• Astrid2009

    Träffas och fika?

    Hej alla Uppsala-brudar,
    Jag är precis nyförlovad och tycker det vore skoj att träffa andra Uppsala-brudar för att fika och prata planering och byta tips och idéer. Några som är intresserade?

  • Svar på tråden Träffas och fika?
  • thalia82

    hej allihopa! tillbaka i sala efter en händelserik helg i Uppsala. nu kommer ett lååååångt inlägg med både roliga och mindre roliga händelser.

    På fredageftermiddagen åkte vi in till stan med katt och packning, lämnade dessa hos mina svärföräldrar innan vi gick ner på stan för att göra allt jag skrev här ovan. Tog bussen hem till prästen och pratade vigsel. gick hur bra som helst. Han hade inga invändningar mot vårt val av psalmer eller nåt sånt. Vi gick igenom vigseln steg för steg så jag kan göra vigselprogrammen nu i veckan. de är iofs nästan klara, men det finns lite att ändra på.
    Vi fick berätta hur vi träffats, vad som är så speciellt med den andra parten och lite sånt, så han hade nåt att utgå ifrån när han skriver vigseltalet.
    Allt kändes jättebra, vi har fått vigseln precis som vi vill och prästen kunde inte vara mer rätt.

    Sen käkade vi på Tsatziki innan vi gick hem. Blev en ganska tidig kväll för oss.
    klockan 11 nästa dag bankade det på dörren och min ena tärna kom in i den lokal man an hyra för gäster i huset där mina svärföräldrar bor. Jag stod då i trosor, linne och en lins i ögat, den andra på fingret. Fick stoppa i den andra oxå, och medan jag gjorde det kom min blivandes bror, min tärnas man, och mina svärföräldrar(!) in i lokalen. Hojtade att jag ville ha mina byxor(innrfrån toaletten), men ingen hörde det eftersom tärnans man höll på att banka på dörren (darrade ändå, så det tog 5 min att få i linsen, och mitt dåliga morgontålamod gjorde sig ordentligt påmint). Min svärfar stod nöjt och sa "Byxor är onödigt, det regnar!" (ibland är han bara irriterande...) Tärnan var snällare, jag fick mina byxor. vid det här laget var jag mer irriterad än förväntansfull. Hatar klämkäcka människor på morgonen (tärnans man kom och körde upp en videokamera i ansiktet på mig....)
    Vi fick sätta oss i en bil, fick ögonbindlar på. Hade satt mig på vänstra sidan i baksätet, eftersom det är enda stället i baksätet där jag kan sitta utan att bli åksjuk. Om jag får se vägen... Vi åkte i tio minuter, fick inte ta av mig ögonbindeln när jag sa att jag skulle kräkas snart. tärnans man körde tre varv i en rondell och jag var nära att få panikångest och börja gråta. Vi kom iaf fram till stället där vi skulle hoppa ur, fick höra att jag var helt grön i ansiktet... Konstigt! Sen fick jag ta av ögonbindeln. Då var vi i Boländerna, vid en gocart-/femkampshall. Där fick vi träffa "pluton B", som bestod av en kompis, min syster (som bor i Sveg!) och en kompis till m2b. Hade inte väntat mig att syrran skulle vara där, så jag blev skitglad för det.
    Vi fick frukost där utanför. vilket för min del innebar en halv termos irish coffee och en macka. Irish coffee var en bra start på dagen. var fortfarande förbannad för att jag inte fått ta av mig ögonbindeln och önskade att vi åkt lite till så jag spytt ner bilen för dem. (tärnans man som körde, han jävlades extra när jag sa att jag mådde illa... han brukar ha svårt att fatta när jag säger ifrån när han jävlas.) men ändå på bättre humör än när svärföräldrarna stått utanför toan. fick på oss söta kläder. jag fick kaninöron och svans, m2b fick en ful klänning och en militärmössa med testen "törstig".
    Vi gick in i hallen och fick veta att det var femkamp som gällde. möhippa mot svensexa. en gladiator-gren (putta på varandra med stora "tops" så man ramlade ner från en liten plattform). Tjejerna fick storstryk... Sen blåsrör, vilket gick lite bättre, vi sköt bilbåge (jag tog i lite mycket så pilen nästan gick rakt genom halmtavlan en gång...), mänsklig bowling (en person sitter i en rund bur, resten rullar honom/henne mot 6 käglor). Vi lyckades bättre än killarna. sen fick vi rida på en mekanisk tjur, vilket är mycket svårare än det ser ut, och skjuta kolsyrepistol. Pistolen var roligast. jag har inte hållit i en på 5-6 år, men jag sköt bättre än tärnans man (muahaha! hämnden är ljuv!), som har licens för att bära vapen i tjänsten (vakt på arlanda).
    Tyvärr vann killarna stort, men vi hade kul ändå.
    Vi åkte till Subway och käkade lunch (älskar subway!) innan vi åkte in till stan för att dela på oss. Vi fick uppdrag som skulle lösas under dagen. Tjejerna gick in på lustgården och provsmakade alla ätbara massageoljor och glidmedel. Fick med mig en gräddkola-olja och lite roliga kondomer därifrån.
    Senv ar det uppdrag. Dels skulle vi (jag och m2b) låta folk bita os i vaden. ju fler, desto bättre. Det uppdraget struntade jag i. En av tjejerna fick bita mig (jag bet tillbaka...), men mer än så ställde jag inte upp på. och så skulle vi fotas med olika saker/personer. bl a Pelle svenslös, linné, en man med skägg, valfri flagga, en landshövding, en påve... Vi löste de flesta.
    Efter ca 2 kort hade vi en tid att passa, så tjejerna drog med mig till ett ställe (kommer inte ihåg vart riktigt...) där jag fick en dagsminkning. jättekul! det blev ganska rosa, så det matchade öronen... sen sprang vi och letade mer ställen att fota på, innan vi käkade middag på tsatziki. (igen! men jag älskar stället.). åt och drack gott, jag var ganska rund under fötterna vid det här laget, hade fått en "saftflaska" som det dracks en del ur under dagen. inte bara jag som drack dock...
    sen gick vi mot stationen eftersom några måste åka hemmåt. mötte grabbarna där oxå. vi kramades och gänget splittrades. jag, m2b, hans bror och en kille till gick och tog ett glas på Terrassen, sen gick vi runt på stan en liten stund. dock hade det varit en rätt lång dag, så vi var lite trötta och tackade förr oss och gick hem.
    Förrutom början på dagen så var det skitkul! Jättenöjd! eftersom tjejerna visste att jag hatar vissa moment så var de jättesnälla med uppdragen. alla hjälptes åt och det som skulle kunna varit skitjobbigt blev jättekul istället.

