• Anja 19 juli 2008

    Brudar i Lund sommar 2008 - del 2

    Hej allihop

    Hoppas att ni hittar hit! Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av våra planer inför våra stundande bröllop. Välkomna :)

  • Svar på tråden Brudar i Lund sommar 2008 - del 2
  • AnneiLund

    Puffilipuff puff...jag har hittat hit och lyckats att logga in!!!!
    HURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Var är alla....nu är jag lite ensam!!!

  • AnneiLund

    Anja
    Hur kommer jag till din blogg!!!??
    Jag älskar att läsa om alla dina bestyr och planer!!!!

  • Anja 19 juli 2008

    heeeeej allihop (Anne69) ;)

    min blogg www.anjasbrollops.blogg.se

    Idag har jag haft en sååååååå jobbig dag (fast underbar för imorgon kommer en hel lastbil full med grejor hem till oss från ikea)

    Jag och Daniel åkte till ikea kl.10 imorse, full av förväntan var jag *asg*. Vi hade fixat barnvakt hela dagen för att snabbt ta en tur till ikea och provligga nya sängar till oss, sen skulle vi bara lämna in vår lista på grejor och få det hemkört (trodde vi!!!)

    Visade sig att man var tvungen att gå och plocka ihop alla grejor själv. Så istället för att kunna gå tillsammans så fick Daniel åka hem, vi hade ju barnvakt för att kunna fixa färdigt här hemma, men ikea-projektet var ju oxå tvunget att bli klart.

    En väninna till mig fick störta sig till ikea och hjälpa mig att samla ihop allting. TRE JÄ..LA FLAKVAGNAR fick vi manövrera runt på ikea. Vi var inte hemma förrän kl.16.

    Inser ni att det tog 6 timmar!!!

    Självklart visade det sig efter att vi provlegat sängarna, vilket tog en timme typ, att det bara fanns EN jä..la SKIEN kvar (sängen) men att de hade fyra stycken som kunde hissas ner, vilket de INTE gör under öppningstid.

    Sedan var tv-bänken slut, hyllan vi skulle ha var slut, så jag valde en annan storlek, och den vita malm-byrån jag ville ha var oxå slut så jag tog björk istället.

    Jaja, ingen fara på taket, förutom att jag sörjer tv-bänken som får inköpas senare, så fick vi tag på allt.

    Vi har alltså handlat idag, för 16.000 kr!!! Känns så underbart att ha lite nya grejor!!!

    Det vi köpte var, nya sängar till oss med ekben, bäddmadrasser, ny säng till Alice m tillbehör, en stor expedithylla, vit :) till barnens rum, en stor malmbyrå i björk, 4 mattor, nya täcken och kuddar och snygga påslakanset till alla inför homestylingen osv...

    Återstår tavlor, nya krukor och växter, snygga handdukar t kök och badrum + att jag ska sy en gardin till köket. Sen är vi banne mig klara för försäljning av lägenheten :)

    Ååååhhh imorgon mellan kl.12 och 16 så kommer de med alla grejor. Vi har EN vägg kvar att måla ett lager till på, sen är alla rum färdigtapetserade och målade och nu återstår bara att sätta upp spegelbelysning, toarulleshållare och handdukskrokar i badrummet!

    ÅÅååhhhh vad det är UNDERBART att få fixa och dona hemma och göra fint!

    men fy f...n vilken dag på ikea. Jag var ju vansinnig över det här med sängen... De kunde ju ej hissa ner den så Daniel fick ju åka tillbaka till ikea precis innan stängningsdax och så fick de hålla öppet en kassa till honom och hissa ner sängen när ALLA andra kunder lämnat ikea. Nåja, vi FICK våra grejor iallafall

    Lovar att länka till hemnets länk när lägenheten ligger ute t försäljning

  • AnneiLund

    Men GUD vilket bök det verkar vara....strongt jobbat på 6 timmar, det tycker jag nog ändå!
    Så härligt med så mycket nya snygga saker......nu håller nu ju på att få så fint att du kanske ställer dig den frågan...VARFÖR har det inte ALLTID sett ut så här hos oss??? Så brukar det ju kännas
    jag längtar till att få se alla era bilder...ska bli så spännande att få följa er!

    Själv håller jag på att kämpa för att komma fram till hur vi ska fixa maten....jag blir nästan galen på alla överpriser.....skit....bara maten och välkomstsnittarna och serveringspersonalen kommer att gå på 60.000 kr, detta är UTAN tårta, kaffe och all alkohol!!! Grrrrrrr
    SVINDYRT!!!

    Varför ska alla tjäna såååå mkt på att vi vill gifta oss??

    En annan sak....var har alla Lundatjejer tagit vägen?

    Hur ska era inbjudningar se ut????
    Jag har torka, behöver ideér.........nu....snart...paniiiiik

    Kram

  • Anja 19 juli 2008

    Hallå där Anne...

    jadu varför ska det vara så dyrt!!!???

    Fattar inte heller...

    Vi kommer handla alkohol, all dryck, vin, öl, avec och skumpa i Tyskland. Vi räknar 8.000 på detta, ungefär...

    (jag tänker max 10.000 när jag räknar på det)

    Sen går maten på 350 kr per person på AF och vi blir runt 75 (vi har smalat ner inbjudningslistan ) och det blir ca 27.000 (då är linne, serveringspersonal etc inräknat, skiiitbra pris tycker jag) och sen tillkommer såklart tårta och ev vickning (som vi ej har råd med egentligen!).

    Vad gäller inbjudningskort så ska jag ha ett vitt kort med väldigt lite struktur typ väldigt fin canvas, om du förstår hur jag menar (jag fattar knappt själv hur jag menar) ;-D på det ska jag stämpla min vackra "vi gifter oss stämpel som finns i bloggen)i svart eller mörkgrått

    denna stämpel ska vara längst ner i höger hörn av framsidan på kortet.

    Högt upp på kortet, centrerat (mitt i) ska jag stämpla med en vacker hjärtastämpel (ornament) och embossa i rosa så att det blir ett halvglittrigt, upphöjt rosa ornament hjärta.

    Inuti kortet ska jag ha en dikt eller något fint ordspråk stämplat på vänster sida, i svart eller mörkgrått och på höger sida ska själva inlagan, inbjudan sitta...

    Den är i transparent, pärlemoglansigt papper och jag har valt att blanda två typsnitt där våra namn är i ett annat typsnitt än själva övriga texten. Tycker det ser rätt fint ut :)

    Inlagan ska fästas med ett silverclip som ser ut som ett hjärta eller en spiral har ej bestämt mig (spiralerna är fina, diskreta och mkt billigare ;) )

    Själva kortet förluts med ljuuuust rosa organzaband som jag knyter tre varv runt kortet mellan hjärtat och vi gifter oss-stämpeln och knyter en rosett mitt på typ.

    Usch jag känner att jag är så otydlig... fattade du nåt alls ;-D

  • Anja 19 juli 2008

    Ja, jag undrar verkligen oxå var alla andra Lundabrudar tog vägen!!!

    Hallååååå Ninni75 och ni andra!! Var ÄR ni?????? :)

  • AnneiLund

    Hurra!!!!
    En av våra förlorade är tillbaka!!!
    Välkommen Tina

Svar på tråden Brudar i Lund sommar 2008 - del 2