• Astrid2009

    Träffas och fika?

    Hej alla Uppsala-brudar,
    Jag är precis nyförlovad och tycker det vore skoj att träffa andra Uppsala-brudar för att fika och prata planering och byta tips och idéer. Några som är intresserade?

  • Svar på tråden Träffas och fika?
  • lillfraggel

    Fru september.
    Vilken fin håruppsättning. Jag förstår att du är nöjd.Toppen att du fick så bra service + pris hos floristen. Du får lägga in en bild på din bukett så att vi får se den sen.

  • thalia82

    Idag ska jag ta mig i kragen. Ska gå och prata med en florist här i sala och beställa blommor. en kompis som jag inte träffat på ett par månader ska hänga med oxå.
    blir skitnervös av sånt här, men det ska bli kul oxå.
    börjar närma sig ordentligt nu. bara 23 dagar kvar...

  • lillfraggel

    Hallå vart har ni tagit vägen????? Det är så tyst på den här tråden.
    Jag saknar Er...

  • lillfraggel

    Va härligt åsita. Är allt planerat och klart nu? Eller vad har du kvar att fixa?

  • thalia82

    lillfraggel

    jag är här lite då och då. :)

    Börjar bli lite nervös på allvar nu. M2b's moster ringde idag. vi hade frågat henne och hennes sambo om de hade lust att sjunga i kyrkan och det lät väl som att de skulle göra det. Men när hon ringde idag så hade de kommit fram till att de inte ville göra det ändå. De ska hitta på nåt på festen, men inte i kyrkan. så nu vet vi itne riktigt vem vi ska lyckas övertala att sjunga där. Jättetrist, eftersom vi ÄNTLIGEN hittat en sång som båda gillar, som skulle passa perfekt som solosång i kyrkan. En slump heter den, Tage Danielsson har skrivit svensk text. Texten stämmer så himla bra på oss, och den är så himla fin! (Spelade den för mamma i telefon, och hon började nästan gråta. Och mor min är inte så gråtmild av sig när det gäller sånger...)

    Har bokat hår, smink och blommor nu. Ska gå och prata med floristen en gång till nästa vecka tänkte jag. ta med nån bild (om jag hittar någon bra i nån tidning. har ingen skrivare...) och ge lite mer info om hur jag vill att buketten ska se ut.

  • lillfraggel

    thalia82.
    Va trist att de hoppar av. Har du ingen kompis som skulle kunna sjunga istället? Du kanske kan höra med musikskolan annars. De kanske har tips på någon elev som bor i närheten av kyrkan. Mina elever kommer (förmodligen) att sjunga på mitt bröllop. Jag funderar på att be min kollegas dotter att spela lite harpa också.
    Natti natti

  • thalia82

    Kyrkan ligger rätt långt ute på landet, inte i nåt samhälle direkt...
    Mina vänner sjunger inte så mycket. förrutom Singstar när de druckit en del... Och det är ju inte riktigt den effekten man är ute efter i kyrkan. ;)
    Så typiskt när jag ÄNTLIGEN hittat den perfekta låten! Om vi inte hittar någon solist (ska försöka övertala m2b att kontakta två av sina syslingar som ska komma...) ska jag se om det går att övertala Bestman och hans kompisar (som ska servera på festen) om de kan sjunga den då istället. Vet att de ska sjunga/spexa hur som helst, och man kanske kan få framföra ett änskemål. men då krävs väl att de fåt veta snart, så de kan lära sig sången. Inte direkt nån man hör varje dag liksom...

  • thalia82

    muahaha!

    Mina och m2b's föräldrar har just åkt härifrån. vi har käkat middag och pratat igenom bröllopsplaneringen, så att alla vet vad som ska göras, och så. Hörde några mummel som antyder att det skulle kunna vara så att jag får min möhippa nästa helg. Hade mina aningar, men är nu till 99% säker att det kommer att ske på lördagen.

  • lillfraggel1

    Va kul thalia82. Du får berätta allt om din hippa sedan.
    Jag är på lite dåligt humör för min blivande svärfar uttryckte sig här om dagen sina åsikter om vårt bröllop så här.
    - Är det inte lite hyckleri att gifta sig i kyrkan?
    - Nej det tycker jag inte. För mig är det viktigt dessutom är jag med i kyrkan, svarade jag.
    - Men du är väl bara med för att du är lat som alla andra och inte orkar gå ur.
    Nu började jag koka riktigt ordentligt...
    - Nej jag är med för att jag tycker att kyrkan är ett av våra äldsta kulturarv samt jag är döpt och konfirmerad och vill ha en kyrklig begravning den dag jag dör. Jag kommer dessutom att döpa våra framtida barn i kyrkan. sa jag.
    - JAg tycker i alla fall att det är hyckleri och löjligt. Sedan tycker jag att det är snålt att ni tänker ha betalbar (till självkostnadspris).
    Jag blev skit sur för han kommer inte att hjälpa oss varken ekonomiskt eller på något annat sätt så jag tycker inte att han har rätt till någon åsikt.
    Han gifte om sig för ett år sedan med en kvinna som varken min m2b eller hans syster hade träffat. De körde en egen liten smygvigsel. Blääääää skit gubbe.
    Som tur är så är min m2bs mamma helt underbar + hennes sambo.
    Vad skulle ni gjort om ni var jag?

Svar på tråden Träffas och fika?