    Dagen efter var jag trött (sovit 10 timmar på 3 nätter), bakis och lite pms känningar. vid lunchen nämner svärmor nåt om henns "grej" vid vigseln, att vi väl tog upp det med prästen. hon visste inte riktigt vad, hon ville heller inte säga vad (överaskning), men hon skulle göra det. Jag och m2b tittade oförstående på varandra. vi hade inte hört nåt om det... "men det sa jag förra helgen hos er!". Det sas väldigt mycket, och det mesta från vår "planeringsdag" med föräldrarna minns jag bara som blurr. rörigt!
    Iaf så fanns det inte tid att prata så mycket om det just då, för det var bråttom till tåget med svågern. "vi får prata om det ikväll".
    Jag och m2b gick en promenad och pratade om det här. Ingen av oss hade hört nåt om det tidigare, vi är supernöjda med vigseln som den ser ut nu, vi vill veta vad som händer i kyrkan har vi sagt hela tiden. vad som händer på festen vill vi inte veta, men vad som händer i kyrkan vill vi ha koll på.
    Jag började gråta (trött, bakis och pms som sagt...), vi tyckte båda att m2b's föräldrar är jättesnälla och hjälpsamma, men lite "för" hjälpsamma. De letar alternativ till saker som redan är bokat och bestämt (och har varit bestämt i felra månader) och har lite svårt att förstå när vi tackar nej till deras förslag (onödigt stressmoment!), och så det här till råga på allt.
    Min svärmor har inte frågat oss utan sagt "jag ska göra nåt på vigseln". det är VÅRT bröllop. vi vill bestämma själva! och hon kan inte ta ett nej. vi pratade med henne på kvällen om hennes framträdande, ett vanligt "tack, men nej tack. otroligt gärna under festen, och vi uppskattar verkligen att du vill". massor av trippande med filttofflor och silkesvantar. och hon blev sur... så klart... för första gången sen vi började planera i oktober förstår jag varför folk vill gifta sig i smyg...
    Under hela planeringen har jag bara tyckt det varit kul och inte det mesta stressigt. förrän nu. Superkul möhippa, och sen ett sånt slut på helgen. Usch!
    Skillnaden på hjälpa och stjälpa är i många fall hårfin, och ingen av mina svärföräldrar förstår den tyvärr. De är jättesnälla och underbara, men ibland pratar vi inte samma språk...

