• Astrid­2009
    Äldre 22 Aug 11:26
    65918 visningar
    468 svar
    468
    65918

    Träffas och fika?

    Hej alla Uppsala-brudar,
    Jag är precis nyförlovad och tycker det vore skoj att träffa andra Uppsala-brudar för att fika och prata planering och byta tips och idéer. Några som är intresserade?

  • Svar på tråden Träffas och fika?
  • Astrid­2009
    Äldre 23 Aug 09:22
    #0

    Lillfraggel, vi funderar också på Danmarks kyrka, ska ni ha festen på bygdegården sedan? Åh, det pirrar i magen vid tanken, fastän vi precis bara börjat kolla runt lite. Min M2B är lika pirrig han, han läser tom mina bröllopstidningar! :)

  • brud20­09
    Äldre 23 Aug 09:47
    #0

    åsita
    Hur fungerar de där ljuslyktorna som du funderar på istället för fyrverkeri?
    Låter som att det skulle vara jättevackert och annorlunda. Berätta gärna!

  • thalia­82
    Äldre 23 Aug 12:38
    #0

    Oj, vad mycket som har hänt här sen jag skrev igår! Vad kul! :)
    och jag tycker vi hoppas på fint väder 22 september, eller vad säger ni tjejer? ;)

    Det vi har kvar att fixa är prata med kantor och präst. Båda är bokade, men det kan ju vara bra att prata med dem innan oxå. Vi har t ex ingen utgångsmusik klar än! :S In vill vi ha Bröllopet på Ulvåsa. Psalmer har vi tittat på, men ska prata med kantor och präst innan vi bestämmer oss helt.
    Alla placeringsstenar är inte klara (vi har små stenar som jag målat bär och gästens namn på istället för vanliga placeringskort. Temat på bröllopet är höst, så dekorationerna kommer att bestå av vackra löv, kastanjer, solrosor, kaveldun, äpplen och sånt.
    jag måste prata med frisör och florist oxå (har lite svårt att få tummen ur ibland...). Bor i sala, så jag kommer inte att konkurrera med er som bor ui Uppsala. ;)
    Blommorna kommer att gå i höstfärger, och jag vet att jag vill ha en enkel, ganska liten rund bukett med bl a organge gerbera, röda hypericumbär och tvåfärgade rosor. Inget som spretar heller hänger, för jag kommer att darra massor av nervositet, och det syns så tydligt och man har såna dsaker i buketten. :)
    Klänningen sydde min mamma klar förra veckan.
    www.neuemodestil.de/datenbank/Details.php
    Modellen med släp, men med spetstyg med guldinslag i överdelen. Klänningen är champagnefärgad. Av någon anledning var jag säker redan från början att jag inte ville ha en vit klänning..
    festprogrammet har börjat ta form ordentligt, ska bara komplettera lite grann. Älskar att klippa och klistra, så vi gör det helt själva. m2b kopierar på jobbet. ;)

    Fått OSA från alla utom en, men han fick inbjudan väldigt sent, så han fick 2 veckor till på sig att svara. Fler än vi räknat med tackade ja! Låter märkligt,men man räknar ju alltid med att några inte kankomma av en eller annan anledning. ett par tackade nej för de skulle på ett annat bröllop, och en tackade nej för att hon inte hade råd med resan. men hon bor utanför Sapporo i Japan, så det är en schysst ursäkt tycker jag. Resten kommer, så det blir 75 personer på festen! :S
    bordsplaceringen ska vi ta tag i oxå.

    vår weddingannouncer är långt ifrån komplett, men det är en början.
    annadavid.weddingannouncer.com/

    Just det! vi ska gå till chokladcaféet och bestämma dekorationer på vår passions- och chokladmousse-tårta. Och vilken ställning vi vill ha. Vi var där och provsmakade i början av sommaren och bestämde oss på en gång. vi visste att vi ville ha en moussetårta, och det var så gott ju...

    Oj, det blev lite långt...

  • thalia­82
    Äldre 23 Aug 12:48
    #0

    fru i september:

    Anledningen till att vi valde just 22 september... Det var ett datum som pasasde oss. m2b friade när vi firade vår vår 7-års-dag. Han hade planerat en hel helg, jätteromantiskt! vi käkade på samma restaurang där vi åt på vår första alla hjärtans dag tillsammans, gick på bio som vi gjorde på första daten, och sen gick han ner på knä utanför värmlands nation, dnedanför domkyrkan, på samma ställe där vi stått och hånglat en massa på första daten...
    Dagen efter började vi prata datum. Inom ett år ville vi båda, och på vintern var det lite kort varsel, på våren är det ofta så slaskigt, och många gäster är pollenallergiker. På sommaren är det så många som har semester som de kanske redan planerat vad de ska göra på. Båda gillar hösten med alla förger. Vi ville ha bröllopet efter att folk kommit tillbaka till jobb och skola och hunnit landa lite.
    Det kändes som om ett bra datum bara. under den vackraste tiden på hösten, det kan förhoppningsvis fortfarande vara ganska mycket värme i luften.

  • fru i septem­ber
    Äldre 23 Aug 16:44
    #0

    Ja visst hoppas vi på fint väder!!!!

    Jag håller på för fullt nu och skriver ut festprogram......många sidor blir det

    imorgon ska jag börja sy löpare till borden.(med lite hjälp av svärmor)

    Pratade med en av mina anställda i dag (det e hennes sambo som ska viga oss) och hon sa att han skulle ringa mig ikväll för att tala om detaljer och ev. övning....spännande!!!!

    just nu surfar jag för fullt efter brudbuketter eftersom jag inte riktigt kan bestämma mig, men det lutar åt en bukett med kallor som mera "ligger" på armen än hålls framför sig.

  • lillfr­aggel
    Äldre 23 Aug 17:49
    #0

    Astrid 2009

    Jepp vi ska ha vår fest i Danmarksbygdegård. Jag gillar lokalen jätte mycket samt har fördelen av att känna till den mycket bra. Skolan jag arbetar på hyr bygdegården några gånger om året så då kan man snoka runt lite i skåp m.m i lugn och ro. Det är en stor fördel inför planeringen.

    Fru i september
    Visst är det roligt att knåpa på fest häfte. Jag ska som sagt inte gofta mig på ett tag men har redan gjort "färdigt" vårt häfte. Det känns jätte skönt då jag vet att jag kommer att ha massor med annat att göra nästa vår och sommar. Detta gör att jag även måste planera in att börja med inbjudningarna i höst. Jag tänkte ha en tjej kväll och pyssla lite med att göra framsidor till inbjudningskorten, fest och kyrko programmen samt tackorten. Förstår om det låter helt sjukt men jag måste planer min tid.

  • Anna19­juli-0­8
    Äldre 23 Aug 20:45
    #0

    lillfraggel- Danmarks kyrka är jättefin! Jobbar du på Danmarks skola? Där hade jag min examenspraktik när jag gick lärarutbildningen. Dtt är så vackert där ute!

  • lillfr­aggel
    Äldre 23 Aug 20:53
    #0

    Yes där jobbar jag. Var det länge sedan du gjorde din praktik?

  • Anna19­juli-0­8
    Äldre 23 Aug 21:13
    #0

    lillfraggel- våren 2006...inte så länge sen!

  • lillfr­aggel
    Äldre 23 Aug 21:41
    #0

    Anna19juli-08
    Då har vi träffats :-0 hehe. Jag funderar och funderar på vem du kan vara.... Börjar namnet på läraren som du gjorde praktik hos på B?

Svar på tråden Träffas och fika?