan posta på Arlanda (skulle vara typiskt mig, så jag håller det inte för otroligt..)

  • Pärlplattan

    Ja, kära nån - det är ju den värsta biten... Mina vänner sa att de skulle fixa den biten, men, det var ju när vi fortfarande skulle gifta oss på samma gång, hoppas det gäller fortfarande! :-P

  • Pärlplattan

    Hej idag igen (väldigt mkt mer praktiskt att komma in hit lite då och då, istället för att vänta i flera dagar och måsta uppdatera sig 20 sidor!

    Här är det nog inte så att någon av oss är sådär explosiv när det gäller bråk. Vi mer går och smågnäller (eller det är väl kanske mest jag, framförallt nu när jag mår dåligt i allmänhet, men även annars...)vilket ju kan vara nog så frustrerande, säkert för både honom och mig.

    I övrigt - jag drömde en riktig hemsk mardröm om vårt bröllop som vi hade ihop med två av mina barndomskompisar och det blev så dåligt!!! Fruktänsvärt, gästerna visste inte vart de skulle vara, vilken kyrka, ingen hade koll på vems gäster som var vems, blommorna ramlade sönder, vi hade inga ordentliga kläder, sen började jag skära mig i armarna när det var klart öfr jag var så besviken och arg över att allt blivit så snett. Efter det blev den ena bruden jättesur över att hon hade blivit tvungen att lägga så mycket pengar på ett bröllop som inte blev som hon önskade och tyckte att vi skulle betala tillbaka 110 000 till henne. Min mamma blev skitförbannad över att hon hade behövt betala 500 till något som jag tror skulle bli makens morgongåva. Rörigt som bara den, som ni märker - när jag vaknade så var jag verkligen tvungen att tänka efter om jag var gift eller hur det var. Dessutom förstod jag direkt vikten av att veta vilka som ska göra exakt vad - och då tycker jag att jag gjort ganska bra strukturering av just det, kanske bäst att gå igenom igen.

    Nu går jag och gör mig en kopp kaffe, jag blir superstressad av att bara berätta om drömmen..

  • Pärlplattan

    Snitte - Ja, eller hur?? Helt fruktansvärt!!! Jag tänker ju - i början - att då blir det ju mindre att tänka på (eftersom vigselbiten är borta) men jag inser att det faktiskt är festen som tar mest att planera och fixa och dona och greja och allt ska klaffa. Huuuuuu...

    Alva- Ojoj, hoppas det går bra iaf! Och att ontet gått över utan morfinet

  • Pärlplattan

    Tosa - Är det populära lokaler eller hur är det? Jag tänker bara, så att de inte blir uppbokade... Fast det är säkert olika, och olika på olika orter och föreningar osv. Jag kom ju på nu att vi behövde en lokal för festen och då var det knapert med lediga datum.

  • Pärlplattan

    Men hur f-n lyckas man slarva bort en smörgås???? När man sitter vid bordet`?????

  • Pärlplattan

    Annim - Jag tycker synd om dig. Vissa dagar är det verkligen bara så, ALLT blir bara värre..

Svar på tråden Sista året! Sommarbröllop 2008 tuffar vidare.