  • blivande fru i september

    JAG HAR BLIVIT HIPPAD!!!!

    igår blev jag väckt av två av mina kompisar, utryckt ur sängen, fick sätta på mig varma kläder och den bar det av, cider i ena handen och ögon bindel(mmmm verkligen god frukost..urk)

    jag fick treva mig fram huka mig och hoppa in i ett trångt utrymme, lite läskigt faktiskt, sen togs ögonbindeln av och jag satt i ett litet flygplan!! Iden var att jag skulle få flyga och ta ett flygfoto på mitt hus, men tyvärr gjorde pissvädret att vi inte kunde lyfta men jag fick åka runt och acca och trycka på lite knappar och det va skoj.
    sen blev det varm choklad och mackor och bindel igen (och mer cider)

    efter ett bra tags skumpande var vi framme och efter en promenad på lerig gräsmatta hörde jag skott och insåg att jag var på en skjut bana.

    pistoler plockades fram och jag fick skjuta polispistol 9mm, magnum 357, magnum 44 och det va sååååå coolt, kände mig som lara craft eller nåt

    efter detta åkte vi till fyrisskolan och där väntade en samba läraresom lärde oss marenge...skit kul!!!!!

    trötta och glada och varma gick vi till fyrishov där det blev lätt lunch och sen relax bad i bubbelpool, och vidare till äventyrsbadet där vi verkligen blev som barn på nytt, kastade oss nerför vattenruschbanan och dök och gjorde piruetter.

    sen gjorde vi oss i ordning jag fick en "skitsnygg" orange t-shirt, en bok jag skulle samla goda råd i och så min lila tiara jag haft hela dagen!!

    det blev en vandring på stan bland kulturnattens gäster sen fick jag ta av mig tröjan (hade party topp under) och vi gick till terassen där vi åt super god mat och jag fick svara på frågor om min m2b.

    kvällen avslutades på flurran där vi dansade gärnet, och sen flöt jag ihop med killarna vid saluhallen som haft svensexa hela dagen, och vi åkte hem tillsammans.
    Vi var väl hemma vid tre ungefär och tog en behövlig sovmorgon!!!!!!

  • thalia82

    Låter ju som en jättekul hippa! Synd att det inte blev nåt foto, men det är ju superkul att flyga i små plan!
    Var det du som gick runt med lång slöja på st olofsgatan, eller var det en tredje hippa i stan i lördags? min morbror hade sett ett gäng tjejer och frågat min mamma om det var vi, men det var det ju inte...

  • blivande fru i september

    thalia82:

    nä ingen slöja, men jag såg den tjejen hon va på fyrishov och bubblade i poolen samtidigt som oss och senare syntes hon på flurran oxå

    det måste alltså varit minst tre hippor då, och vi såg två andra svensexor och så var ju min karl ute så minst tre av dem oxå!! populärt datum!!

    Jo det va fantastiskt kul hippa (och din lät ju oxå mkt bra!!) och killen med miniplanet ringde i dag så vi e bokade på fredag för en flygning

  • thalia82

    Där ser man! Jag såg ingen mer än oss två. på hela dagen. Däremot var det ett gäng japaner som tänkte fota mig. Det roliga var att det var ett av mina uppdrag, att ta kort på japaner. *s*

  • thalia82

    vad kul med bilder! jag får inte se en enda... misstänker att det kommer ett album eller nåt sånt på festen sen... :S hade inte en tanke på det när vi fotade, så det är mycket fula miner och sånt. *asg*

  • lillfraggel1

    Va kula tt ni fått så trevliga hippor thalia och fru september.
    thalia jag hade förmodligen också lipat av ilska om jag varit i din situation. Har man en läng av pms så är man ju extra känslig också hehe...

  • blivande fru i september

    halloj var har alla tagit vägen?

    hur går det för er, mindre än en vecka kvar nu för oss 22/9-07 brudar!!!

    jag tror nog det mesta e klart nu!!
    jag har semester hela nästa vecka och imorgon ska jag göra en helinventering på ALLT vi köpt och fixat och skriva en checklista så inget glöms.

  • thalia82

    Jag är här flera gånger om dagen, men det känns så tråkigt att skriva till mig själv hela tiden.

    Festprogrammet börjar få sin slutliga form nu. har vart två avhopp i dagarna så vi fick göra om bordsplaceringen igen. Min farmor har tyvärr blivit sjuk och ligger på sjukhus med en tumör... Ska förmodligen in till Ackis på onsdag och hälsa på henne.
    och så är det lite struligt med svärmor, men vi ska försöka gjuta olja på vågorna där. *suck* skitjobbigt, tycker jättemycket om henne, men det blev så fel senast!

    Var på konsultation och provsminkning hos hon som ska fixa smink och hår i tisdags. jättekul! kommer att känna mig jättenöjd på lördag, det vet jag.

Svar på tråden Träffas och fika?